News

ULTIMA ORĂ! Stare de urgenţă în Florida şi Caraibe! Se aşteaptă un uragan de categoria 5

01.09.2019 | 19:03
ULTIMA ORA Stare de urgenta in Florida si Caraibe Se asteapta un uragan de categoria 5

Stare de urgenţă în Florida şi Caraibe! Uraganul Dorian, care urmează să ajungă în Insulele Bahamas cu ploi torențiale și vânturi devastatoare, a fost încadrat de către meteorologi la categoria 5, cea mai severă, au anunțat autoritățile americane. Devine din ce în ce mai clar că pentru multe zone va urma o adevărată nebunie. Meteorologii au avertizat că uraganul ar putea fi cea mai gravă furtună de la uraganul Andrew, încadrat şi el la categoria 5.

Stare de urgenţă în Florida şi Caraibe!

Vă reamintim că uraganul Andrew a provocat moartea a 65 de persoane și a distrus nu mai puţin de 63.000 de case în 1992. Acum, furtuna una considerată de specialişti drept „extrem de periculoasă” ar urma să ajungă în Insulele Bahamas în orele imediat următoare. Cel puţin acesta a fost anunţul şi avertismentul făcut de reprezentanții Centrului Național pentru Uragane (NHC) din Statele Unite.

De remarcat că uraganul se mișcă cu aproximativ 13 kilometri pe oră și având vânturi de peste 260 de kilometri pe oră. Meteorologii se așteaptă ca uraganul Dorian să ajungă în partea de est la mijlocul săptămânii viitoare, afectând și statele americane Georgia și Carolina de Sud. Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență pentru întreg statul și a făcut apel cetățenilor să își facă rezerve de mâncare, apă și medicamente pentru cel puțin o săptămână.

Stare de urgenţă în Florida şi Caraibe! Uragan
În Florida și Caraibe se așteaptă o furtună uriașă. Sursa foto – facebook

Se aşteaptă un uragan de categoria 5

„Dorian se menţine, conform prognozelor, un uragan major pe măsură ce se apropie de coastele Floridei la sfârşitul acestei săptămâni. Oamenii trebuie să știe că nu este nimic de joacă, nimic de glumit. Se pot întâmpla adevărate tragedii”, au precizat reprezentanți ai Serviciului Naţional de Meteorologie cu sediul în oraşul Melbourne, Florida. “Incertitudinea în ceea ce priveşte traiectoria exactă a furtunii rămâne ridicată şi, din acest motiv, îndemnăm pe toată lumea să se pregătească de un potenţial impact”, au mai spus aceștia.

De altfel, în statul Florida a fost decretată încă de miercuri stare de urgenţă. Și preşedintele american Donald Trump şi-a anulat vizita prevăzută în Polonia din cauza apropierii uraganului Dorian de coastele Statelor Unite.