ADVERTISEMENT
News

Ultimele informații despre exploziile de Paștele catolic din Sri Lanka! Bilanțul de la această oră

Autor: Bogdan Solomon | 21.04.2019 | 14:58
Ultimele informații despre exploziile de Paștele catolic din Sri Lanka! Bilanțul de la această oră
Opt explozii simultane au șocat statul Sri Lanka

Chiar în ziua de Paște, poporul din Sri Lanka a fost lovit de o tragedie uriașă. Nu mai puțin de opt explozii s-au produs simultan duminică, în bisericile și hotelurile în care oamenii se adunaseră pentru a marca această sărbătoare catolică.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat bilanțul victimelor exploziilor din Sri Lanka

Potrivit ultimelor informații transmise de autoritățile statului situat în partea de sud a Asiei, bilanțul victimelor este de-a dreptul îngrijorător. Cel puțin 185 de persoane și-au pierdut viețile în urma tragediei, iar alte 560 s-au ales cu răni grave.

În urma exploziilor care au marcat o țară întreagă, guvernul din Sri Lanka a decis în duminica Paștelui catolic instituirea stării de asediu, blocând temporar toate rețelele de socializare, pentru a evita difuzarea unor informații false pe marginea acestui subiect, menite să inducă în eroare populația statului insular. „Guvernul a decis blocarea tuturor platformelor online cu scopul de a împiedica propagarea de informaţii incorecte şi false. Aceasta este doar o măsură temporară” , se arată în comunicatul transmis de președinția statului Sri Lanka.

ADVERTISEMENT
Mai multe hoteluri și biserici din Sri Lanka au căzut victime exploziilor
Mai multe hoteluri și biserici din Sri Lanka au căzut victime exploziilor

Reacția președintelui Klaus Iohannis, după tragedia din Sri Lanka

Pe fondul tragediei care a lovit statul insular Sri Lanka, chiar în ziua Paștelui catolic, președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj, prin care își exprimă regretul față de această situație și condamnă ferm atacurile teroriste.

Condamn cu fermitate atacurile teribile împotriva unor oameni nevinovaţi din #SriLanka în Duminica Paştelui. Condoleanţele mele tuturor celor afectaţi. Trebuie să susţinem libertatea religiei şi a credinţei” , a transmis șeful statului, într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Ambasada României la Colombo urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de exploziile produse la data de 21 aprillie 2019, în oraşul Colombo şi în alte regiuni din Republica Democratică Socialistă Sri Lanka.  Reprezentanţii misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate”, a transmis și Ministerul Afacerilor Externe.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!