Fotbal international

Ultimul meci al CFR-ului în Europa fără Dan Petrescu a fost o umilință istorică! Amintirile le dau fiori

03.12.2020 | 13:54
Ultimul meci al CFRului in Europa fara Dan Petrescu a fost o umilinta istorica Amintirile le dau fiori
ADVERTISEMENT

CFR Cluj se pregătește de primul meci european fără Dan Petrescu pe bancă după mai bine de doi ani. Echipa se află în cărți pentru calificarea în primăvara europeană, însă ardelenii au nevoie de victorie neapărat în meciul cu ȚSKA Sofia. 

Ardelenii s-au despărțit în această săptămână de antrenorul Dan Petrescu. “Garantul succesului din Gruia”, așa cum era caracterizat de Vasile Dâncu, a părăsit CFR-ul, iar echipa va fi condusă în acest meci de Valeriu Bordeianu, Costin Curelea și Marius Bilașco.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când CFR Cluj aborda cu alt antrenor în afară de Dan Petrescu un meci european, lucrurile nu au stat deloc bine. Se întâmpla pe 30 august 2018, campioana României fiind eliminată în play-off-ul Europa League de luxemburghezii de la Dudelange.

Ultimul meci al CFR-ului în Europa fără Dan Petrescu a fost o umilință istorică!

Portughezul Toni Conceicao era antrenorul lui CFR Cluj, care avea o șansă uriașă de a se califica în grupele Europa League. Sorții i-au scos o echipă accesibilă din Luxemburg, Dudelange. Însă lucrurile au mers foarte prost pentru ardeleni încă din tur.

ADVERTISEMENT

Luxemburghezii i-au luat tare pe fotbaliștii din Gruia și au câștigat cu 2-0 meciul tur, grație a două goluri marcate în repriza secundă. Turpel și Sinani aduceau o victorie nesperată pentru echipa luxemburgheză. Însă, în ciuda înfrângerii, fotbaliștii celor de la CFR Cluj erau convinși că pot să întoarcă scorul în retur.

VEZI VIDEO: 

Retur de coșmar cu Dudelange! Luxemburghezii au câștigat și în Gruia

Numai că returul a fost un coșmar cu repetiție. Luxemburghezii au dominat partida și la un moment dat conduceau cu 3-0 în Gruia grație golurilor marcate de aceiași Sinani (51, 54) și Turpel (77). Proporțiile umilinței au fost ponderate de reușitele lui Tambe (85) și Omrani (88), iar luxemburghezii s-au impus doar cu 3-2 pe terenul CFR-ului.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

După câteva luni de exil în Golf, Dan Petrescu avea să se întoarcă la CFR Cluj în play-off-ul ediției 2018-2019 și avea să își conducă echipa spre un nou titlu de campioană. Avea să fie atunci al doilea consecutiv pentru Super Dan.

Dan Petrescu a schimbat evoluția echipei și în Europa! De la umilința cu Dudelange, la calificăre în primăvara europeană

Cu Dan Petrescu pe banca tehnică, sezonul european al celor de la CFR Cluj a arătat complet diferit în stagiunea trecută. Umilințele cu Dudelange au fost uitate și înlocuite cu victorii importante împotriva lui Celtic, Lazio sau Rennes și cu o calificare în primăvara europeană. În 16-imile competiției, CFR Cluj s-a oprit după 1-1 și 0-0 cu Sevilla, echipă care avea să câștige competiția.

ADVERTISEMENT

În acest moment, CFR Cluj se află la o răscruce de drumuri. Echipa este pe locul 3 la 3 puncte de Young Boys Berna. Ardelenii trebuie să învingă ȚSKA Sofia și să spere la un rezultat bun al Romei împotriva echipei din Elveția. În ultima etapă, CFR poate juca un meci decisiv pentru calificare în Elveția, la Berna.

Rămâne de văzut cum se va comporta formația din Gruia fără Dan Petrescu, omul care a adus performanța la Cluj în ultimii 3 ani. Amintirile îi chinuiesc pe clujeni, însă chiar și fără Petrescu pe bancă, CFR-ul rămâne favorită în fața lui ȚSKA Sofia.

  • 3 titluri consecutive a obținut Dan Petrescu la CFR Cluj
  • 30 august 2018 este data ultimului meci disputat de CFR Cluj în Europa fără Dan Petrescu
ADVERTISEMENT