News

Ultima oră! Sorina Pintea, totul despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

14.05.2019 | 13:13
Ultima ora Sorina Pintea totul despre starea de sanatate a lui Mihai Constantinescu

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-a implicat și ea în cazul lui Mihai Constantinescu și a oferit presei ultimele detalii despre starea interpretului. Aceasta a declarat că artistul se află în continuare în stare foarte gravă și este internat pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Din păcate muzicianul a intrat din nou în stop cardio-respirator, acesta fiind al treilea suferit, a mai spus Pintea care a precizat că șansele de supraviețuire sunt destul de rezervate.

Sorina Pintea, totul despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

“Singura informație pe care o am și o pot confirma e că artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapia Intensivă a Spitalului Floreasca. El a fost internat ieri dimineața (luni dimineața -n.r.), a venit în Unitatea de Primiri Urgențe în stop cardio-respirator, a fost resuscitat, intubat, internat pe terapie intensivă. Se pare că azi noapte a mai repetat stopul, prognosticul e rezervat, din ceea ce spun medicii”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

De remarcat că Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a fost adus de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Prietenul său, Adrian Daminescu a declarat pentru Mediafax că artistul nu este la prima problemă de acest gen. “Dormea lângă soție și soția și-a dat seama că nu mai respiră. Mi s-a spus că a durat 10 minute până l-au resuscitat. Dacă sunt mai mult de trei-patru minute, cred că îți pierzi memoria și e greu să îți mai recapeți cunoștința”, a spus Daminescu
Sorina Pintea, totul despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu. Mihai Constantinescu
Mihai Constantinescu a suferit în trecut două operații complicate

Constantinescu, probleme îndelungate

“Tot ce putem să facem acum e să stăm cuminți și să ne rugăm pentru el”, a completat muzicianul. De remarcat că în ultima perioadă Mihai Constantinescu a fost nevoit să-și anuleze mai multe concerte din cauza stării de sănătate. Interpretul era cunoscut ca fiind un pacient cu istoric în problemele cardiace. De altfel, în urmă cu zece ani, Constantinescu a fost supus unei intervenții chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Acesta a fost diagnosticat atunci cu stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2 și hipertensiune pulmonară medie. Acum doi ani de zile, artistul a fost supus unei noi operații, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie.