Fotbal intern

Ultimele decizii luate de Comitetul Executiv al FRF! A fost aprobată regula cu 5 schimbări în timpul unui meci

27.05.2020 | 16:32
Ultimele decizii luate de Comitetul Executiv al FRF A fost aprobata regula cu 5 schimbari in timpul unui meci
ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a hotărât să aprobe regula cu cinci schimbări în timpul unui meci, astfel formațiile din Liga 1 vor avea dreptul să facă două înlocuiri în plus față de cum era până acum.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat regula cu 5 schimbări în timpul unui meci

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat regula cu cinci schimbări în timpul unui meci, iar decizia a fost postată pe site-ul oficial al FRF-ului:

ADVERTISEMENT

„Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal din data de 27 mai 2020, întrunit în mod statutar, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federației Române de Fotbal, în prezența majorității membrilor săi, domnul Gino Iorgulescu și domnul Kyros Vassaras absentând motivat, domnul Vassaras anunțând că va participa la ședință ulterior încheierii videoconferinței organizate de UEFA la care are obligația să participe anterior ședinței Comitetului Executiv, adoptă următoarele decizii:

Se prezintă măsurile de protecție impuse de Protocolul privind organizarea și desfășurarea ședințelor Comitetului Executiv. Membrii Comitetului Executiv și ceilalți participanți la ședință își exprimă acordul cu privire la respectarea măsurilor impuse de administrația FRF pentru desfășurarea ședinței”.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu avertismentele în play-off

„Aprobă completarea ordinii de zi cu privire la solicitarea domnului Florin Spânu de prelungire a perioadei de certificare a cluburilor din Liga 3.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 2 din 26.02.2020.

ADVERTISEMENT

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 2bis din 02.03.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 3 din 08.03.2020.

ADVERTISEMENT

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 4 din 09.03.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 5 din 11.03.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 6 din 12.03.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 7 din 17.03.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 8 din 26.03.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 9 din 15.04.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 10 din 27.04.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 11 din 29.04.2020.

– Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 12 din 11.05.2020. Domnul Hulubei (reprezentantul AFAN) s-a abținut cu privire doar la punctul 1 și punctul nr 2 din hotărârea Comitetului de Urgență nr. 12.

– Aprobă cu majoritate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 13 din 14.05.2020 și o abținere a domnului Emilian Hulubei pentru punctul 1 din Hotărâre. Se menționează că domnul Hulubei este de acord cu modalitatea stabilită de desfășurare a Ligii 2 în partea superioară a clasamentului.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 14 din 15.05.2020.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF nr. 15 din 21.05.2020”, se arată în continuare în comunicatul FRF.

„Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea la 5 a numărului de modificări permise în jocurile rămase de disputat din cadrul Cupei României, ediția 2019/2020. Schimbările vor putea fi efectuate doar în 3 momente ale jocului conform modificării Legilor Jocului aprobate de IFAB.

De asemenea, vor fi respectate toate celelalte reguli aplicabile în prezent pentru jocurile din Liga 1 în ceea ce privește completarea raportului de arbitraj (20 de jucători înscriși în raportul de arbitraj și minim 8 jucători formați la nivel național).

– Aprobă cu unanimitate de voturi creșterea numărului de jucători ce pot fi înscriși în raportul de arbitraj în cadrul barajului pentru menținerea/promovarea în Liga 1, respectiv 20 (11 jucători titulari și 9 jucători de rezervă), cu obligația respectării numărului de jucători formați la nivel național conform regulilor aferente jocurilor din cadrul Ligii 1.

– Aprobă cu unanimitate de voturi modalitatea în care jucătorii sancționați în prezent pentru cumul de cartonașe galbene sau pentru cartonașe roșii vor executa suspendările respective sau nu în cadrul jocurilor contând pentru play-off-ul Ligii 2.

Astfel, jucătorii sancționați pentru cartonașe roșii (indiferent dacă este vorba de cartonaș roșu direct sau indirect) vor efectua suspendarea, în timp ce jucătorii sancționați pentru cumul de cartonașe galbene nu vor executa suspendarea în cadrul jocurilor din play-off-ul stabilit pentru Liga 2 (penalitatea financiară fiind în continuare valabilă). Cartonașele galbene aplicate jucătorilor anterior debutului play-off-ului se anulează.

În jocurile contând pentru play-offul Ligii 2, ediția 2019/2020, un jucător care acumulează 2 (două) cartonașe galbene, în meciuri diferite, va fi sancționat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul play-offului anterior menționat.

– Aprobă cu unanimitate de voturi dezafilierea clubului CS Național Sebiș, în temeiul art. 24 alin. 2 lit. a din Statutul FRF.

– Aprobă cu unanimitate dezafilierea clubului ACS Tractorul Cetate, în temeiul art. 24 alin. 2 lit. a din Statutul FRF.

– Aprobă cu unanimitate de voturi dezafilierea clubului ACS Universitatea Dunărea de Jos Galați, în temeiul art. 24 alin. 2 lit. a din Statutul FRF.

– Amână pentru proxima ședință dezbaterea și adoptarea unei decizii cu privire la propunerile formulate de domnul Alin Cioban cu privire la organizarea competițiilor de fotbal feminin.

– Aprobă cu unanimitate de voturi prelungirea termenului de depunere a documentelor pentru Certificarea cluburilor participante în Liga 3 până la data de 19 iunie 2020.

De asemenea, pentru cluburile care promovează din Liga 4 în Liga 3, acestea vor avea obligația de a depune documentația pentru certificare în termen de 7 zile calendaristice după desfășurarea ultimului joc de baraj pentru promovarea în Liga 3”, se încheie comunicatul FRF.

ADVERTISEMENT
Tags: