News

ULTIMA ORĂ! Un ciclon mediteranean lovește România! Se anunță vijelii puternice și grindină

02.08.2019 | 09:59
ULTIMA ORA Un ciclon mediteranean loveste Romania Se anunta vijelii puternice si grindina

Un ciclon mediteranean urmează să lovească țara noastră vineri seara sau sâmbătă dimineața. Anunțul a fost făcut de Severe Weather Alert – România care au transmis că România va fi lovită de vijelii puternice, grindină, dar vor cădea și cantități mari de apă.

Un ciclon mediteranean va lovi zilele acestea țara noastră

O alertă de ciclon mediteranean a fost emisă de Severe Weather Alert – România. Ciclonul mediteranean este foarte bine devoltat și urmează să aducă în perioada 2 – 4 august vijelii puternice, grindină și cantități mari de apă. Ciclonul urmează să lovească în seara zilei de vineri sau sâmbătă dimineața, iar zolene afectate sunt vestul și sud-vestul țării.

Totodată, în intervalul menționat se vor instala perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pe arii extinse în toate regiunile țării. În plus, în această perioadă se vor manifesta fenomene severe printre care se numără: averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii puternice, iar izolat va cădea și grindina. Cantitățile de apă vor depăși local 25-45 mm, iar izolat vor fi peste 60-80 mm.

Când va lovi ciclonul mediteranean România
Ciclonul mediteranean va lovi România vineri seara sau sâmbătă dimineața și va aduce averse, descărcări electrice și furtuni. Sursa foto: facebook.com

Un alt ciclon mediteranean a lovit România în luna mai

În luna mai a acestui an un ciclon format tot în Mediterană a lovit țara noastră. Acest fenomen a adus ploi torențiale, furtuni și vreme instabilă. Să ne amintim că în luna mai s-au înregistrat foarte multe ploi, descărcări electrice și furtuni puternice în special în a doua jumătate a lunii. Vântul a bătut cu intensificări în mai multe regiuni ale țării, iar temperaturile au scăzut până la 23 de grade Celsius.

Astăzi vom avea parte de vreme bună în toate regiunile țării. În regiunile sudice și sud-estice vremea va fi foarte plăcută, iar în nordul, centrul şi estul ţării se vor mai înregistra câteva averse de scurtă durată. Vântul va sufla cu putere în timpul ploilor și s-ar putea să cadă local și grindina. În rest, astăzi, 2 august, avem parte de vreme plăcută. Temperatura maximă se va înregistra între 25 și 34 de grade Celsius.