News

Ultimele cuvinte ale pilotului care a murit în tragedia de la Colibiţa. Cu cine a vorbit Marius Ionaşcu înainte de prăbuşire

Ultimele cuvinte ale pilotului care a murit în tragedia de la Colibița. Cu cine a vorbit înainte de prăbuşire. Accidentul a avut loc la doar o zi după ce un alt avion s-a prăbușit în județul Giurgiu.
28.08.2022 | 20:34
Ultimele cuvinte ale pilotului care a murit in tragedia de la Colibita Cu cine a vorbit Marius Ionascu inainte de prabusire
Ultimele cuvinte ale pilotului care a murit în tragedia de la Colibiţa. Sursa foto: Capturi Antena 3/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care au fost ultimele cuvinte ale pilotului decedat în tragedia de la Colibița? Bărbatul în vârstă de 65 de ani și-a pierdut viața după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Lacul Colibița duminică.

Ultimele cuvinte ale pilotului care a murit în tragedia de la Colibiţa

În avionul prăbușit duminică se mai afla un cetățean german în vârstă de 45 de ani, care s-a evacuat singur. Pasagerul a suferit un atac de panică în urma impactului și a fost transportat la spital. În prezent, acesta se află într-o stare bună.

ADVERTISEMENT

Înainte de impact, pilotul care și-a pierdut viața a vorbit cu soția sa prin stație. Partenera sa de viață este tot pilot, potrivit Antena 3.

Aparatul de zbor s-a prăbușit în apă și s-a rupt în mai multe bucăți. Epava a fost ridicată de la locul tragediei, iar la fața locului a fost și procurorul de caz.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, ar putea fi vorba despre o eroare de pilotaj. Pilotul era cunoscut cu probleme cardiace, așa că este luată în calcul orice variantă în ceea ce privește cauza impactului.

Bărbatul avea aproximativ 65 de ani, se numea Marius Ionaşcu,  și deținea o firmă de aparate de aer condiționat. Era unul dintre cei mai experimentați piloți din județ.

ADVERTISEMENT
Pilotul Marius Ionaşcu, decedat la Colibiţa. Foto: Antena 3

Un locuitor din zonă este cel care a raportat incidentul la 112. Mai multe echipaje ale ISU BN, precum și un elicopter SMURD au ajuns la fața locului.

“Mai multe resurse din cadrul ISU Bistrița Năsăud, precum și elicopterul SMURD intervin în Colibița, unde un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în lac. Există două victime, din care una în stare de inconștiență.”, a transmis ISU BN, potrivit Bistrițeanul.

ADVERTISEMENT

Un pompier paramilitar a încercat să-l resusciteze pe bărbat până la sosirea echipajelor de urgență și a reușit inițial. Din păcate, bărbatul a intrat apoi în stop cardio-respirator.

Martorii au declarat că ambarcațiunile aflate pe lac au fost primele care au mers la locul prăbușirii pentru acordarea primului ajutor.

În plus, avionul a zburat de mai multe ori la mică distanță de lac, înainte de se prăbuși, au mai transmis martorii.

Un alt avion s-a prăbușit în Giurgiu sâmbătă. Două persoane și-au pierdut viața

Accidentul s-a petrecut la mai puțin de 24 de ore de când un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Giurgiu. În aparatul de zbor au fost găsite două persoane carbonizate, conform ISU Giurgiu.

În avion se aflau directorul aerodromului din Lețca Nouă, alături de o tânără de 28 de ani.

Deocamdată nu se cunosc detalii despre cauza care a dus la prăbușirea avionului, însă ar putea fi vorba despre o defecțiune tehnică.

ADVERTISEMENT