Sport

Ultimele informații despre noul stadion Dinamo. S-au făcut primii pași pentru construcția arenei

Compania Națională de Investiții a făcut un nou anunț cu privire la construcția stadionului din Ștefan cel Mare. Nu mai puțin de șase companii s-au înscris pentru obținerea contractului de studii de fezabilitate.
27.07.2022 | 16:12
Ultimele informatii despre noul stadion Dinamo Sau facut primii pasi pentru constructia arenei
Construcția noului stadion Dinamo va dura minin 3 ani de zile. Sursă foto: CNI
ADVERTISEMENT

Noul stadion al lui Dinamo ar trebui să fie gata în 2025, iar suporterii așteaptă ca actuala arenă să fie demolată.

Ultimele vești despre noul stadion Dinamo

Compania Națională de Investiții (CNI) a anunțat printr-un comunicat faptul că șase companii s-au înscris pentru obținerea contractului de studii de specialitate, fezabilitate, arhitectura si pentru proiectare-design.

ADVERTISEMENT

Printre acestea, se află și firmele care au proiectat stadioanele din Cluj-Napoca, București și Craiova.

Conform informațiilor publicate pe o pagină de Facebook dedicată suporterilor care vor să afle mai multe despre noul stadion al lui Dinamo, costul estimat al studiilor este în valoare de aproximativ 204.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Care este stadiul lucrărilor la stadionul Dinamo și care sunt următoarele etape

Firma care va primi proiectul de construcție al stadionului va fi aflată în aproximativ o lună și jumătate: „Un nou pas important pentru construirea Arenei Multifuncționale a CS Dinamo București! Ieri 26 iulie s-a încheiat perioada de ofertare deschisa de CNI în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu privire la contractul pentru prestarea serviciilor de elaborare studii de specialitate, fezabilitate, arhitectura si proiectare-design a viitoarei arene din Stefan cel Mare. 

Au depus oferte 6 companii și asocieri de firme, printre care toate cele ce au proiectat noile arene din Craiova, Cluj și București construite în ultimii ani. Costul estimat de CNI pentru întocmirea acestor studii și proiecte este de 1.020.337 RON. În perioada următoare comisia de atribuire a CNI va trece la: 

ADVERTISEMENT

    – faza de analiză a tuturor ofertelor depuse comparativ cu Caietul de Sarcini, Tema Conceptuală și Nota de Proiectare
    – de punctare a factorilor de evaluare pentru stabilirea câștigătorului de proiect (criteriu de atribuire: cel mai bun raport calitate-preț) și deliberare
    – așteptare a termenului impus de lege pentru eventuale contestații ale pierzătorilor
    – de atribuire și semnare contract cu firma câștigătoare a contractului și publicarea ordinului de începere proiect. 

Cât timp are la dispoziție firma câștigătoare pentru a porni lucrările de construcție

Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție maximum 90 de zile pentru a veni cu proiect și pentru a obține toate avizele pentru demararea lucrărilor:

ADVERTISEMENT

„Estimativ circa 6-7 săptămâni vor dura aceste operațiuni, urmând ca firma câștigătoare să aibe stabilit contractual un termen de finalizare de 60 zile pentru proiectare și prezentare a rândarilor 3D High details ale arenei (cu detaliile mult așteptate de design, capacitate și facilități)”, se mai anunță în acest comunicat”.

… „și încă 30 zile pentru obținerea tuturor avizelor și aprobărilor terților (ex. OCPI, Primărie, Urbanism, Arhitectura, ISU, Autoritatea Aviatică pentru helioport certificat, FRF, FRR, etc). Mult succes Companiei Naționale de Investiții în desemnarea câștigătorului de proiect!”.

ADVERTISEMENT