News

Ultimele detalii despre Legea Pensiilor! Ce vor face deputații după ce inițiativa a picat în Senat

24.06.2019 | 12:22
Ultimele detalii despre Legea Pensiilor Ce vor face deputatii dupa ce initiativa a picat in Senat

Celebra Lege a Pensiilor va fi discutată luni în Camera Deputaților, după ce aceasta a fost respinsă în Senat! Premierul Viorica Dăncilă a ținut să-i asigure pe pensionari că vor avea punctul de pensie mărit de la 1 septembrie, însă a recunoscut că vrea să dicute cu președintele Camerei Deputaților pentru o eventuală amânare până în toamnă!

Ultimele detalii despre Legea Pensiilor

Deputații urmează să dezbată luni Legea Pensiilor, după ce săptămâna trecută a fost respinsă în Senat din cauza neîntrunirii numărului necesar de voturi. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a ieșit și el la declarații și i-a asigurat pe pensionarii din România că își vor primi pensiile mărite de la 1 septembrie! Marius Budăi dă asigurări că în Camera Deputaților proiectul va fi dezbătut și aprobat și subliniază că legea este ”bună” pentru pensionarii din România.

“Legea pensiilor va fi trimisa la Camera Deputatilor, nu avem vreun risc de constitutionalitate deoarece clarificarile solicitate au fost aprobate prin raportul comisiei din Senat. Au fost respinse, dar a fost dezbatere, iar in Camera Deputatilor vom face apel sa vina cu idei si dezbateri cinstite astfel incat saptamana viitoare sau in toamna sa aprobam legea, sa o trimitem spre promulgare si sa facem apoi pasii urmatori. Stim ce avem de facut”, a declarat Mariu Budăi la Antena 3.

Legea Pensiilor
Legea Pensiilor urmeaza sa fie discutata in Camera Deputatilor

Băsescu spune că tocmai PSD a trântit Legea Pensiilor în Senat

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, că pensiile nu sunt în pericol, iar recalcularea acestora se va desfăşura în continuare, chiar dacă Legea Pensiilor a fost respinsă.

De cealaltă parte, senatorul PMP Traian Băsescu susține că tocmai PSD a oprit legea pensiilor, în Senat, unde au o majoritate confortabilă, deoarece este “nerealistă” din punctul de vedere al capacităţii de plată. Acesta crede că legea va fi respinsă de Camera Deputaţilor şi va fi reanalizată.

“Fondul de pensii e undeva la 60 de miliarde lei anual şi dacă ne luăm după mintea lui Olguţa, în patru ani ar trebui să ajungă la 150 miliarde lei. De unde să ajungă la atât? Din ce? Eu îmi doresc să se mărească pensiile, pentru că şi eu am pensie, dar nu văd de unde va creşte pensia aşa cum a promis-o Olguţa (Vasilescu-n.red.). Şocul este că legea a căzut în Senat, unde PSD are o majoritate confortabilă.

Nu ştiu cum o vor trece prin Camera Deputaţilor, unde, dacă UDMR rămâne de partea opoziţiei, practic nu au majoritate. Este posibil, dându-şi seama că bagă ţara într-o mare dificultate, s-o fi oprit, pentru că legea este nerealistă din punctul de vedere al capacităţii de a plăti. Anul acesta putem, dar la anul şi peste doi ani nu mai putem, iar peste patru ani ajungem la 150-160 de miliarde lei fondul de pensii. Bănuiesc că o vor abandona. Va lua un vot negativ şi în Cameră şi va fi luată la repieptănat”, a declarat, duminică seară, senatorul PMP Traian Băsescu, la RomâniaTV.