News

Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu. Ce spun medicii de la spitalul Elias

01.06.2019 | 15:51
Ultimele detalii despre starea de sanatate a lui Ion Iliescu Ce spun medicii de la spitalul Elias

Medicii au dat ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu, fostul președinte al României. Fostul șef de stat a lipsit de la discursul susținut de Papa Francisc la Palatul Cotroceni, vineri, la care au luat parte și foștii președinți Emil Constantinescu și Traian Băsescu, dar și actualul președinte Klaus Iohannis.

Starea de sănătate a lui Ion Iliescu este stabilă

Starea de sănătate nu i-a permis lui Ion Iliescu să participe, mai mult, acesta s-a internat în spitalul Elias din cauza unui puseu de febră. Se pare că starea sa s-a ameliorat, însă va rămâne în spital până la începutul săptămânii viitoare pentru investigaţii, tratament şi monitorizare, după cum au declarat pentru News.ro surse medicale, care au precizat că Iliescu ar fi dorit să fie externat.

Ion Iliescu este “afebril, iar starea sa este ameliorată”, au declarat sâmbătă pentru News.ro surse medicale. Potrivit aceloraşi surse, medicii au hotărât ca fostul preşedinte să rămână sub supraveghere medicală până la începutul săptămânii viitoare.

Starea de sănătate a lui Ion Iliescu
Starea de sănătate a lui Ion Iliescu este buna

Ion Iliescu, operat pe inimă

Medicii vor să determine cauza puseului febril, chiar dacă Ion Iliescu a dorit să fie externat. Medicii au insistat să mai rămână pentru investigaţii, tratament şi monitorizare. Ion Iliescu a fost internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias pentru evaluarea stării de sănătate, „în contextul unui sindrom febril recent instalat”.

În 1 aprilie, Ion Iliescu, ajuns la vârsta de 89 de ani, a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, diagnosticul său fiind pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. Atunci, Ion Iliescu a mers la un control de rutină tot laSpitalul Elis. Respira greu, iar medicii l-au trimis de urgență la Spitalul CC Iliescu pentru un consult de specialitate la inimă. Medicii l-au operat de urgență, iar intervenția chirurgicală a fost un succes. Ion Iliescu nu a mai fost văzut în public de ceva vreme.