Fotbal intern

Ultimele clipe ale stadionului Giulești! Imagini inedite cu momentul în care tribuna a II-a cade la pământ. Video

04.03.2019 | 14:59
Buldozerele pun la pământ tribuna a doua a stadionului Rapid

Stadionul din Giulești își trăiește ultimele clipe. Utilajele s-au apucat serios de treabă și încet, dar sigur arena este pusă la pământ. Întreaga operațiune a început cu peluza din dreptul Teatrului. Astfel, în dreptul unei guri de acces s-a spart pentru a se face loc excavatoarelor să intre direct pe teren. De altfel, constructorul a luat decizia de a dărâma mai întâi peluza veche și tribuna a doua, urmând ca tribuna 1, adică cea de lângă Calea Giulești să fie ultima lăsată în picioare.

Ultimele clipe ale stadionului Giulești!

Locul unde pe vremuri stătea galeria Rapidului, tribuna a 2-a a intrat și el sub forța utilajelor. Mai mulți fani prezenți la stadion au surprins momentul exact în care un pilon de susținere a fost secerat. Aproape instantaneu, mai bine de jumătate din tribună a căzut. Un nor uriaș de praf s-a ridicat, însă cei prezenți au continuat să filmeze. Buldozerele vor continua în zilele următoare să pună la pământ arena din Giulești

Demolarea stadionului Giulești – Valentin Stănescu a început săptămâna trecută, la câteva zile distanță după ce arena a fost predată Companiei Naționale de Investiții, pentru renovare. Noua arenă va avea o capacitate de 14.000 de locuri și va fi refăcută în vederea Campionatului European din 2020. Fanii rapidiști s-au arătat extrem de dezamăgiți de numărul mic de locuri pe care îl va avea noul stadion.

Si a cazut si tribuna a doua??

Gepostet von Rapid Bucuresti – Handbal Feminin am Montag, 4. März 2019

Ce se întâmplă cu arenele pentru Euro 2020

De remarcat că atât timp cât arena din Giulești va fi închisă pentru modernizare, echipa lui Daniel Pancu va juca meciurile de pe teren propriu în Regie, pe un stadion aflat la doar câţiva paşi de Grant. Patru meciuri de la Euro 2020, trei din faza grupelor și unul din optimile de finală vor fi găzduite de București. Arenele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf au fost alese ca bază de pregătire pentru echipele care vin la turneul final

Daniel Pancu, antrenorul rapidiștilor s-a declarat mai mult decât încântat de faptul că Giuleștiul va beneficia de un nou stadion: E un loc încărcat de istorie. Era momentul pentru că practic nu se mai putea convieţui într-un stadion expirat. Pentru mine era expirat de mult. Era timpul, e un loc încărcat de nostalgie, rămâne istorie, o istorie frumoasă dar era timpul pentru un nou stadion”.

  • 1 este locul ocupat de Rapid în clasamentul Ligii a 3-a