News

Ultimele vești despre mărirea salariului minim în România. Ministrul PSD, Marius Budăi, a prezentat cifrele

Ministrul muncii, Marius Budăi, a declarat că la începutul anului viitor se poate ajunge la o concluzie cu privire la mărirea salariului minim.
24.09.2022 | 21:21
Ultimele vesti despre marirea salariului minim in Romania Ministrul PSD Marius Budai a prezentat cifrele
Marius Budăi anunță că românii ar putea afla la 1 ianuarie 2023 cât de mult va crește salariul minim. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Marius Budăi este conștient că mărirea salariului minim este o măsură obligatorie în România, mai ales în actualul context socio-economic. Totuși, ministrul muncii a precizat că majorarea nu poate fi anunțată decât la începutul anului viitor.

Mărirea salariului minim, o prioritate în guvern

Într-un interviu acordat jurnaliștilor de la Digi 24, Budăi a subliniat că mărirea salariului minim nu poate fi aplicată din 2022, întrucât este nevoie de schițarea bugetului și a planurilor de afaceri valabile pentru 2023.

ADVERTISEMENT

Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii”, a declarat Marius Budăi.

În continuare, acesta a completat că încă din această săptămână au fost demarate discuțiile în Comisia de Dialog Social din cadrul Ministerului Muncii, dar și cu mediul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Se apropie data marelui anunț

De asemenea, s-a mai discutat cu angajatorii și partenerii sociali. Ministrul muncii a mai spus că la finalul acestor dialoguri speră să extragă câteva concluzii care vor avea un rol important în discuțiile din PSD și cu partenerii din coaliția de guvernare.

Sper să avem câteva concluzii, după care să trecem cu discuțiile către Consiliul Național din partid, acolo unde este și domnul prim-ministru, dar și colegii mei, miniștrii, și să avem discuțiile până la capăt, astfel încât să putem lua o decizie care să fie predictibilă de la 1 ianuarie”, a transmis Budăi.

ADVERTISEMENT

Când a fost întrebat dacă salariul minim poate ajunge la 3.200 de lei, ministrul muncii a răspuns că propunerea PSD este de 3.000 de lei plus cei 200 de lei scăzuți din taxare.

Altfel, în continuare, puteți citi ce a declarat Budăi la 19 septembrie despre propunerea PSD cu privire la pensii și salarii.

ADVERTISEMENT