Fotbal intern

Spaniolii anunţă că vor prelua Dinamo. „În 30 de zile virăm 10 milioane de euro“. Ioan Andone confirmă informația

16.05.2020 | 20:18
Spaniolii anunta ca vor prelua Dinamo In 30 de zile viram 10 milioane de euro Ioan Andone confirma informatia
ADVERTISEMENT

Omul care i-a adus pe spanioli la negocierile pentru preluarea lui Dinamo, Toni Curea, a anunţat că investitorii iberici au acceptat toate condiţiile lui Ionuţ Negoiţă şi sunt gata să ia clubul.

Toni Curea: „Negoiţă are pe birou draftul de contract“

Tranzacţia finală depinde exclusiv de patronul de la RIN, după ce grupul spaniol i-a acceptat acestuia toate cerinţele. „Are pe birou draftul de contract, depinde doar de dânsul să salveze echipa“, a precizat Curea pentru GSP.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Negoiţă se află în negocieri cu fondul „Alondra“ pentru cedarea clubului din „Ştefan cel Mare“. Întreaga poveste ar putea avea, în sfârşit, un final. „Lucrurile sunt limpezi. Am acceptat toate condiţiile puse de actualul proprietar“, a dezvăluit Curea.

Mingea e în terenul lui Negoiţă, iar cumpărătorii pun presiune pe acesta: „Acum e momentul adevărului! Dacă Negoiță dorește într-adevăr să vândă și să salveze Dinamo. Mai așteptăm un răspuns doar până luni, pentru că deja discutăm de pe la începutul lui martie, iar în prezent am satisfăcut toate solicitările patronului. Am făcut eforturile necesare să ajungem la un acord. Decizia e 100% în pixul lui Negoiță“.

ADVERTISEMENT

Printre problemele lui Dinamo se numără datoriile, în valoare de aproximativ 4.000.000 de euro; contractul lui Ionuţ Şerban şi clauza către Şiman; şi situaţia din cazul lui Dorin Rotariu în conflictul cu Poli Timişoara. După ce acestea au fost deja negociate şi depăşite, mai rămân doar două chestiuni: autocarul echipei şi procesul pentru bancrută frauduloasă din insolvenţă.

„Singurele elemente rămase de rezolvat se leagă de autocarul lui Dinamo, care e pe o firmă a lui Negoiță și trebuie returnat clubului, și de procesul cu bancruta frauduloasă din procedura de insolvență, ale cărui efecte am căzut de acord să și le asume integral dacă va exista o sentință definitivă nefavorabilă“, a declarat apropiatul spaniolilor pentru aceeaşi sursă.

ADVERTISEMENT

Garanţiile financiare şi nu numai

Pentru că, la un moment dat, în presă, s-a pus problema unor garanţii în timpul negocierilor, Curea a venit cu lămuriri: „N-a existat niciun moment un pact care să presupună virarea până luni în contul lui Dinamo a 3 milioane de euro pe post de garanții. Draftul de contract aflat pe biroul lui Negoiță prevede că vom achita sumele respective în interval de 30 de zile. Vom veni însă din start chiar cu 10 milioane de euro, bani și pentru bugetul aferent sezonului următor“.

Mai mult, acesta a spus că „nu există în acest moment garanții sportive mai mari decât Ioan Andone și Herminio Menendez, omul care a salvat și a pus bazele brandurilor Sevilla și Gijon“.

ADVERTISEMENT

Vor toată baza de la Săftica

Planurile investitorilor se întind şi asupra bazei de pregătire de la Săftica, care ar fi inclusă în tranzacţie. Momentan, 40% din bază figurează pe una dintre firmele Negoiţă şi se află sub sechestru în povestea cu bancruta frauduloasă din insolvenţă.

„Vrem să construim acolo un centru sportiv pentru echipa mare și o Academie puternică. De aceea, ne interesează să avem siguranța investiției din secunda unu.

Momentan, vom închiria, cât timp baza e blocată de stat. Dar vom avea deja și contract de vânzare-cumpărare pentru procentele deținute de Negoiță, pentru ca întregul complex să aparțină clubului și să ne permită să ne dezvoltăm cum trebuie“, a concluzionat Curea.

Andone confirmă spusele lui Curea

Și Ioan Andone, cel care a intermediat tranzacția dintre fondul de investiții spaniol și Ionuț Negoiță, a confirmat faptul că negocierile sunt aproape finalizate, totul depinzând acum de actualul patron al lui Dinamo. În cazul în care vânzarea ar avea loc, Andone ar urma să fie numit președintele clubului.

„Spaniolii au acceptat toate clauzele, ca să fie bine. Dacă vrea să vândă, acum decizia e la Negoiță. Vor fi garanții nu de 3 milioane de euro în 30 de zile, ci 10 milioane în contul clubului. Există un termen limită, luni. Dacă nu va accepta, asta e”, a spus Ioan Andone la ProTV.

ADVERTISEMENT