Life

Ultimul concert al ansamblului Maria Tănase în memoria lui Petrică Mîțu Stoian! Imaginile durerii, la căpătâiul artistului! Video

Trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian a fost depus, în această dimineață, în foaierul Teatrului Național din Craiova, condus de o mare de oameni și de colegii săi de scenă care și-au dorit să își ia adio de la regretatul cântăreț de muzică populară.
09.11.2021 | 11:23
Ultimul concert al ansamblului Maria Tanase in memoria lui Petrica Mitu Stoian Imaginile durerii la capataiul artistului Video
Corpul neinsufletit al lui Petrica Mitu Stoian a fost depus la Teatrul National din Craiova Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a murit în urmă trei zile, pe 6 noiembrie 2021, iar acum, trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Teatrul Național din Craiova, loc în care ansamblul Maria Tănase, grup folcloric pentru care, timp de 14 ani, a lucrat, până în momentul pensionării, a susținut un ultim recital în memoria artistului.

Lacrimi și durere la catafalcul lui Petrică Mîțu Stoian

După ce sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Petrucă Mîțu Stoian a fost depus în foaierul Teatrului Național din Craiova, toți cei care l-au cunoscut pe regretatul artist s-au adunat la catafalcul artistului pentru a-l plânge și pentru a-l veghea în ultimele clipe înainte de înmormântare.

ADVERTISEMENT

Și, cu lacrimi în ochi, pe acolo s-au perindat Constantin Enceanu, poate cel mai apropiat colaborator din lumea muzicii a lui Petrică Mîțu Stoian, dar și Niculina Stoican, cea care, de altfel, a și cântat alături de Ansamblul Maria Tănase.

Sicriul artistului, înconjurat de flori și de coroane funerare, vegheat de o fotografie uriașă cu Petrică Mîțu Stoian, dar și de o icoană la fel de mare cu Fecioara Maria, are, acum, un capac transparent, pentru ca toți cei care l-au iubit să îl poată vedea pe cântăreț și pentru a-și lua rămas bun de la el.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian, aplaudat pentru ultima oră

După ce Ansamblul Maria Tănase a terminat recitalul dedicat memoriei lui Petrică Mîțu Stoian, toți artiștii, aflați acolo în număr mare, fie că erau instrumentiști, fie că erau vocaliști, l-au aplaudat minute în șir pe Petrică Mîțu Stoian, lărimând cu toții.

”Am vrut să îl duc și la Ansamblul Maria Tănase, acolo unde a activat, să stea o noapte vegheat de colegii lui artiști. Acum l-am adus aici, la Teatrul Național din Craiova, să își ia adio de la el toți cei care l-au iubit, să aducă o floare și să se roage pentru sufletul lui bun”, a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, Maria Tarchila, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ne-a explicat ea, la Teatrul din Craiova, sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian va sta până mâine, 10 noiembrie, la orele prânzului. ”Va veni mâine, la 12.00, preotul, mergem la cimitir, la cavoul pe care el și l-a aranjat, acolo unde a vrut el să fie înmormântat, și îl vom înmormânta”, ne-a mai spus, în exclusivitate, sora regretatului Petrică Mîțu Stoian.

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a surprins lumea muzicii populare românești

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, pe 6 noiembrie 2021, luând prin surprindere întreaga lume artistică din România, cu atât mai mult cu cât, până să ajungă la clinica din Reșița la care făcea tratament de recuperare post COVID, se simțea bine, iar analizele sale erau bune pentru un bărbat de 61 de ani.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, starea lui s-a înrăutățit brusc, iar Petrică Mîțu Stoian a murit la secția ATI a spitalului din Reșița, cauzele decesului săi fiind acum cercetate de medicii specialiști.

Petrică Mîțu Stoian începuse un tratament un oxigen hiperbaric, proceduri de recuperare medicală nerecomandate de unii medici în cazul în care pacientul ar fi în timpul unei recuperări septice.

ADVERTISEMENT