Fotbal intern

Ultimul derby U Craiova – CFR Cluj de pe “Ion Oblemenco” a decis titlul! Reportaj FANATIK de la finala campionatului

10.04.2021 | 23:50
Ultimul derby U Craiova  CFR Cluj de pe Ion Oblemenco a decis titlul Reportaj FANATIK de la finala campionatului
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova joacă împotriva celor de la CFR Cluj în ultima etapă a sezonului regulat pe arena Ion Oblemenco. Ultimul meci dintre cele două rivale a fost cât un campionat. Pe data de 3 august, învingătoarea dintre U Craiova şi CFR Cluj devenea campioana României. 

În plină pandemie, Oltenia fierbea în aşteptarea meciului dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj. Noul coronavirus a dat peste cap stagiunea precedentă din Liga 1, care a fost întârziată cu trei luni. Mai mult, unele meciuri din play-off n-au putut să se dispute astfel că, totul s-a jucat în acest meci.

ADVERTISEMENT

Ultimul derby U Craiova – CFR Cluj de pe “Ion Oblemenco” a decis titlul! Reportaj de la finala campionatului

Rămaşi fără soluţii, cei de la FRF şi LPF au luat o decizie fără precedent cu câteva ore înainte de acest meci, anunţată în exclusivitate de FANATIK.Confruntarea dintre Universitatea Craiova şi CFR Cluj din campionat urma să se desfăşoare ca o adevărată finală. În caz de egalitate, s-ar fi mers mai departe în prelungiri şi eventual penalty-uri.

Reporterii FANATIK au mers la finala campionatului din sezonul trecut, disputat în arşiţa verii. Universitatea Craiova era favorită graţie celor 8 victorii din play-off, iar CFR Cluj avea probleme cu mai mulţi jucători infectaţi cu COVID-19, inclusiv antrenorul Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Terasele, rezervate pentru “bucuria” oltenilor! Fanii au mers la stadion înainte de meci

Marele regret al fanilor olteni a fost că meciul s-a desfăşurat fără suporteri. Chiar şi aşa, terasele din oraş erau rezervate şi pregătite pentru meciul de titlu. Jucătorii celor de la CFR Cluj erau încrezători că pot câştiga şi al treilea titlu consecutiv, chiar dacă de această dată nu mai erau favoriţi.

Pe olteni era o presiune uriaşă. Putea fi primul titlu după o pauză de 30 de ani, iar victoriile consecutive din play-off i-au făcut foarte încrezători că pot întrerupe această secetă. Cu câteva ore înainte de meci, fanii s-au mobilizat şi au venit cu miile la stadion.

ADVERTISEMENT

Echipaţi cu măşti, tobe şi fumigene, câteva mii de suporteri ai Universităţii Craiova au cântat şi au scandat pentru un moment istoric. Unul dintre fanii oltenilor spunea: “Am aşteptat acest moment toată viaţa”, convins că va fi noaptea lor, chiar dacă erau condiţii de pandemie.

Pregătiri de titlu pe stadion! Banner uriaş: “Universitatea Craiova, campioana României!”

Pe stadionul Ion Oblemenco se făceau pregătiri de titlu. Unul din sponsorii “Ştiinţei” a pregătit deja un banner cu “Universitatea Craiova, campioana României”, însă atmosfera din jurul arenei era tensionată.

ADVERTISEMENT

Iar pe măsură ce apunea soarele, cu atât mai mult se simţea tensiunea în aer. Fanii au făcut spectacol în momentul în care cele două autocare ale “Ştiinţei” au ajuns la stadion, printr-un cordon de tricouri, fulare, măşti şi fumigene alb-albastre.

În mod tradiţional, suporterii ar fi trebuit să intre în arenă în aşteptarea meciului, doar că regulile din pandemie au interzis accesul spectatorilor în teren. Spre deosebire de zumzetul de afară, în stadion era linişte până când organizatorii au băgat muzica la maximum în boxe.

Golul lui Nistor a creat delir în loja patronului Rotaru!

Începutul de meci a fost încrâncenat. Multă dorinţă şi puţine realizări, până când, în minutul 10, Dan Nistor a prins un şut perfect din 25 de metri şi a deschis scorul. Era delir la masa presei din Craiova şi în boxa patronului Mihai Rotaru, unde “cămăşile albe” sărbătoreau pe balustrade.

Muncitoreşte, CFR Cluj a revenit încet şi a echilibruat lucrurile pe gazon. Ardelenii, asistaţi de la Cluj de Dan Petrescu şi de pe margine de Valeriu Bordeianu au presat mai mult şi au început să pună stăpânire pe joc.

CFR Cluj a pus stăpânire pe joc după gol! Vinicius a adus egalarea, apoi Boli a întors rezultatul

Egalarea a venit din fază fixă. Vinicius a marcat cu capul în minutul 36 şi era din nou egalitate perfectă între cele două echipe. Doar că CFR Cluj a trecut la cârma jocului şi oltenii erau în dificultate.

Superioritatea de pe gazon avea să se vadă şi pe tabelă imediat după pauză, în minutul 56, când Kevin Boli a reuşit să marcheze golul doi al ardelenilor şi lupta pentru titlu se înclina în direcţia “vişiniilor”.

Universitatea Craiova nu a mai putut să revină în meci şi CFR Cluj a controlat perfect avantajul. Ba mai mult, cu 13 minute înainte de final, Ciprian Deac a transformat o lovitură de la 11 metri şi a stabilit scorul final: 1-3.

VEZI VIDEO REZUMAT: 

CFR Cluj, al treilea titlu consecutiv după un meci perfect! Sărbătoare în autocar

CFR Cluj reuşea să obţină al treilea titlu la rând, gestionând perfect miza uriaşă a meciului cu Universitatea Craiova şi subordonându-şi adversara de pe teren. Oltenii au ieşit cu capul plecat de pe teren, ratând şansa de a câştiga campionatul după 30 de ani.

La finalul meciului a fost fiesta în autocarul celor de la CFR Cluj, care au sărbătorit câştigarea celui de-al treilea titlu la rând. În faţa stadionului s-au adunat câteva mii de fani ai oltenilor care au scandat minute în şir până la plecarea echipei de la stadion.

Noapte liniştită în Craiova! Fanii s-au adunat în faţa stadionului după meci şi apoi au mers acasă

Avea să fie o noapte liniştită în Craiova, contrar a ceea ce credea toată lumea. Oraşul a fost pustiit rapid şi suporterii au plecat dezamăgiţi spre casele lor. Piaţa Mihai Viteazu a fost goală, iar imediat după plecarea autocarelor de la stadion s-au oprit şi ultimele cântece, multe dintre voci fiind sugrumate de lacrimi.

La 9 luni de la acel moment, CFR Cluj şi Universitatea Craiova se întâlnesc din nou pe “Ion Oblemenco”. De această dată în ultima etapă a sezonului regulat şi tot într-un meci care contează pentru lupta la titlu. Alături de FCSB, CFR Cluj şi U Craiova luptă în campionat şi în acest sezon.

  • 31 de ani au trecut de la ultimul titlu câştigat de U Craiova
  • 6 puncte are în plus CFR Cluj faţă de U Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – CFR Cluj: 2,00 este cota pentru „ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT