Video

Presa americană anunţă: “Sepp Blatter este investigat de FBI!”

UPDATE 6 iunie, ora 08:58 / New York Times anunţă că Sepp Blatter se află sub investigaţie de către FBI pentru corupţie. Pînă acum, numele lui Blatter nu apărea în investigaţia...
03.06.2015 | 09:05
Presa americana anunta Sepp Blatter este investigat de FBI

UPDATE 6 iunie, ora 08:58 / New York Times anunţă că Sepp Blatter se află sub investigaţie de către FBI pentru corupţie. Pînă acum, numele lui Blatter nu apărea în investigaţia americanilor. Atît FIFA, cît şi FBI au refuzat să comenteze această informaţie: “Nu sîntem în măsură să răsturnăm toată organizaţia, dar poate nici nu este nevoie”, a declarat o sursă în presa americană.

*************************************

UPDATE 20:48 / Presa internaţională jubilează după demisia lui Blatter din funcţia de preşedinte al FIFA: “Blatter îşi dă demisia în mod senzaţional în mijlocul scandalurilor de corupţie”

bla

 

The Telegragh: “Criza FIFA: Sepp Blatter îşi dă demisia de la preşedinţie!”

 

ba

 

Corriere dello Sport: “Blatter se retrage!”

 

fffa

 

AS: “Blatter se retrage”

 

fff

 

MARCA: “Finalul lui Blatter”

 

fin

UPDATE 20:40 / Unul dintre principalii contestatari ai lui Blatter e francezul Michel Platini. Preşedintele UEFA a declarat: “A fost o decizie dificilă, o decizie curajoasă, o decizie dreaptă”

UPDATE 20:36 / Fostul internaţional olandez, Ruud Gullit a avut o reacţie dură după demisia lui Blatter: “Cîte gunoaie vor ieşi acum la iveală după demisia lui Blatter la cîteva zile după alegeri!”, a scris Gullit.

gul

UPDATE 20:27 / Mircea Sandu a vorbit despre retragerea lui Blatter de la preşedinţia FIFA: “Retragerea lui Blatter nu mă surprinde, doar că sînt uimit că s-a întîmplat după 4 zile de la alegeri. E un om extraordinar de bine pregătit în toate planurile, însă totuşi, la 79 de ani e bine că face pasul înapoi. Nu ştiu de ce nu a participat Platini. El era la bătaie cu Blatter, iar ceilalţi sînt pseudocandidaţi, nu aveau nici o şansă. Cînd Platini va deveni preşedintele FIFA, Figo va avea şanse mari la UEFA.

Blatter a ştiut să se protejeze. El avea nişte venituri foarte mari. Cred că avea venituri de 5-10 milioane de euro pe an, nu cred că avea nevoie de bani din alte părţi”, a declarat pe Mircea Sandu.

UPDATE 20:25 / Sepp Blatter a declarat că va rămîne preşedintele FIFA pînă la noile alegeri: “O să rămîn preşedinte pînă cînd se vor efectua noile alegeri. Următoarea adunare extraordinară a FIFA, va avea loc pe data de 16 mai 2016. Nu trebuie să existe o grabă pentru că există nişte proceduri care trebuie respectate. Trebuie să le lăsăm candidaţilor timp să se pregătească”.

***********************************

UPDATE 20:22 / Domenico Scalla, directorul de audit al FIFA a declarat că noile alegeri vor avea loc cel mai probabil la finalul acestui an sau la începutul anului viitor, însă totul va fi hotărît de comitetul executiv.

*********************************

Sepp Blatter şi-a dat demisia de la FIFA la 4 zile după ce a fost reales în funcţia de preşedinte al forului internaţional. Anunţul a fost făcut de elveţian într-o conferinţă de presă încheiată în urmă cu cîteva minute. Blatter a declarat: “FIFA are nevoie de o restructurare profundă. O să chem o adunare extraordinară pentru a alege un alt preşedinte.” 

VEZI VIDEO CU DECIZIA:

Loading the player…

Deja fostul preşedinte al FIFA a declarat că e nevoie de un congres extraordinar “cît de repede posibil” în care să fie ales succesorul său. Favorit la preşedenţia forului mondial este preşedintele UEFA, Michel Platini, care nu a candidat la alegerile de săptămîna trecută. Prinţul Ali al Iordaniei care a fost unicul contracandidat al lui Blatter la alegerile din urmă cu 4 zile este şi el creditat printre favoriţi. Elveţianul a cîştigat detaşat, avînd 133 de voturi, în timp ce contracandidatul său a adunat doar 73.

Forul mondial a fost zguduit de un scandal imens înainte de alegerile de săptămîna trecută cînd 7 oficiali de la FIFA au fost arestaţi sub acuzaţia de corupţie. Ancheta a fost demarată de autorităţile americane. Mai mult, în urmă cu două zile, secretarul general al FIFA, Jerome Valcke a fost şi el pus sub acuzare pentru luare de mită. În cazul lui Valcke a fost vorba de bani luaţi de la oficialii din Africa de Sud pentru găzduirea campionatului mondial din 2010. FIFA a emis un comunicat prin care a negat vehement aceste acuzaţii.

Sepp Blatter a fost ales la preşedinte în anul 1998, înaintea turneului din Franţa. A fost succesorul brazilianului Joao Havelange şi din 1998 pînă azi, elveţianul a cîştigat 5 mandate în fruntea forului mondial, însă ultimii ani din mandat acuzaţiile de corupţie au şifonat imaginea lui Blatter.

 

Tags: