News

ULTIMA ORĂ! Un tren cu 60 de călători a deraiat în Bacău! Motivul care putea duce la o adevărată tragedie. Video și foto

08.06.2019 | 12:21
ULTIMA ORA Un tren cu 60 de calatori a deraiat in Bacau Motivul care putea duce la o adevarata tragedie Video si foto

Un tren cu 60 de călători a deraiat în județul Bacău! Astfel, conform echipajelor de urgență sosite imediat la fața locului, accidentul s-a produs în jurul orei 8.00 dimineața, pe raza comunei Căiuți, mai exact în satul Căiuți. Trenul personal 5202 care leagă Ciceu de Focșani a lovit bena unui camion. De remarcat că trenul era format din două vagoane de pasageri. În urma impactului, locomotiva și un vagon au deraiat.

Un tren cu 60 de călători a deraiat în Bacău!

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și grupa operativă a inspectoratului. Din fericire nu s-au înregistrat victime, doar mecanicul locomotivei a suferit escoriații minore. Cu toate acestea, atât locomotiva, cât și cele două vagoane ale trenului au fost serios avariate. Camionul, în schimb, a fost distrus în totalitate. Traficul feroviar se desfășoară, în acet moment, pe un singur sens cu o restricție de viteză de 30km/h.

Filmul întregului eveniment putea să fie unul de cășmar. Astfel, bena camionului, fără capul tractor, a fost lovită de tren la o trecere la nivel cu calea ferată și apoi târâtă zeci de metri până când s-a oprit într-un cap de pod metalic. Nu s-a terminat aici, pentru că garnitura de tren a mai parcurs, în virtutea inerției, alte câteva zeci de metri până când s-a oprit. „Nici unul din cei 50-60 de pasageri aflați în tren nu a fost rănit.

Fără victime în urma accidentului

Mecanicul locomotivei a suferit escoriații minore, fără însă a necesita transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bacău, Andrei Grecu.

 

Tags: