News

Ultimele imagini cu prima fată dispărută în Caracal. Ce făcea Luiza Melencu înainte de a fi luată de Gheorghe Dincă

26.07.2019 | 21:48
Ultimele imagini cu prima fata disparuta in Caracal Ce facea Luiza Melencu inainte de a fi luata de Gheorghe Dinca

Au fost date publicității cele mai recente imagini cu Luiza Melencu, tânăra de  19 ani despre care se presupune că ar fi fost ucisă cu bestialitate de un mecanic auto în vîrstă de 65 de ani din orașu Caracal, județul Olt. Crima bărbatului, care a măcelărit, pur și simplu și o altă fetiță, de doar 15 ani, a șocat și revoltat, în egală măsură, întreaga țară.

Cum a fost surprinsă Luiza Melencu înainte de a fi luată de Gheorghe Dincă

Înregistrarea video ce datează chiar din 15 aprilie, ziua în care Luiza a dispărut fără urmă, ajungând în mâinile criminalului Gheorghe Dincă, o surprinde pe adolescentă pe stradă, trecând prin fața unui magazin, în timp ce vorbea la telefon. Imaginile de aproximativ 12 secunde au fost realizate cu ajutorul camerelor de supraveghere ale respectivei unități comerciale, potrivit observator.tv.

Originară din comuna Dioști, județul Dolj, fata se ducea în acea zi la Caracal. A fost văzută urcând într-o mașină de ocazie, iar de atunci nu se mai știe absolut nimic de ea. Bunicul a fost cel care a alertat autoritățile, iar dosarul a fost plimbat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, până la DIICOT Craiova. Trebuie spus că procurorii DIICOT au tratat această speță ca pe un caz de trafic de persoane, principalul suspect fiind chiar bărbatul de 65 de ani. Ba mai mult, anchetatorii au avut motive întemeiate să creadă că tânăra a fost răpită și dusă în Elveția, pentru a fi exploatată.

Aceasta este ultima imagine cu Luiza, tânăra de 19 ani care a fost luată de Gheorghe Dincă. Sursa foto: observator.tv
Aceasta este ultima imagine cu Luiza, tânăra de 19 ani care a fost luată de Gheorghe Dincă. Sursa foto: observator.tv

Comunicatul transmis de DIICOT în cazul Luizei Melencu

În data de 15.04.2019, lucrătorii Postului de Poliție Dioști au fost sesizați, prin plângere, de către o persoană de sex masculin, din comuna Dioști, sat Radomir, jud. Dolj, cu privire la faptul că, nepoata sa, în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliul  din comuna Dioști către municipiul Caracal și nu a mai revenit. Prin ordonanța din 18.04.2019, Secția 4 Poliție Rurală Coșoveni – Postul de Poliție Coșoveni a dispus începerea urmăriririi penale sub aspectul infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art.205 alin.1 C.p.

Prin ordonanța din 30.05.2019, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15.04.2019 și 19.04.2019, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat  că aceasta nu mai dorește să se întoarcă  acasă, fiind pe teritoriul Elveției.

Prin ordonanța din 06.06.2019 a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210  alin.1 lit. a C.p, raportat la împrejurările cauzei, la modul și mijloacele de săvârșire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră inițiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

La data de 26.07.2019,în baza art. 63 C.pr.pen. rap. la art. 43-45 C.pr.pen., cu aplic. art. 50 C.pr.pen. și a art. 11 alin. 1 pct. 5 din O.U.G. 78/2016, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt declinarea competenței de soluționare a cauzei penale înregistrată la această unitate de parchet în vederea reunirii la cauza penală  ce are ca obiect infracțiunea de trafic de persoane, prev. de art.210 C.p. alin.1 lit. a C.p., având în vedere faptul că, din datele obținute de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal și ulterior din surse publice, au rezultat indicii că între cauza penală înregistrată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și cauza penală a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova există cazul de reunire prev. de art. 43 alin. 2 litera a C.pr.pen.. Astfel, s-a constatat același modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliștilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniștirea lor sau inducerea unei piste false),precum și împrejurările de timp și de loc.

Facem precizarea că în cauza înregistrată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la  identitatea făptuitorilor”, este comunicatul integral transmis de reprezentanții DIICOT.