News

ULTIMA ORĂ! Un nou atentat la Kabul! O explozie puternică, în cartierul general al NATO. Un militar român și-a pierdut viața

05.09.2019 | 14:15
ULTIMA ORA Un nou atentat la Kabul O explozie puternica in cartierul general al NATO Un militar roman sia pierdut viata

Un nou atentat la Kabul a avut loc la doar câteva zile după ce un militar român și-a pierdut viața. De data aceasta, o explozie puternică s-a produs în centrul capitalei afgane, în apropierea cartierului general al NATO şi a unor birouri guvernamentale, între care principalul serviciu de informaţii afgan. Deflagrația a fost provocată de un atacator sinucigaş care s-ar fi aruncat în aer. Explozia a avut loc la ora locală 10:10 (05:30 GMT) în cartierul Shash Darak din estul Kabulului.


UPDATE 12.20 / Din păcate printre victimele atacului de la Kabul se află un alt militar român. Consulul nostru în Afghanistan a confirmat deja acest lucru, în timp ce premierul Viorica Dăncilă a transmis și ea un mesaj de condoleanțe


UPDATE / Între timp talibanii au revendicat atentatul sinucigaş cu maşină-capcană din Kabul care a vizat un punct de control din apropierea cartierului general al misiunii Resolute Support a NATO. Există și un bilanț al atentatului. Astfel, în urma exploziei și-au pierdut viața cel puțin 5 oameni, în timp ce alte 35 de persoane au fost rănite.


Un nou atentat la Kabul!

Incidentul a fost raportat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Nasrat Rahimi, care a adăugat că ţinta atacului nu este clară. ”Ambulanţe şi echipe de salvare se îndreaptă către locul exploziei”, a informat Rahimi. Deocamdată nu există informaţii cu privire la eventuale victime. Imagini de la locul exploziei, postate pe social media, arătau un fuior de fum alb ridicându-se către cer.

Vă reamintim că atacul vine la puțin timp după ce și Ambasada României a fost vizată de un asalt al talibanilor. De altfel, bilanțul oficial al acelui asediu a atins un număr infiorător de victime. Peste 160 de persoane au avut de suferit în urma atacului produs de un tractor încărcat cu materiale explozibile. Dintre aceștia, vorbim despre 16 morți și peste o sută de răniți. Din păcate, în acest bilanț negru sunt incluși și doi români: unul dintre ei a murit, iar celălalt este rănit grav.

Un nou atentat la Kabul! Explozie
Explozia de la Kabul a vizat cartierul general al NATO. Sursa foto – facebook

Explozie puternică, în cartierul general al NATO

Un reprezentant al misiunii noastre diplomatice în capitala Afganistanului, Vasile Rădună, domiciliat în Fierbinți târg, județul Ialomița, a fost una dintre persoanele care a căzut jertfă în fața talibanilor. Acesta a plecat din țară în luna aprilie, cu o zi înainte ca tatăl lui să fie înmormântat. „Este o zi neagră pentru comunitate! Vasile Rădună mi-a fost coleg din școala generală până la liceu. Era un om bun!” , a declarat primarul localității Fierbinți Târg, Dobrică Pârvu.

Trebuie specificat că atacul de astăzi, din apropierea cartierului general al NATO şi care momentan nu a fost revendicat, se produce în plin proces de negocieri între Statele Unite ale Americii şi talibani.

 

Tags: