Fotbal international

Ultima oră! UEFA nu va alege echipele care să participe în cupele europene după coeficient

23.04.2020 | 14:04
Ultima ora UEFA nu va alege echipele care sa participe in cupele europene dupa coeficient
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a afectat fotbalul din întreaga lume, iar UEFA oferise un scenariu incredibil, în care campionatele care nu se pot încheia pe teren să ofere echipele care să participe în cupele europene, în funcție de coeficientul pe care îl au.

UEFA a revenit asupra scenariilor și asigură că toate echipele care vor participa în cupele europene în sezonul următor vor fi alese doar pe criterii sportive.

ADVERTISEMENT

UEFA va alege echipele care participă în cupele europene doar pe criterii sportive

UEFA a avut o întâlnire joi dimineață, 23 aprilie, în care asigură cluburile că echipele care vor participa în sezonul viitor în cupele europene, vor fi alese doar pe criterii sportive și nu vor da curs scenariului în care formațiile sunt alese pe baza coeficientului pe care îl au.

Astfel, CFR Cluj poate răsufla ușurată, pentru că FCSB nu îi va lua locul în calificările pentru grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Noul scenariu propus de UEFA se aplică numai în cazul în care campionatele nu își mai pot desfășura activitatea și vor îngheța sezonul, cum s-a întâmplat în Olanda și Belgia.

Liga 1 se poate muta în Antalya

Revenind la campionatul României, există un scenariu propus de Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct al FRF, în care meciurile din Liga 1 să fie reluate în Antalya, Turcia.

ADVERTISEMENT

Gabriel Bodescu a explicat motivul pentru care a propus scenariul: „Soluția a fost a mea, nu a Federației Române de Fotbal. În momentul în care epuizăm toate soluțiile ca acest campionat să se joace pe teren, am luat în calcul și această variantă.

Începând cu data de 15 mai, președintele a spus că vom purta măști și în spații publice. Având în vedere că există un contract între LPF, deținătorii drepturilor TV și cluburile de fotbal, m-au făcut să pun în dezbatere această variantă”.

ADVERTISEMENT

„Toată lumea a zis că dacă epuizăm pe plan național toate posibilitățile pe teren în România să recurgem și la acest scenariu”, a mai spus Gabriel Bodescu.

ADVERTISEMENT
Tags: