Sporturi

Ultimul duel Simona Halep – Elise Mertens s-a lăsat cu scandal: ”E o prefăcătorie!”

25.01.2020 | 09:47
Ultimul duel Simona Halep  Elise Mertens sa lasat cu scandal E o prefacatorie
ADVERTISEMENT

Simona Halep (3 WTA) și Elise Mertens (17 WTA) se vor duela în optimile de finală de la Australian Open 2020. Meciul dintre cele două vine la niciun an după ce acestea s-au duelat și în finala de la Doha. A fost atunci o confruntare începută perfect de româncă, dar încheiată cu o revenire a belgiencei, mulți nervi, accidentări și acuzații de lipsă de fair-play.

Simona Halep – Elise Mertens, o reeditare a finalei de la Doha, una cu scandal

După finala din 2018 și faza optimilor din 2019, Simona Halep a ajuns din nou în a doua săptămână de concurs la Melbourne. Românca a trecut în turul 3 de Yulia Putintseva (38 WTA), scor 6-1, 6-4, iar acum se îndreaptă către meciul cu Elise Mertens.

ADVERTISEMENT

Simona nu are amintiri plăcute de la ultimul meci cu jucătoarea de 24 de ani. În februarie 2019, în ultimul act de la Doha, Mertens a învins-o pe Halep în urma unui meci în care a revenit spectaculos, dar a și fost acuzată de lipsă de fair-play.

Meciul de la Doha dintre Simona Halep și Elise Mertens a început excelent pentru româncă. Un set și 2-0 a avut Simona, însă apoi finala a avut parte de un moment decisiv. Belgianca a cerut un time-out medical, iar jocul Simonei s-a schimbat dramatic.

ADVERTISEMENT

Întreruperea cerută de Mertens a venit la 2-1 pentru Halep, în setul secund. Ulterior, românca a mai avut două șanse de break consecutive, la 3-2, da nu le-a transformat. Apoi, jocul a curs în favoarea belgiencei, care a profitat și de problemele fizice ale sportivei noastre.

Mertens, pusă la zid de fani și de CTP

După finala din februarie de la Doha, Halep – Mertens 6-3, 4-6 3-6, fanii tenisului au postat în mediul online mai multe critici și mesaje dura la adresa belgiencei, acuzând tactica la care a apelat aceasta în setul doi.

ADVERTISEMENT

“Surpriză, surpriză. Mertens a luat o nouă pauză, la fel ca ieri, ca să încerce să o scoată pe Halep din ritm!”, “Urât și murdar truc pentru a câștiga”, “În tenis, meciurile se câștigă pe teren, nu la vestiare! Du-te și joacă ping-pong”,Ce urât, Elise Mertens! Să recurgi la astfel de lucruri…”, sunt doar câteva dintre mesajele din online de atunci.

Elise Mertens a fost acuzată și de Cristian Tudor Popescu de faptul că a simulat o accidentare pentru a o scoate din ritm pe Halep.

ADVERTISEMENT

”Meciul s-a întors în urma unui truc al lui Mertens, e legal, la 2–0 în setul 2 pentru Simona, Mertens a cerut pauză de vestiar, în mod evident a fost o prefăcătorie, nu avea nimic la spate aşa cum pretindea.

A venit de la vestiar foarte repede şi a jucat foarte bine după aceea. Astfel de momente trebuie gestionate în tenis. Simona nu a reuşit să revină după acea întrerupere”, a spus CTP, la Digi24.

ADVERTISEMENT