Sporturi

Ultimele detalii în cazul baschetbaliștilor înjunghiați la Brăila. Colegii lor americani vor să plece din România

20.09.2018 | 10:58
Americanii de la Cuza Sport Brăila vor să plece

Josepsh McClain, unul dintre cei doi baschetbaliști americani ai lui Cuza Sport înjunghiați în noaptea de sâmbătă spre duminică la Brăila, va fi din nou audiat de către autoritățile brăilene, alături de ceilalți sportivi americani care au fost de față în timpul evenimentelor, dar au scăpat fără să fie răniți.

„Joseph McClain, Shaquille Johnson și Joshua Keyes vor fi reaudiați de procurori cu interpret de limba engleză autorizat de Ministerul Justiției. Darrel Bowie, internat la București, nu a fost audiat încă”, a spus pentru Libertatea avocatul sportivilor, Bogdan Botea. „Ei au dat declarații prin intermediul meu și al antrenorului. Procurorul de caz punea întrebările în română, iar noi le traduceam. Procurorul înțelege limba engleza, dar nu vorbește”, a adăugat avocatul părții vătămate. Bogdan Botea a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să preia cazul. El a explicat și motivul pentru acest lucru: „Procurorul de caz Mircea Ciutac este un bun profesionist, dar trăiește în Brăila și are familie. Vrem să-i dăm o mână de ajutor, prin preluarea dosarului de către Parchetul General din București. Au mai fost cazuri. Avocații suspectului nu sunt de acord. Un om obișnuit nu făcea o astfel de faptă dacă știa că e pedepsit”.

Interlopul Dasaev este principalul suspect în cazul baschetbaliștilor înjunghiați

Americanii de la Brăila vor să plece, după ce și-au văzut colegii înjunghiață

Botea a mai spus că cei patru baschetbaliști americani de la Cuza Sport Brăila sunt încă în stare de șoc. „Toți vor să plece din România. Nu mai vor să iasă din casă. N-au mai fost la antrenamente. Au cerut protecția poliției, dar nu o simt. Un polițist a trecut pe la spitalul unde este internat Joseph McClain, dar n-a stat mult și a plecat. Cadrele medicale au blocat însă accesul la etajul un este internat sportivul”.

Reamintim că baschetbaliştii americani au fost atacaţi de temutul interlop brăilean Daniel Gabriel Husein, poreclit “Dasaev”. Procurorii au pornit o anchetă în acest caz şi i-au interogat pe martorii care au participat la eveniment. Colegii baschetbaliştilor americani Darrel Bowie si Joseph McClain au fost audiaţi şi au oferit mai multe detalii. Sportivii au fost atacaţi de mai multe persoane, printre care s-au aflat şi bodyguarzii clubului, care nu au încercat să aplaneze conflictul pornit.

Antrenorul clubului ACS Cuza Sport Brăila a făcut dezvăluiri cutremurătoare despre atacul interlopului Dasaev împotriva baschetbaliştilor Darrel Bowie şi Joseph McClain. Cătălin Ştefănescu susţine că pe filmările intrate în posesia anchetatorilor se vede clar tentativa de omor împotriva lui Bowie, imaginile fiind de-a dreptul îngrozitoare. Aflat pe patul de spital din Brăila, acolo unde a fost operat de urgenţă duminică, Joseph McClain era puţin mai liniştit. Baschetbalistul american susţine că el şi Darrel Bowie au fost loviţi din senin şi că oamenii care asigurau paza în club nu au sărit să îi ajute.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri