Fotbal international

Ultima zi de transferuri în marile campionate din Europa! Bayern Munchen, campioana mutărilor. Juve l-a luat pe Federico Chiesa

05.10.2020 | 19:17
Ultima zi de transferuri in marile campionate din Europa Bayern Munchen campioana mutarilor Juve la luat pe Federico Chiesa
ADVERTISEMENT

Luni, 5 octombrie, este ultima zi de transferuri în marile campionate din Europa, iar formațiile vor căuta să dea loviturile finale pentru a-și întări loturile.

UPDATE, 5 octombrie, ora 20:23 / Federico Chiesa a fost împrumutat la Juventus pentru doi ani. După plecarea lui Douglas Costa, torinezii au umplut golul lăsat în banda dreaptă aducându-l pe Chiesa, în vârstă de 22 de ani. Italianul este la Fiorentina din 2016.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 octombrie, ora 19:17 / Bayern Munchen este foarte activă în utima zi din mercato. După ce l-au adus pe Douglas Costa, bavarezii l-au transferat pe Eric Maxim Choupo-Moting, care a semnat un contract valabil pentru un an. Atacantul german a jucat în sezonul trecut la PSG şi i-a ajutat pe francezi să ajungă în finala Ligii Campionilor.

Tot luni, Bayern Munchen a anunţat transferul lui Bouna Sarr de la Marseille. Campioana Germaniei a plătit 10.000.000 de euro pentru fundaşul dreapta de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 5 octombrie, ora 17:24 / Au apărut primele mari transferuri din ultima zi de mercato.

Douglas Costa va fi împrumutat de Juventus la Bayern Munchen până la finalul sezonului 2020-2021. Brazilianul a mai jucat la campioana Germaniei între 2015 şi 2017.

Matteo Darmian va evolua la Inter până la finalul stagiunii 2020-2021, fiind împrumutat de Parma la formaţia lui Antonio Conte.

ADVERTISEMENT

În principal, marile forțe au mutat deja pe piața transferurilor, dar nu este exclus să mai apară unele surprize în ultimele 24 de ore.

Ca de fiecare dată, Premier League a luat caimacul în perioada de transferuri, cluburile din Anglia cheltuind cei mai mulți bani până la acest moment.

ADVERTISEMENT

Campionatele mari din Europa, în ultima zi de transferuri

De altfel, în ultima zi de transferuri în marile campionate ale Europei sunt așteptate câteva mutări interesante. Cel mai discutat transfer este cel al atacantului uruguayan Edinson Cavani la Manchester United, după ce s-a despărțit de Paris Saint-Germain.

Managerul Ole Gunnar Solskjaer îl dorește cu ardoare pe sud-american, dar mai are în plan să-l aducă pe Old Trafford și pe Alex Telles de la FC Porto. Englezii au oferit 14,5 milioane de euro, portughezii au cerut 22 de milioane, dar negocierile continuă.

FC Porto ar putea să mai piardă un jucător important în ultima zi de mercato, este vorba de Danilo Pereira. Mijlocașul portughez este foarte aproape de un transfer la Paris Saint-Germain.

Valentin Mihăilă a ajuns în Serie A

În Serie A, toții ochi sunt pe Juventus Torino care încearcă să-l aducă pe Federico Chiesa de la Fiorentina. Între timp, rivala AC Milan l-a transferat pe Diogo Dalot de la Manchester United, iar Parma îl ia pe Valentin Mihăilă de la Universitatea Craiova.

Formațiile din Premier League, beneficiind de sumele uriașe obținute din drepturile de televizare au cheltuit până acum înm această vară nu mai puțin de 1.242.170.000 de euro și este lider detașat la banii aruncați pe transferuri.

Fotbalul italian încearcă să redevină ce a fost odată și formațiile din Serie A au scos din conturi 685.140.000 de euro pentru achiziții. Următoarele poziții sunt ocupate de Ligue 1 – 409.025.000 de euro, La Liga – 395.600.000 de euro și Bundesliga – 294.9000.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: