ADVERTISEMENT
News

Ultimele imagini cu Draga Olteanu Matei acasă, în Piatra Neamț. Ultima rugăminte către Dumnezeu

Autor: Ionuţ Cataramă | 18.11.2020 | 18:31
Ultimele imagini cu Draga Olteanu Matei acasă, în Piatra Neamț. Ultima rugăminte către Dumnezeu

Draga Olteanu Matei a murit, după ce a suferit o hemoragie digestivă, în Spitalul Sfântul Spiridon din Iași. Înainte să treacă în neființă, TVR a realizat o emisiune dedicată actriței, care a și mărturisit ce rugăminte are către Dumnezeu .

ADVERTISEMENT

După o carieră ireproșabilă de 60 de ani petrecuți pe scena teatrului și a filmului, marea actriță a încetat din viață, după ce s-a simțit rău în ultima vreme, iar hemoragia suferită i-a adus sfârșitul. Toți marii actori plâng trecerea în neființă a Dragăi Olteanu Matei, printre care și Florin Piersic.

Draga Oltenau Matei a murit cu o dorință în suflet

În emisiunea de la TVR, actrița părea senină, fără niciun regret, dor cu o dorință pe care speră ca Dumnezeu să i-o poată îndeplini: să nu se reîncarneze, dacă se poate așa ceva, căci iubește prea mult viața ca să poată renunța ea.

Cu toate că pierdea soțului ei a măcinat-o ani la rând, Draga Olteanu Matei a fost o femeie puternică și a mers mai departe, a prețuit tot ce avea lângă ea și a continuat să lupte până în ultimul ceas.

ADVERTISEMENT

Interviul oferit de actriță a fost realizat chiar cu puțin timp înainte să împlinească vârsta de 87 de ani, vârstă pe care a împlinit-o pe 24 octombrie.

Draga Olteanu Matei a fost mereu o persoană veselă și pozitivă
Draga Olteanu Matei a fost mereu o persoană veselă și pozitivă

„Nu trebuie să plângem, cine ajunge la capăt, scapă, deși ne dorim să mai fie ceva, e prea frumosă viața pe pământ dacă știi să ți-o faci ca să mai fie ceva de trăit după.

Am scris în unul din caietele mele…m-am rugat lui D-zeu dacă e să ne reîncarnăm, pentru nimic în lume să n-o facă, sunt în stare să fac orice să nu mă mai nasc, din cauză că iubesc viața foarte mult.

ADVERTISEMENT

Mă bucur de fiecare lucru, că suntem aici, că stăm de vorbă, că ați trecut să mă vedeți”, declara la acea vreme, Draga Olteanu.

Fire modestă, Draga Olteanu Matei, o adevărată stea a teatrului și cinematografiei românești, își ruga colegii de breaslă să nu o mai promoveze pe ea, ci pe marii actori care au pierit și meritau pomeniți.

ADVERTISEMENT

„La UNITER și la alte mari festivaluri de gen se dau fotografiile celor care au dispărut. Nu se gândește nimeni că acei oameni au fost cunoscuți în rolurile pe care le-au avut, nu ca oameni în viața reală, care au îmbătrânit.

I-am și spus lui Caramitru, nu mă pune pe mine asta de acum, pune-o p-aia care a fost și a jucat, acela e chipul pe care îl știu și l-au iubit oamenii”, susținea marea actriță.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!