Sport

Ultima zi de transferuri în marile campionate din Europa! Barcelona a ratat un transfer pentru doar 18 secunde! Acum așteaptă verdictul FIFA

Marți a fost ultima zi de transferuri în marile campionate din Europa. Care au fost cele mai importante mutări în Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga şi Ligue 1.
02.02.2023 | 09:06
Ultima zi de transferuri in marile campionate din Europa Barcelona a ratat un transfer pentru doar 18 secunde Acum asteapta verdictul FIFA
Din pricina unei erori informatice, transferul lui Julian Araujo de la LA Galaxy la FC Barcelona a fost înregistrat cu 18 secunde după termenul limită.
ADVERTISEMENT
02-02-2023
07:34

Barcelona nu l-a înregistrat pe Julian Araujo, pentru 18 secunde, din pricina unei erori informatice!

FC Barcelona îl alesese pe internaționalul mexican Julian Araujo drept soluție pentru banda dreaptă după plecarea lui Bellerin. Un jucător format la Academia clubului din SUA și care evoluează la LA Galaxy.

Au bătut palma cu clubul din Los Angeles, pentru suma de 4 milioane de euro. Însă sistemele informatice au căzut și transferul a fost înregistrat cu 18 secunde după termenul limită din La Liga (marți, 31 ianuarie 2022, ora 23:59).

Informația a fost confirmată de Mateu Alemany, Directorul Sportiv al lui FC Barcelona. Catalanii s-au adresat la FIFA și speră într-un răspuns pozitiv.

01-02-2023
15:31

Mateo Pavlovic a condus 10 ore pentru a semna cu St. Etienne

Ultima zi de mercato din marile campionate s-a dovedit a fi foarte spectaculoasă. Una dintre cele mai fabuloase povești se referă la cazul lui Mateo Pavlovic. 

Rijeka, clubul la care era legitimat fundașul croat, a ajuns la un acord pentru împrumutul la St. Etienne până la finalul sezonului. Mai lipsea doar semnătura croatului, însă timpul era principalul inamic. 

Fotbalistul în vârstă de 32 de ani nu avea programat niciun zbor din Croația spre Franța, potrivit RMC Sport, astfel, Pavlovic a fost nevoit să conducă 10 ore pentru a ajunge în Hexagon. 

În final, fotbalistul croat a semnat cu St. Etienne cu puțin timp înainte ca perioada de mercato să se încheie oficial, ora 00:59, ora României. Așadar, Mateo Pavlovic va experimenta pentru a treia oară o echipă din Franța după perioadele petrecute la Angers și Amiens. 

„Sunt foarte bucuros să fiu aici. Sunt gata să dau totul pentru echipă și suporteri. ASSE este un club mare, cu o istorie grozavă. Atmosfera aici este minunată. Îmi voi pune experiența și profesionalismul în sprijinul echipei”, au fost primele cuvinte ale lui Pavlovic după ce a fost prezentat oficial. 

01-02-2023
11:15

Liga Profesionistă din Franța a respins apelul lui PSG în cazul Ziyech

PSG a dorit să-l ia sub formă de împrumut pe Hakim Ziyech, de la Chelsea. Cluburile s-au înțeles, jucătorul era de acord, și se îndreptase deja către Franța.

Însă mutarea nu s-a putut face până la termenul limită. Și aceasta pentru că londonezii au trimis, în trei rânduri, acte greșite. Parizienii au făcut apel la Ligue de Football Professionnel (LFP). Însă răspunsul din partea forului a fost negativ, astfel că  Ziyech va rămâne la Chelsea.

31-01-2023
22:33

Cele mai importante transferuri efectuate în Europa în ultima zi a perioadei de mercato

Perioada de mercato din ianuarie 2023 a fost una oarecum săracă în mutări spectaculoase, singura care a spart monotonia fiind Chelsea. Gruparea de pe „Stamford Bridge” a cheltuit nu mai puțin de 610 milioane de euro pe transferurile din această iarnă, marea lovitură fiind dată în chiar ultima zi. Londonezii au reușit să-l aducă de la Benfica pe campionul mondial Enzo Fernandez, pentru 121 de milioane de euro.

În schimb, tot în ultima zi de mercato, Chelsea l-a cedat la Arsenal pe italianul Jorginho, pentru modica sumă de 12 milioane de lire sterline. De asemenea, londonezii s-au despărțit și de Hakim Ziyech, care a fost împrumutat până în vară la PSG. Iată mai jos câteva dintre cele mai interesante transferuri perfectate pe 31 ianuarie.

  • Nottingham Forest l-a împrumutat pe Keylor Navas de la PSG până la finalul actualului sezon;
  • Împrumutul lui Hakim Ziyech de la Chelsea la PSG a intrat în impas, după ce clubul londonez ar fi trimis greşit actele de trei ori. Parizienii cer o anchetă în acest caz, mai ales că situaţia a apărut fix în ultimele minute de mercato pentru echipele din Ligue 1;
  • Pentru a suplini accidentarea de durată a lui Christian Eriksen, Manchester United l-a împrumutat până în vară pe Marcel Sabitzer de la Bayern Munchen. Nu există clauză de cumpărare definitivă. Fotbalistul a fost prezentat oficial de “diavoli”;
  • Barcelona l-a cedat definitiv pe Hector Bellerin, singurul fundaș dreapta din lot, la Sporting Lisabona. Suma de transfer este una modică, între 1 și 2 milioane d e euro;
  • Tottenham l-a împrumutat pe Pedro Porro de la Sporting Lisabona până la finalul sezonului, cu o opţiune de transfer definitiv pentru 39.000.000 de lire sterline;
  • Southampton l-a prezentat oficial pe Kamaldeen Sulemana, transferat cu 24.900.000 de euro de la Rennes;
  • Marseille l-a luat pe atacantul Vitinha de la Braga pentru 25 de milioane de euro;
  • AC Torino l-a vândut pe Sasa Lukic la Fulham pentru 9 milioane de euro;
  • PSV Eindhoven i-a împrumutat până în vara lui 2023 pe Thorgan Hazard (de la Borussia Dortmund, pentru 500.000 de euro) și pe Patrick van Aanholt (de la Galatasaray);
  • Matt Doherty și-a reziliat contractul cu Tottenham, scadent în 2024, și a semnat cu Atletico Madrid;
  • Rangers l-a luat de la Standard Liege cu 1,5 milioane de euro pe Nicolas Raskin;
  • Atletico Madrid l-a cedat pe Felipe la Nottingham Forest;
  • Fiorentina l-a împrumutat până în vara lui 2023 pe Abdelhamid Sabiri de la Sampdoria;
31-01-2023
21:42

Dinamo Kiev l-a cedat pe Ilya Zabarnyi la Bournemouth pentru 27 de milioane de euro

În ultima zi de mercato, Dinamo Kiev l-a cedat definitiv pe Ilya Zabarnyi la Bournemouth pentru 27 de milioane de euro. Fundașul ucrainean în vârstă de 20 de ani a semnat un contract valabil până în vara anului 2028. 

„Deși are doar 20 de ani, a jucat la cel mai înalt nivel pentru echipa de club și pentru echipa națională. S-a evidențiat drept unul dintre cei mai buni și mai căutați fundași tineri din lume.

Suntem încântați de acest transfer și suntem siguri că va deveni un jucător important pentru echipă”, au fost cuvintele directorului executiv de la Bournemouth. În Premier League, Ilya Zabarnyi va purta tricoul cu numărul 27 și ar putea debuta la următorul meci al lui Bournemouth, cu Brighton, de pe 4 februarie. 

Fostul elev al lui Mircea Lucescu a crescut la academia lui Dinamo Kiev și a adunat deja 24 de selecții în naționala de seniori a Ucrainei. 

31-01-2023
16:35

Enzo Fernandez face vizita medicală înaintea transferului la Chelsea

Chelsea se află într-o cursă contracronometru pentru semnătura lui Enzo Fernandez în ultima zi de mercato. Mijlocașul lui Benfica se află în aceste momente la vizita medicală, la Lisabona, iar în mare măsură, campionul mondial va semna cu londonezii, anunță Sky Sports.

Echipa patronată de Todd Boehly va plăti 120 de milioane de euro pentru mijlocașul argentinian, astfel va deveni cel mai scump fotbalist din istoria Premier League, record deținut de Jack Grealish (117,5 milioane de euro de la Aston Villa la Manchester City). 

Transferul lui Enzo Fernandez de la Benfica la Chelsea s-a negociat încă din urmă cu o lună, însă cele două părți nu au ajuns la un numitor comun până în acest moment, când londonezii le-au transmis portughezilor că sunt de acord să plătească clauza de reziliere de 120 de milioane de euro. 

31-01-2023
12:55

Jorginho rămâne la Londra, dar schimbă Chelsea cu Arsenal

Jorginho prinde rar echipa sub conducerea lui Graham Potter, motiv pentru care a decis să părăsească Stamford Bridge. Nu însă și Premier League. 

De altfel, nici nu va pleca de la Londra, căci a decis să dea curs ofertei venite de la Arsenal. Factorul cheie fiind, spune Fabrizio Romano, managerul liderului campionatului englez, Mikel Arteta.

Aceeași sursă oferă și detaliile financiare ale transferului: 12 milioane de lire sterline. Internaționalul italian are contract până în vara lui 2024, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Perioada de transferuri din marile campionate ale Europei se apropie de final, iar 31 ianuarie este ultima zi în care echipele din Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga şi Ligue 1 mai pot efectua mutări în mercato.

La ce ore se închid ferestrele de transferuri în marile campionate din Europa

Bundesliga va închide perioada de transferuri pe 31 ianuarie, la ora 18:00 (ora 19:00 în România). Dintre ligile importante din Europa, campionatul german închide cel mai devreme mercato.

ADVERTISEMENT

Serie A trage cortina peste mercato pe 31 ianuarie, la ora 20:00 (ora 21:00 în România). În ultima zi de transferuri, italienii sunt foarte activi, în special pentru împrumuturi.

Premier League şi La Liga pun capăt perioadei de transferuri pe 31 ianuarie, ora 23:00 (1 februarie, ora 01:00 în România). Ligue 1 este campionatul care închide mercato cel mai târziu, pe 31 ianuarie, la ora 23:59 (1 februarie, ora 01:59 în România).

ADVERTISEMENT

Chlesea pregăteşte oferta record a ultimei zile de transferuri

Chelsea a fost cea mai cheltuitoare echipă în perioada de iarnă a transferurilor, dar londonezii mai au o ţintă pentru ultima zi din mercato. Formaţia de pe “Stamford Bridge” a pregătit o ofertă de 105.000.000 de lire sterline pentru Enzo Fernandez.

Dacă Benfica va accepta oferta lui Chelsea, Enzo Fernandez va deveni cel mai scump transfer făcut vreodată de o echipă din Premier League. Recordul este deţinut de Manchester City, care a plătit 100.000.000 de lire sterline pentru a-l aduce pe Jack Grealish de la Aston Villa.

ADVERTISEMENT

Chelsea a cheltuit deja peste 200.000.000 de euro pe transferuri

Aflată pe locul 10 în Premier League, Chelsea a cheltuit 208.500.000 de euro pe transferurile făcute în această iarnă. Cei mai mulţi bani au fost plătiţi pentru aducerea lui Mykhaylo Mudryk, transferat de la Şahtior Doneţk în schimbul a 70.000.000 de euro. Afacerea ar putea să ajungă la 100.000.000 de euro în funcţie de bonusuri.

În această iarnă, Chelsea i-a mai adus pe Benoit Badiashile (38.000.000 euro, AS Monaco), Noni Madueke (35.000.000 euro, PSV), Malo Gusto (30.000.000 euro, Lyon), Andrey Santos (12.500.000 euro, Vasco da Gama), David Datro Fofana (12.000.000 euro, Molde) şi Joao Felix (împrumutat cu 11.000.000 euro de la Atletico Madrid).

ADVERTISEMENT

De altfel, Premier League este campionatul care a cheltuit, până acum, cei mai mulţi în perioada de transferuri de iarnă 2023. Cluburile din prima ligă a Angliei au plătit 580.097.000 de euro pentru noi jucători.

ADVERTISEMENT