News

Ultimele locuri de pe Pământ fără coronavirus! 33 de țări și teritorii nu au raportat cazuri de COVID-19

30.04.2020 | 12:55
Ultimele locuri de pe Pamant fara coronavirus 33 de tari si teritorii nu au raportat cazuri de COVID19
ADVERTISEMENT

Ultimele locuri de pe Pământ fără coronavirus sunt destul de îndepărtate de România. Din păcate, nu mai puțin de 214 țări și teritorii au avut cel puțin un caz de COVID-19, potrivit unui comunicat al Organizației Națiunilor Unite.

Ultimele locuri de pe Pământ fără coronavirus!

Oficial, în acest moment, doar 33 de țări și teritorii din întreaga lume au rămas neatinse de pandemia care a pus stăpânire pe planetă.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre multe insule din oceanul Pacific, precum Nauru, Kiribati și insulele Solomon. Pe listă apar și state precum Lesotho, țară care este complet înconjurată de Africa de Sud, sau Tadjikistan și Turkmenistan, din Asia Centrală, dar și Antarctica.

33 de țări și teritorii nu au raportat cazuri de COVID-19

Un detaliu semnificativ este acela că majoritatea țărilor sau teritoriile neatinse de COVID-19 sunt foarte puțin populate.

ADVERTISEMENT

În mod evident, lucrul acesta constituie un mare avantaj în lupta cu răspândirea noului coronavirus. Până acum, în întreaga lume au fost depistate peste 3 milioane de cazuri de COVID-19.

În 190 dintre acestea, răspândirea virusului a fost comunitară, în timp ce 166 de țări au avut parte și de decese din această cauză.

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor oficiale, în acest moment, toate țările din America de Nord și din Orientul Mijlociu au avut cel puțin un caz de coronavirus.

Cinci state, Anguilla, Greenland, Insulele St. Barts, Saint Lucia și Yemen, susțin că au reușit eradicarea virusului. O situație aparte este cea din Coreea de Nord. Reprezentanții comuniști spun că nu au niciun caz, însă datele prezentate de aceștia sunt considerate lipsite de credilitate.

ADVERTISEMENT

Mai multe țări încearcă acum măsuri de relaxare. Printre ele se află și Germania însă nemții au anunțat că este posibil să revină la decizii mai drastice după ce cazurile de COVID-19 au crescut destul de repede în urma diminuării măsurilor.

 

 

 

ADVERTISEMENT