Premier League

Ultimele decizii privind viitorul Premier League! Cluburile se vor consulta cu jucătorii în privinţa salariilor + donaţii uriaşe pentru sistemul sanitar şi cluburile mici

03.04.2020 | 19:26
Ultimele decizii privind viitorul Premier League Cluburile se vor consulta cu jucatorii in privinta salariilor  donatii uriase pentru sistemul sanitar si cluburile mici
ADVERTISEMENT

În plină pandemie, Premier League a luat mai multe hotărâri, dar cea mai importantă dintre ele este donația de 20.000.000 de lire sterline către NHS (N.R- Serviciul Național de Sănătate).

Deciziile privind viitorul din Premier League

Premier League a anunțat că va lua mai multe decizii în urma pandemiei de coronavirus care a lovit din plin și Anglia. Astfel, cluburile se vor consulta cu jucătorii asupra salariilor.

ADVERTISEMENT

Pentru a nu recurce la concedieri, cluburile de fotbal au decis să taie 30% din toate salariile, iar în momentul în care situația va reveni la normal, salariile vor crește la valoarea inițială.

Totodată, Premier League a anunțat că va dona 20.000.000 de lire sterline pentru NHS: „Pe lângă acest ajutor (de 20 de milioane de lire sterline), Liga va sprijini în continuare NHS, staff-ul său și oamenii afectați de coronavirus, dar și pe cei vulnerabili.

ADVERTISEMENT

Liga, cluburile, jucătorii și managerii doresc să își exprime aprecierea pentru eforturile eroice ale staff-ului NHS, dar și ale muncitorilor care desfășoară activități cruciale în asemenea circumstanțe”, a transmis Premier League”.

Campionatul nu se va relua în mai

Premier League a luat hotărârea ca reluarea campionatului să nu se mai facă la sfârșitul lunii mai, așa cum era anunțată inițial.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, reluarea jocului va fi permisă doar după ce Guvernul de la Londra își va da acordul și atunci când situația medicală din țară o va permite.

Totodată, Premier League asigură că în orice situație Anglia va avea o campioană, chiar dacă se va hotărâ înghețarea sezonului, iar campioana ar urma să fie Liverpool, liderul detașat din Anglia.

ADVERTISEMENT

În ședință s-a mai discutat scutirea pe termen scurt de anumite taxe a cluburilor și s-a mai luat în considerare introducerea de noi măsuri pentru a crește lichiditățile. Premier League a mai decis infuzarea a 125 de milioane de lire sterline în EFL și Liga Națională, având în vedere dificultățile severe pe care le suferă cluburile din întreaga perioadă de fotbal.

ADVERTISEMENT
Tags: