ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ultimele noutăți despre plecarea lui Thomas Tuchel de la PSG. S-a certat cu Leonardo

Autor: Cristi Maciuca | 26.12.2020 | 20:45
Ultimele noutăți despre plecarea lui Thomas Tuchel de la PSG. S-a certat cu Leonardo
Ultimele noutăți despre plecarea lui Thomas Tuchel de la PSG. S-a certat cu directorul sportiv Leonardo. FOTO: hepta.ro

Thomas Tuchel (47 de ani) a fost demis de PSG, dar motivul principal este încă necunoscut. Conform ultimelor zvonuri, șeicii campioanei Franței l-ar fi dat afară pe neamț din cauza unui conflict cu directorul sportiv Leonardo.

ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel ar fi intrat în dizgrația șefilor și pentru că le-ar fi cerut fotbaliștilor lui PSG să nu plece la vestiare și să continue pe teren meciul cu Istanbul Bașakșehir.

Meciul dintre PSG și Istanbul BB, din ultima etapă a fazei grupelor UEFA Champions League, a fost întrerupt în primul sfert de oră, după ce Sebastian Colțescu l-a identificat pe antrenorul secund al turcilor, Pierre Webo, cu exprimarea „ăla negru”.

ADVERTISEMENT

De ce a fost dat afară Tuchel de la PSG? Conflict cu directorul sportiv Leonardo

Șefii campioanei Franței ar fi fost nemulțumiți de comportamentul din ultima vreme a lui Tuchel, anunță AS. Miercuri, 23 decembrie, neamțul a fost chemat în birou de Leonardo.

Cei doi au stat în ședință aproximativ o oră, ședință la finalul căreia fost decisă soarta tehnicianului în vârstă de 47 de ani. Germanul se aștepta să aibă zilele numărate pe Parc de Princes, dar nu acum, când echipa s-a calificat în optimile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Unul dintre lucrurile pe care i le-a reproșat Leonardo lui Tuchel a fost chiar atitudinea pe care antrenorul a avut-o la meciul cu Bașakșehir, acesta din urmă nedorind să fie solidar cu Neymar, Mbappe & Co.

 „Scandalul Colțescu”, cauza demiterii lui Thomas Tuchel?

În acele clipe tensionate, Thomas Tuchel a părăsit cu greu terenul pentru a merge la vestiare. Inițial, neamțul ar fi crezut că este un complot împotriva campioanei Franței, motiv pentru care și-ar fi pierdut creditul în fața jucătorilor și a conducerii.

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu, cel care era al patrulea oficial, și centralul Ovidiu Hațegan erau înconjurați de mai mulți fotbaliști de la Bașakșehir, plus Neymar și Kylian Mbappe. Unul dintre cei mai vocali fotbaliști din meleu era Fredrik Gulbrandnsen. Aflat în apropierea norvegianului, Tuchel i-a cerut să se calmeze și să nu se implice dacă nu a auzit cum s-au exprimat arbitrii români.

Dialogul dintre Tuchel și Gulbrandsen

Tuchel: „Tu l-ai auzit?”
Gulbrandsen: „Nu, nu l-am auzit dar…”
Tuchel: „Atunci…”
Gulbrandsen: „Dar a spus că a zis-o!”
Tuchel: „Nu știi (n.r. – dacă e aşa) pentru că nu ai auzit”.

În urma demiterii lui Thomas Tuchel, PSG va trebui să plătească o clauză de reziliere de șapte milioane de euro. Principalul favorit la banca parizienilor este Mauricio Pochettino, liber de contract după despărțirea de Tottenham (noiembrie 2019).

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!