News

Risc de focar de infecție în TVR. Angajatul cu numărul 7 a fost testat pozitiv la Televiziunea Publică

03.08.2020 | 12:41
Risc de focar de infectie in TVR Angajatul cu numarul 7 a fost testat pozitiv la Televiziunea Publica
ADVERTISEMENT

TVR se confruntă cu un număr mare de îmbolnăviri de COVID 19. Astfel, potrivit unui comunicat transmis de Televiziunea Publică, al șaptelea angajat a fost depistat pozitiv.

După ce au fost depistate 7 persoane testate pozitiv cu nul coronavirus, Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică în cadrul TVR.

ADVERTISEMENT

Angajații care au intrat în contact cu persoanele infectate vor fi supuse testării. Același lucru se va întâmpla și cu persoanele din afara Instituției Publice care au intrat în contact cu angajații testați pozitiv COVID 19.

Focar de infecție la TVR?

Televiziunea Publică a anunțat că a luat toate măsurile pentru a nu răspândi virusul COVID-19, însă, cu toate astea, 7 angajați s-au îmbolnăvit. Nu este clar cine a venit primul cu infecția și nici locul de unde a fost contactat coronavirusul, cert este că instituția se confruntă cu o situație la nivel de companie.

ADVERTISEMENT

După ce s-a aflat și cel de-al șaptelea angajat testat pozitiv s-a decis să se curețe de urgență toate locurile prin care acesta a avut acces în TVR. „ Facem precizarea că acest caz ca și celelalte cazuri sunt fără legătură între ele. Este doar o evoluție normală în condițiile unei transmisii comunitare extinse. Reprezentanții managementului  TVR sunt în permanentă legătură cu persoanele depistate pozitiv.”, a transmis TVR printr-un comunicat de presă.

Bilanț COVID-19 în România

România se apropie vertiginos de intrarea în a doua săptămână cu peste 1.000 de cazuri de coronavirus la 24 de ore. Și duminică, 2 august, Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat 1.075 de contaminări, iar țara noastră a trecut de granița celor 53 de mii de cazuri.

ADVERTISEMENT

După a 12-a zi cu peste o mie de infectări, țara noastră a ajuns la un total de 53.186 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 27.592 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.777 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

A fost o nouă zi cu un bilanț ridicat al deceselor. De la startul pandemiei, 2413 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 1.08.2020 (10:00) – 2.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 34 de decese ale unor pacienți internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Galați, Gorj, Mehedinți, Prahova, Teleorman, Timiș, Ilfov și Municipiul București.

ADVERTISEMENT