Premier League

Ultima zi de transferuri în Anglia! Everton, două achiziţii de la Barcelona! Tottenham, aproape să intre în istorie!

09.08.2018 | 22:10
Ultima zi de transferuri in Anglia Everton doua achizitii de la Barcelona Tottenham aproape sa intre in istorie

E ultima zi de transferuri în Anglia! Cluburile din Premier League au transferat jucători în valoare de peste un miliard de euro în această vară. Cel mai mult a cheltuit Liverpool, care își propune să atace titlul în acest an. Și Chelsea a umblat serios în vistieria clubului. Cele două mari cluburi sunt urmate în mod surprinzător de West Ham United. City și United nu prind nici măcar top 5 pe lista cu cele mai mari investiții în transferuri în Premier League. La capitolul încasări din vânzarea jucătorilor, Leicester City a vândut cel mai bine, urmată de Watford, Newcastle și Chelsea.


UPDATE, ora 22:10 / Jordan Ayew a fost împrumutat până la finalul sezonului de Crystal Palace de la Swansea. Fulham l-a adus pe Timothy Fosu-Mensah de la Manchester United, fundaşul de 20 de ani fiind trimis sub formă de împrumut la echipa londoneză până la finalul stagiunii. Martin Montoya a fost transferat de Brighton de la Valencia în ultima zi de mercato din Premier League.


UPDATE, ora 19:42 / Cluburile din Premier League mai au disponibile câteva ore pentru a realiza transferuri, iar ziua de joi a adus câteva mutări interesante. Yerri Mina şi Andre Gomes vor juca la Everton, primul fiind transferat definitiv în schimbul a 30,5 milioane de lire sterline, în timp ce portughezul a fost împrumutat de Barcelona pentru un sezon. Fulham l-a transferat pe Sergio Rico de la Sevilla, londonezii având o campanie bună de achiziţii în această vară. Tottenham Hotspur nu a adus niciun jucător în această perioadă, iar londonezii vor intra în istorie, fiind singurul club care nu a reuşit să aducă niciun fotbalist pe timpul verii de la înfiinţarea Premier League.


Peste 1,2 miliarde de euro! Atât au investit cluburile din Premier League în transferuri în această vară. Este ultima zi de mercato, ceea ce înseamnă că mai putem asista la achiziții de ultim moment și mutări surpriză. Lupta pentru titlu se anunță extrem de interesantă, după ce Liverpool a investit masiv în achiziții. Cormoranii au cheltuit 180 de milioane de euro pentru a-i aduce pe Anfield Road pe Alisson Becker, Xherdan Shaqiri, Nabil Keita și Fabinho. Nici Chelsea nu s-a lăsat mai prejos și a investit 135 de milioane de euro în Kepa Arrizabalaga și Jorginho.

West Ham United a cheltuit 95 de milioane de euro, Fulham – 80 de milioane, Arsenal – 78 de milioane, iar nou-promovata Wolverhampton – 75 de milioane. Tot 75 de milioane a investit și Manchester United, o sumă mică în comparație cu rivala Liverpool. Cealaltă echipă din Manchester, City, a cheltuit însă și mai puțin – 70 de milioane de euro.

Sumele încasate și cele primite de englezi
Sumele încasate și cele primite de englezi

Ultima zi de transferuri în Anglia! Cluburile din Premier League au cheltuit peste un miliard de euro

Sumele uriașe primite din drepturile de televizare a partidelor le-au permis mai multor cluburi din Premier League să nu se zgârcească la transferuri. La capitolul încasări din plecarea jucătorilor la alte echipe, Leicester City stă cel mai bine. A vândut de 83 de milioane de euro. Watford a primit 56 de milioane în schimbul jucătorilor vânduți, iar Newcastle United – 47 de milioane. Dintre cluburile mari, Chelsea a vândut cel mai bine. A primit aproape 46 de milioane de euro.

Facebook va transmite Premier League

Premier League a atras tot mai mulți iubitori de fotbal și a devenit cel mai bogat campionat din lume. Sezonul 2018-2019 va fi unul inedit: Facebook va transmite partide din prima ligă a Angliei. 320 de milioane de euro va plăti Facebook pentru transmiterea partidelor din cel mai puternic campionat al Europei. Este o mare victorie pentru Facebook şi, foarte probabil, o deschidere de drum pe acest segment de mass-media, pentru că este cert că nu se va opri aici şi va căuta pe viitor să îşi extindă acţiunea şi asupra altor campionate de mare interes, ţintă fiind Primera Division. Deocamdată, Facebook a cumpărat aceste drepturi de transmisiune pe o durată de trei ani, 2019-2022, dar numai pentru continentul asiatic şi pentru câteva ţări. Ţările în care se vor putea urmări live confruntările dintre Mourinho şi Guardiola, sau Emery şi Pochettino, pentru a da doar câteva exemple la vârf, sunt Thailanda, Cambodgia, Vietnam şi Laos.

Tags: