News

Ultimul interviu al lui Nicolae Ceaușescu înainte de moarte! Cum a fost fotografiat soţul Elenei Ceauşescu

11.07.2019 | 11:03
Ultimul interviu al lui Nicolae Ceaușescu înainte de moarte

Nicolae Ceaușescu a acordat ultimul său interviu cu patru luni înainte de moartea sa violentă! Dictatorul român a pozat ca un adevărat model! Interviul a fost acordat unor ziariști americani, care i-au cerut să pozeze pentru revistă. Surprinzător, Nicolae Ceaușescu a acceptat s-o facă într-un stil deloc caracteristic unui dictator!

Nicolae Ceușescu a acordat ultimul său interviu cu patru luni înainte de moartea sa violentă

Fotografia a fost atât de reușită, încât jurnaliștii americani de la publicația NewsWeek Magazine au rămas cu gura căscată, iar șefii lor au decis s-o publice pe prima pagină a publicației! Fotograful Peter Turnley a postat pe conturile sale de Facebook şi Twitter fotografia cu Nicolae Ceaușescu. Acesta a precizat povestea di spatele fotografiei.

“În august 1989, m-am dus la România cu alți doi jurnaliști de la Newsweek care au facut un interviu în exclusivitate cu Nicolae Ceaușescu, unul dintre cei mai nemiloşti dictatori ai secolului XX, care a condus România cu un pumn de fier timp de multe decenii.

Ultimul interviu al lui Nicolae Ceaușescu înainte de moarte
Ultimul interviu al lui Nicolae Ceaușescu înainte de moarte

Fotografia care a însoțit articolul a fost publicată pe prima pagină a revistei NewsWeek Magazine

După acest interviu, l-am întrebat pe Ceaușescu dacă aș putea să-i fac un portret pentru Newsweek Magazine. Acest om care a intimidat cetățeni români atât de mult timp nu vorbea limba engleză, dar putea înțelege franceza, deși el însuşi nu putea vorbi bine. I-am spus că vreau să-l fotografiez afară din vila sa din Snagov.

Ne-am plimbat și următoarea oră am vorbit cu acest om, spunându-i cum vreau să fac acest lucru iar el a ascultat toate cererile mele. Am mers la un dig lângă un iaz, iar el a luat această poziție, care a fost atât de revelatoare pentru personalitatea sa”, a scris Peter Turnley pe contul său de Facebook.