Sport

Ultimele vești despre noul stadion Dinamo. Unde va fi mutată arena și când se demolează vechea casă a „câinilor”

Stadionul din Şoseaua Ștefan cel Mare nu va mai fi construit exact pe aceeasi poziție, iar vechea arenă va fi demolată până la finalul acestui an. Anunţul a fost făcut de Ionuţ Popa, preşedintele CS Dinamo
09.07.2022 | 18:54
Ultimele vesti despre noul stadion Dinamo Unde va fi mutata arena si cand se demoleaza vechea casa a cainilor
Stadionul Dinamo va fi finalizat în 2025. Sursă foto: site oficial Dinamo
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat în exclusivitate că Dinamo va continua să joace în Ștefan cel Mare și în Liga 2, până în toamnă. Președintele lui CS Dinamo a dezvăluit ultimele detalii cu privire la noul stadion.

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, ultimele detalii despre noul stadion al „câinilor”

Invitat la AS.ro, Ionuț Popa a explicat că CNI a preluat deja stadionul „Dinamo”, iar în acest moment au loc mai multe demersuri.

ADVERTISEMENT

„Din momentul în care la ziua clubului, la 74 de ani, am predat amplasamentul, CNI a demarat procedura legală. Sunt nişte paşi de urmat, au publicat o licitaţie pe site.

Acum se închide licitaţia, am înţeles. Se atribuie contractul şi încep lucrările. Sunt studiile aferente… sonorizare, iluminat, toate studiile, prefezabilitate, fezabilitate”.

ADVERTISEMENT

De ce stadionul va fi mutat de pe poziția actuală: „E totuși în „groapă”, acolo”

Ionuț Popa insistă ca noua arenă să fie construită la bulevard, din motive financiare: „E totuşi în „groapă”, acolo. Eu am propus să îl înălţăm, să fie la baza străzii stadionul. Să nu mai fie jos. Jos să fie parcări. Eu vreau să-l scot şi în stradă, aşa am propus, ca să îl îmbrăcăm în leduri şi să avem reclamă, să vindem reclamă”.

Totodată, președintele CS Dinamo a anunțat că demolarea arenei din „Groapă” va fi finalizată cel târziu la începutul lui 2023: (n.r. Se ştie când ar începe demolarea?) Da. La sfârşitul anului acesta, începutul anului următor, să intre buldozerele. Noi am vrea să îl împingem chiar în stradă.

ADVERTISEMENT

Să fie doar o promenadă, câteva magazine. Şi în spate să generăm mai mult spaţiu, să mai construim nişte terenuri. Stadionul va fi mai mic pentru că nu mai e pistă de atletism”, a declarat preşedintele lui CS Dinamo pentru sursa citată.

Dinamo va juca pe vechiul stadion și în Liga 2

FANATIK a aflat că Dinamo își va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Şoseaua Ștefan cel Mare până când vor începe lucrările de demolare.

ADVERTISEMENT

Contractul de închiriere cu CS Dinamo este în vigoare până în vara lui 2023 și este înregistrat la FRF, așa că lucrurile sunt deja rezolvate.

Dinamo va evolua astfel pentru prima oară în istorie în Liga 2 pe stadionul din „Ștefan cel Mare”. Noul sezon va începe pe data de 6 august.

ADVERTISEMENT