Life

Ultimul concert al ansamblului Maria Tănase în memoria lui Petrică Mîțu Stoian! Imaginile durerii, la căpătâiul artistului! Video

Trupul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian a fost depus, în această dimineață, în foaierul Teatrului Național din Craiova, condus de o mare de oameni și de colegii săi de scenă care și-au dorit să își ia adio de la regretatul cântăreț de muzică populară.
09.11.2021 | 11:23
Ultimul concert al ansamblului Maria Tanase in memoria lui Petrica Mitu Stoian Imaginile durerii la capataiul artistului Video
Corpul neinsufletit al lui Petrica Mitu Stoian a fost depus la Teatrul National din Craiova Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian a murit în urmă trei zile, pe 6 noiembrie 2021, iar acum, trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Teatrul Național din Craiova, loc în care ansamblul Maria Tănase, grup folcloric pentru care, timp de 14 ani, a lucrat, până în momentul pensionării, a susținut un ultim recital în memoria artistului.

Lacrimi și durere la catafalcul lui Petrică Mîțu Stoian

După ce sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Petrucă Mîțu Stoian a fost depus în foaierul Teatrului Național din Craiova, toți cei care l-au cunoscut pe regretatul artist s-au adunat la catafalcul artistului pentru a-l plânge și pentru a-l veghea în ultimele clipe înainte de înmormântare.

ADVERTISEMENT

Și, cu lacrimi în ochi, pe acolo s-au perindat Constantin Enceanu, poate cel mai apropiat colaborator din lumea muzicii a lui Petrică Mîțu Stoian, dar și Niculina Stoican, cea care, de altfel, a și cântat alături de Ansamblul Maria Tănase.

Sicriul artistului, înconjurat de flori și de coroane funerare, vegheat de o fotografie uriașă cu Petrică Mîțu Stoian, dar și de o icoană la fel de mare cu Fecioara Maria, are, acum, un capac transparent, pentru ca toți cei care l-au iubit să îl poată vedea pe cântăreț și pentru a-și lua rămas bun de la el.

ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian, aplaudat pentru ultima oră

După ce Ansamblul Maria Tănase a terminat recitalul dedicat memoriei lui Petrică Mîțu Stoian, toți artiștii, aflați acolo în număr mare, fie că erau instrumentiști, fie că erau vocaliști, l-au aplaudat minute în șir pe Petrică Mîțu Stoian, lărimând cu toții.

”Am vrut să îl duc și la Ansamblul Maria Tănase, acolo unde a activat, să stea o noapte vegheat de colegii lui artiști. Acum l-am adus aici, la Teatrul Național din Craiova, să își ia adio de la el toți cei care l-au iubit, să aducă o floare și să se roage pentru sufletul lui bun”, a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, Maria Tarchila, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT

Mai mult, ne-a explicat ea, la Teatrul din Craiova, sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Petrică Mîțu Stoian va sta până mâine, 10 noiembrie, la orele prânzului. ”Va veni mâine, la 12.00, preotul, mergem la cimitir, la cavoul pe care el și l-a aranjat, acolo unde a vrut el să fie înmormântat, și îl vom înmormânta”, ne-a mai spus, în exclusivitate, sora regretatului Petrică Mîțu Stoian.

Moartea lui Petrică Mîțu Stoian a surprins lumea muzicii populare românești

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, pe 6 noiembrie 2021, luând prin surprindere întreaga lume artistică din România, cu atât mai mult cu cât, până să ajungă la clinica din Reșița la care făcea tratament de recuperare post COVID, se simțea bine, iar analizele sale erau bune pentru un bărbat de 61 de ani.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, starea lui s-a înrăutățit brusc, iar Petrică Mîțu Stoian a murit la secția ATI a spitalului din Reșița, cauzele decesului săi fiind acum cercetate de medicii specialiști.

Petrică Mîțu Stoian începuse un tratament un oxigen hiperbaric, proceduri de recuperare medicală nerecomandate de unii medici în cazul în care pacientul ar fi în timpul unei recuperări septice.

ADVERTISEMENT
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în...
VIDEO. Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă, la gala RXF din Sala Polivalentă! Reacția șocantă a organizatorilor
Nadal, colosal: Rafa, de dat exemplu pentru românii care au pierdut bucuria de...
Nadal, colosal: Rafa, de dat exemplu pentru românii care au pierdut bucuria de a-și reprezenta țara
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Verişorul Raisei, criminal la 15 ani. Băiatul a recunoscut tot. Cum a primit...
Verişorul Raisei, criminal la 15 ani. Băiatul a recunoscut tot. Cum a primit tatăl său vestea: "A greşit, e copilul meu!"
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum...
„Divină!” Soția lui Andrei Ivan, care face „șpagatul perfect”, apariție răvășitoare într-un costum de baie minuscul în Mykonos
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce...
Ce nu s-a văzut la TV la Survivor! Zanni, reacție furibundă după ce mama lui Iancu Sterp l-a criticat aspru: "Se încearcă manevre prea murdare..."
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Dezvăluiri despre Simona Halep. Cum s-a purtat tenismena cu o româncă în China
Vine vreme extremă în România. Meteorologii au dat alarma
Vine vreme extremă în România. Meteorologii au dat alarma
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și...
Zanni îi învinge pe Iancu Sterp și Andrei Ciobanu în marea finală și ia premiul de 100.000 de euro de la Pro TV?! Surpriză uriașă în finala Survivor!
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și...
Europa, în alertă maximă. O nouă armă de război a Rusiei: incendierea și sabotajul
Actorul român care și-a părăsit soția după 35 de ani de căsnicie pentru...
Actorul român care și-a părăsit soția după 35 de ani de căsnicie pentru o studentă. Au împărțit scena și au avut cariere de succes