News

Ultimele noutăți despre pensiile românilor. Ce face guvernul cu Pilonul II de pesii

23.04.2019 | 16:00
Ultimele noutati despre pensiile romanilor Ce face guvernul cu Pilonul II de pesii

Anunț important pentru pensionari! Românii au fost anunțați despre „schimbarea momentului” în privința pilonului II de pensii. Asociația Participanților în Fonduri de Pensii a anunțat faptul că, în cursul zilei de marți, solicită Guvernului o clarificare în ceea ce privește viitorul de pensii obligatorii administrate privat din România. Totul se petrece în contextul măsurilor impuse prin OUG 114.

Anunț important despre pensii! Ce se întâmplă cu pilonul II?

În cursul zilei de marți, Asociația Participanților în Fonduri de Pensii a afirmat faptul că dorește o clarificare cu privire la viitorul sistem de pensii obligatorii administrate privat din țară. Asociaţia are în vedere în principal măsurile ce vor fi întreprinse pentru modificarea OUG 114/2018 referitoare la Pilonul 2 în vederea relaxării cerinţelor de capital suplimentar, măsuri promise de autorităţi încă de la finalul lunii martie”.

„Asociaţia Participanţilor în Fonduri de Pensii sugerează Guvernului constituirea unui grup de lucru cuprinzând toate părţile interesate pentru a ajunge cât mai repede și mai corect la o concluzie referitoare la modul de funcţionare a Pilonului II de pensii în România”, se arată în comunicat.

Schimbări în privința pilonului II de pensii
Schimbări în privința pilonului II de pensii

„Administratorii de fonduri de pensii Pilon II trebuie să se concentreze pe administrarea lor”

Consiliul director al Asociației Participanților în Fonduri de Pensii este de părere că guvernul este dator să clarifice situația administratorilor de fonduri de pensii private. Este în beneficiul tuturor salariaţilor care sunt participanţi în aceste fonduri să existe o certitudine din acest punct de vedere”, .se arată în comunicat.

„Administratorii de fonduri de pensii Pilon 2 trebuie să se concentreze pe administrarea şi creşterea activelor fondurilor de pensii, în beneficiul viitorilor pensionari, nu să se preocupe cum şi dacă vor face faţă cerinţelor de capital sau dacă îşi vor continua afacerile în România. Este, de aceea, necesar ca Guvernul să acţioneze rapid în această privinţă, cu implicarea tuturor persoanelor interesate în acest proces de clarificare”, sunt o parte din doleanțele Asociației Participanților în Fonduri de Pensii .