Sport

Ultimele detalii despre revenirea spectatorilor în tribune: ”Acceptăm numai meciuri-test sau pilot”

17.05.2021 | 16:18
Ultimele detalii despre revenirea spectatorilor in tribune Acceptam numai meciuritest sau pilot
ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a oferit noi detalii despre revenirea spectatorilor în tribune și spune că Guvenul a permis doar meciurile test.

O parte din măsurile restrictive au fost ridicate din weekend, dar fanii nu au primit încă acceptul să se întoarcă pe stadioane.

ADVERTISEMENT

Prima partidă cu suporteri va fi finala Cupei României, dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu, care se va disputa sâmbătă, 22 mai, pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești.

Eduard Novak, explică condițiile pentru revenirea spectatorilor în tribune

În ciuda faptului că UTA Arad și Universitatea Craiova și-au arătat disponibilitatea să găzduiască partidele din weekend-ul precedent cu spectatori în limita a 25% din stadioane, autoritățile nu și-au dat acordul, astfel că finala Cupei României va fi primul meci cu fani.

ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a venit cu precizări în ceea ce privește această situație și care este exact situația cu privire la revenirea spectatorilor în tribune la partidele de fotbal din România.

”Aştept spectatorii să revină cât mai repede pe stadion, cred că nu mai este mult timp până când spectatorii vor reveni pe stadion. Deja, sâmbăta viitoare, la Cupa României, avem 25% din spectatori şi ne dorim să vedem cât mai mulţi în perioada următoare”, a declarat Novak pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Ministrul, lobby pentru vaccinare

”Deocamdată, aceasta este decizia Guvernului. Protocolul între noi şi Ministerul Sănătăţii există, dar deocamdată aceasta este decizia, să acceptăm numai meciuri-test sau pilot. Încă puţină răbdare şi cred că o să avem meciuri cu spectatori pe stadion.

După iunie vom avea nişte măsuri de relaxare, şi în iulie… deci noi încercăm din răsputeri să facem cât mai bine ca să aducem cât mai repede spectatorii pe stadion. Deocamdată, totul depinde de cifre şi de numărul de vaccinaţi.

ADVERTISEMENT

Contează cât ne vaccinăm. Trebuie să ştie toată lumea că vaccinul este foarte important şi cred că este o măsură de siguranţă pentru noi, pentru toată lumea. Dacă vrem să trăim liber şi normal, trebuie să ne vaccinăm. Asta ar fi o condiţie. În perioada următoare totul depinde de situaţia vaccinaţilor”, a mai spus ministrul.

Rapid – CSM Reșița, ultimul meci cu spectatori în România

Având în vedere că finala Cupei României va fi prima partidă cu spectatori pe stadion, doar nouă meciuri din actualul sezon s-ar mai putea desfășura în aceste condiții. Printre ele derby-ul CFR Cluj – FCSB, din ultima etapă a play-off-ului, dar și barajele pentru menținere/promovare în Liga 1.

Ultimul meci la care suporterii au avut acces pe stadion a fost Rapid – CSM Reșița, din etapa cu numărul 24 din Liga 2. Acesta a avut loc pe 8 martie 2020, chiar înainte ca țara noastră să intre în stare de urgență.

Deși în tribunele stadionului din Regie s-au aflat aproximativ 3.000 de fani, giuleștenii – antrenați atunci de Daniel Pancu – au fost învinși, scor 0-1, printr-un gol marcat de Laurențiu Buș în minutul 79.

ADVERTISEMENT