Sport

Ultimul Euro pentru Cristina Neagu! România debutează împotriva campioanei mondiale din 2019

România debutează sâmbătă la Campionatul European de handbal feminin cu Ţările de Jos. Este ultimul Euro pentru Cristina Neagu.
04.11.2022 | 18:44
Ultimul Euro pentru Cristina Neagu Romania debuteaza impotriva campioanei mondiale din 2019
Ultimul Euro pentru Cristina Neagu! România debutează împotriva campioanei mondiale din 2019. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Campionatul European de handbal feminin se desfăşoară în Macedonia de Nord, Muntenegru şi Slovenia. Spre deosebire de celelalte turnee finale, care se desfăşoară în mod tradiţional în luna decembrie, Euro 2022 a fost devansat cu o lună.

România, debut cu Ţările de Jos la Campionatul European!

România debutează sâmbătă, de la ora 21:30, împotriva Ţărilor de Jos. Campioana mondială din 2019 este într-o formă de excepţie, după ce a zdrobit Norvegia într-un meci de pregătire dinaintea turneului.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele” au a treia şansă din faza grupelor, după Franţa şi Ţările de Jos. Nici meciul împotriva Macedoniei de Nord nu va fi simplu, în condiţiile în care joacă pe teren propriu, la Skopje.

Ultimul Euro pentru Cristina Neagu: “După JO, cariera mea se încheie, cel puțin la echipa națională”

Cristina Neagu a vorbit înaintea turneului final, spunând că este ultimul Euro la care participă. Planul superstarului de la CSM Bucureşti este să se retragă din echipa naţională după Jocurile Olimpice din 2024:

ADVERTISEMENT

”E probabil ultimul meu Campionat European, al optulea. Coincidența face ca primul meu EURO să fi fost tot în Macedonia de Nord, în 2008. După Jocurile Olimpice de la Paris, cu siguranță, cariera mea se încheie, cel puțin la echipa națională.

Mi-aș dori să ajungem acolo, clar, dar istoria a arătat că nu e deloc ușor. Am avut o șansă destul de mare spun eu, în 2021, dar am ratat-o”, a spus Cristina Neagu înainte de startul turneului.

ADVERTISEMENT

“Joc de foarte mulți ani la echipa națională și întotdeauna am venit cu sufletul deschis”

Interul stânga revine la un turneu final după o pauză de doi ani. Neagu a hotărât să ia o pauză de la echipa naţională la Campionatul Mondial din 2021, însă a revenit în acest an, punând umărul la calificarea la Euro:

”Nu am niciun regret vizavi de faptul că am ales să nu particip la Campionatul Mondial. Cred că mi-a făcut foarte mult bine din punct de vedere fizic, dar și psihic. Cei care m-au criticat probabil că nu înțeleg prea multe din ce înseamnă pentru un sportiv uzura, dar și sentimentele care vin la un astfel de turneu.

ADVERTISEMENT

Nu știu ce înseamnă dezamăgirea unui eșec, risipa asta fizică, risipa asta psihică. Joc de foarte mulți ani la echipa națională și întotdeauna am venit cu sufletul deschis și am dat poate peste sută la sută și și cred că nu aș fi meritat aceste critici, dar mă rog, oamenii … oamenii pot să aibă ce păreri vor”, a declarat Cristina Neagu.

Programul României la Euro: 

  • Sâmbătă: România – Ţările de Jos (ora 21:30)
  • Marţi: România – Franţa (ora 21:30)
  • Joi: România – Macedonia de Nord (ora 19:00)

Primele trei clasate vor evolua în grupele principale. Formaţiile calificate din grupa României se vor împerechea cu cele care merg mai departe din grupa: Germania, Muntenegru, Spania şi Polonia.

  • 48 de handbaliste din Liga Florilor evoluează la Euro
  • 34 de ani are Cristina Neagu
ADVERTISEMENT