News

Ultimele imagini ale unor personalități care au schimbat lumea! Cum au fost surprinși cu puțin timp înainte de moartea lor

Ultimele imagini ale unor personalități care au schimbat lumea! Oameni influenți care au avut un impact major, iubiți și adulați, dar care ne-au părăsit în mod tragic, fotografiate înainte de moarte
28.11.2021 | 15:30
Ultimele imagini ale unor personalitati care au schimbat lumea Cum au fost surprinsi cu putin timp inainte de moartea lor
Ultimele imagini ale unor oameni care au schimbat lumea definitiv. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nicio cantitate de faimă sau succes nu poate oferi nemurirea pentru pământeni. Până să descoperim acest secret al vieții fără de moarte, cu toții trebuie să ne confruntăm cu realitatea. Și viața de zi cu zi ne-a arătat că în fiecare an pierdem câțiva dintre marii actori care ne-au făcut să râdem, muzicieni a căror muzică a servit drept fundal pentru cele mai bune momente ale noastre și personaje pe care le-am venerat.

Dincolo de munca pe care au creat-o, de harul pe care l-au avut și de moștenirea pe care au lăsat-o, personalitățile celebre ne-au oferit și clipe de neuitat. Și ultimele lor imagini, ultimele momente din viața lor au fascinat întodeauna.

ADVERTISEMENT

Ultimele imagini ale unor oameni care au schimbat definitiv lumea!

Mohandas Karamchand Gandhi, care este adesea menționat cu titlul onorific Mahatma, a fost unul dintre liderii mișcării de independență a Indiei și era cunoscut pentru forma sa revoluționară de protest nonviolent. O formă adoptată de generațiile viitoare de activiști, inclusiv de Martin Luther King. Jr.

Mahatma Gandi, ultima imagine- Sursa foto – facebook

Părerile lui Gandhi despre egalitate l-au făcut o țintă a extremiștilor hinduși și a fost asasinat pentru valorile armoniei hindu-musulmane pe care le-a predicat. Ultima imagine în care a fost surprins îl arată chiar înainte de a fi ucis pe 30 ianuarie 1948. Astăzi, Gandhi este onorat în fiecare an pe 2 octombrie, ziua lui de naștere, una dintre cele mai importante sărbători din India.

ADVERTISEMENT

Realizată de revista Time, ultima fotografie a lui Albert Einstein nu a fost lansată inițial din cauza solicitării familiei acestuia. S-a stins din viață pe 18 aprilie 1955, iar moartea și înmormântarea sa au fost ținute departe de ochii publicului. După moartea sa, Time l-a numit pe Einstein „Omul secolului”.

Albert Einstein, surprins de aparatul de fotografiat pentru ultima oară. Sursa foto – facebook

De altfel, realizările lui Einstein au fost vaste. Pe lângă un premiu Nobel, a formulat una dintre cele mai inovatoare ecuații matematice din istoria omenirii. Munca sa în cadrul Proiectului Manhattan a influențat și peisajul politic mondial – a condus SUA la dezvoltarea bombei atomice.

ADVERTISEMENT

Faima Prințesei Diana a debutat prin căsătoria ei, dar divorțul ulterior de Prințul de Wales și fiul Reginei Elisabeta și al Prințului Philip, Charles George a făcut totul. Aceasta a continuat să atragă atenția pentru numeroase acte caritabile, inclusiv prin sprijinul oferit victimelor SIDA și conflictelor internaționale.

Prințesa Diana, ultimele clipe de viață. Sursa foto – facebook

Diana a fost urmărită constant de paparazzi, iar acest fapt a jucat un rol decisiv în moartea ei din 31 august 1997.n Diana pleca de la Ritz din Paris cu iubitul ei, Dodi Al-Fayed, un miliardar egiptean. La intrarea în mașina ei, șoferul a demaeat în încercarea de a-i evita pe paparazzi. Acest lucru a dus la un accident pe podul Pont d’Alma. Henri Paul, șoferul, și Al-Fayed au murit pe loc. Prințesa Diana a fost dusă de urgență la spital, dar a murit din cauza rănilor sale mai târziu în acea noapte. Ulterior s-a dezvăluit că șoferul era beat și luase antidepresive.

ADVERTISEMENT

Cum au fost surprinși mari actori cu puțin timp înainte de moartea lor

Cu doar o zi înainte de a se sinucide, Robin Williams a fost văzut lângă casa lui din San Francisco. Atunci avea să fie făcută și ultima imagine cu actorul de comedie. Deși pare mai în vârstă, zâmbetul său caracteristic indica un spirit aparte și nu trăda starea din interior.

Robin Williams, ultima fotografie. Sursa foto – facebook

În spatele frumoasei fațade de fericire a artistului, Williams s-a luptat cu Lewy Body Dementia, o tulburare degenerativă mentală care a cauzat probleme cognitive. În cele din urmă, aceasta a avut un rol important în decizia de a-și lua viața pe 11 august 2014.

Marilyn Monroe părea destul de fericită în ultima ei fotografie făcută în timpul unei excursii de weekend, în august 1962. La acea vreme, se afla cu Frank Sinatra și cu pianistul de jazz Buddy Greco.

Marilyn Monroe, sex simbol până la moarte. Sursa foto – facebook

Monroe abuza de droguri, iar sănătatea ei mintală suferea. La suprafață, ea părea vibrantă, dar povestea ei era ceva mai amplă și dură. Pe 5 august 1962, Monroe a murit, la doar trei luni de la reprezentația ei emblematică „La mulți ani” pentru JFK. În timp ce autoritățile au considerat că moartea ei este o sinucidere, există mai mulți oameni care au spus că e vorba despre o crimă. Monroe a fost, fără îndoială, cel mai faimos simbol sexual al secolului al XX-lea și a avut un efect puternic asupra oamenilor. La aproape 37 de ani de la moartea artistei, fostul ei soț, Joe DiMaggio, avea să spună pe patul de moarte: „În sfârșit o voi vedea pe Marilyn”.

Ultima imagine a unor muzicieni care au schimbat lumea

Freddie Mercury a iubit lumina reflectoarelor, dar și-a ținut viața personală cât mai departe. În ultimele sale zile, a dorit să rămână departe de lumea agitată, deși chiar și acest lucru a fost dificil din cauza statutului său de superstar. Pe 23 noiembrie 1991, artistul a confirmat public că suferă de SIDA.

Freddie, surprins pentru ultima oară de un aparat foto. Sursa foto – facebook

A încercat să-și mențină stilul de viață normal în ultimele  zile, dar starea de sănătate a lui Mercury s-a deteriorat rapid. În timpul anunțului său public, el a declarat: „Intimitatea mea a fost întotdeauna foarte specială pentru mine și sunt faimos pentru lipsa mea de interviuri. Vă rog să înțelegeți că această politică va continua”. A murit doar o zi mai târziu.

Când Elvis Presley a murit, avea în organism un cocktail de droguri periculoase. În mod ironic, tocmai primise o insignă de la Biroul pentru Narcotice și Droguri Periculoase. Deși aspectul său fizic și sănătatea scăzuseră considerabil, vestea morții sale, pe 16 august 1977, a șocat întreaga lume.

Elvis, distrus de droguri. Sursa foto – facebook

În timp ce autopsia nu a determinat insuficiență din acest punct de vedere, titlurile ziarelor au anunțat cu majuscule „Elvis Presley moare din cauza unui atac de cord”. Regele s-a stins din viață în Graceland, conacul său din Memphis, după ce s-a luptat cu diabetul și dependența de droguri timp de aproape un deceniu.

Ultima imagine cu John Lennon este destul de ciudată. E evident că John este fotografiat dintr-o parte, dar ceea ce se află în plan secund s-a dovedit a fi ucigașul său. Mark David Chapman, cel care primea autograful lui Lennon în această imagine, avea să-l împuște pe Lennon doar câteva ore mai târziu.

John Lennon, cu doar câteva ore înaintea morții sale. Sursa foto – facebook

La sosirea artistului în fața casei, Chapman i-a tras patru cartușe în spate, ucigându-l pe loc. Mark Chapman a continuat apoi să citească cu dezinvoltură „De veghe în lanul de secară” în timp ce aștepta în afara apartamentului lui Lennon din New York apariția oamenilor legii. În ciuda numeroaselor cereri de eliberare condiționată, Chapman a fost refuzat de fiecare dată și a rămas în închisoare până în prezent.

Cum a fost șocată lumea în ultimii ani de zile

Amy Winehouse a fost o persoană incredibil de talentată, dar cu multe probleme. Luptele ei cu abuzul de droguri și alcool erau binecunoscute și chiar aduse în lumina reflectoarelor de cântecul ei de succes „Rehab”. După o scurtă perioadă de sobrietate, Winehouse a recidivat și a murit din cauza intoxicației cu alcool pe 23 iulie 2011. La fel ca mulți muzicieni, s-a stins din viață la vârsta de 27 de ani.

Teribila Amy fotografiată înaintea dispariției sale premature. Sursa foto – facebook

Winehouse a fost un muzician apreciat, cu cinci premii Grammy, inclusiv cel mai bun album. Dar dacă privim la versurile melodiei „Rehab”, moartea ei nu este chiar atât de surprinzătoare. „Au încercat să mă facă să merg la dezintoxicare. Am spus, nu, nu, nu… Da, am fost negru, dar când mă întorc, vei ști, știi, știi…”, interpreta aceasta.

Lumea muzicii a pierdut un artist uriaș prin moartea lui Whitney Houston. Ultima ei fotografie o înfățișează cu o noapte înainte de a muri. A fost găsită a doua zi inconștientă, scufundată în cada de la hotelul Beverly Hilton, pe 11 februarie 2012. S-a înecat, iar în organismul ei au fost găsite droguri suficiente pentru a produce un asemenea accident.

Whitney Houston, imagine cu 24 de ore înaintea morții. Sursa foto – facebook

Mai mult decât atât, Bobbi Kristina Brown, fiica lui Houston și Bobby Brown, avea doar 22 de ani când a fost găsită cu fața în jos într-o cadă doar câțiva ani mai târziu. Tânăra a supraviețuit pe moment incidentului, dar a ajuns în comă și a murit șase luni mai târziu.

Puține decese ale celebrităților au transmis o astfel de undă de șoc în cultura noastră precum cea a lui Michael Jackson. Artistul făcea repetiții în Los Angeles pentru mai multe spectacole care urmau a avea loc la Arena 02 din Londra când a intrat în stop cardiac din cauza unei supradoze de propofol și benzodiazepină pe 25 iunie 2009.

Michael Jackson surprins în timpul repetițiilor. Sursa foto – facebook

Medicul personal al lui Jackson, Conrad Murray, a fost condamnat pentru omor involuntar după ce i-a dat lui Michael medicamentele. AEG Live, promotorul concertelor, a fost dat în judecată de familia Jackson pentru ucidere din culpă, dar juriul a constatat nevinovăţia companiei.

ADVERTISEMENT
Tags: