Fotbal international

Retragerea ultimului împărat al Romei. Ultima reprezentaţie pentru Daniele De Rossi

27.05.2019 | 11:27
Retragerea ultimului imparat al Romei Ultima reprezentatie pentru Daniele De Rossi

Meciul din ultima etapă a Serie A dintre Roma şi Parma nu mai avea nici o importanţă din punct de vedere sportiv, dar pe o ploaie care nu a încetat nici o clipă Stadio Olimpico a fost plin la retragerea ultimului împărat al Romei, cum l-au numit tifosii: Daniele De Rossi. Cu ieşirea sa din scenă, după cea a lui Francesco Totti, legendele Romei rămân doar în suflete şi în amintiri, niciodată pe dreptunghiul verde al stadionului.

Ultimul meci al lui Daniele De Rossi pentru Roma. O tribună îi va purta numele

Roma a învins Parma cu 2-1, dar pe nimenu nu a interesat nici jocul, nici rezultatul. Alături de Daniele De Rossi au fost toţi: spectatori, jucători, arbitri, absolut toată suflarea de pe Olimpico. Nu a fost uitat nici antrenorul Claudio Ranieri, care a stat doar câteva luni, după ce Eusebio Di Francesco a fost concediat, dar nimic nu s-a comparat cu spectacolul pregătit în cinstea celui care timp de 18 ani a purtat cu cinste tricoul Romei. 

Tribuna Sud s-a îmbrăcat toată în glaben-roşu şi fiecare suporter a purtat o tăbliţă pe care scriau iniţialele lui Daniele De Rossi. De acum înainte tribuna va purta numele fostei legende a Romei. La meci au fost prezenţi părinţii, soţia şi copiii lui Daniele, dar au venit şi foşti colegi din echipa naţională, care nu au jucat niciodată împreună la echipa de club, dar pe care îi leagă o strânsă prietenie de numărul 16 al Romei. Este vorba de Gigi Buffon şi de Marco Materazzi.

Daniele De Rossi omagiat de un stadion întreg
Daniele De Rossi omagiat de un stadion întreg

Francesco Totti i-a înmânat un număr 16 de cristal

Extrem de emoţionat a fost şi cel mai bun prieten al lui Daniele, fratele din teren, cum l-a numit cu multă afecţiune actualul oficial al clubului, nimeni altul decât cel mai mare jucător din istoria giallorosso, Francesco Totti, mai ales în momentul în care i-a oferit din partea clubului, omagiu pentru întreaga carieră un număr 16 de cristal.

Când Francesco Totti şi-a încheiat cariera elo a declarat: “Speram să fi murit înainte de a mă retrage”, iar Daniele De Rossi, care s-a aflat atunci lângă el, nu a uitat acele cuvinte, pe care acum le-a schimbat în “Speram så mă fi născut după retragere”. De Rossi încă nu s-a decis asupra viitorului. Simte că mai are destulă energie pentru a continua să joace, dar nu se grăbeşte să răspundă la prima ofertă, care a şi venit, de la nou promovata Brescia.

Daniele De Rossi va fi numele tribunei Sud
Daniele De Rossi va fi numele tribunei Sud

A refuzat să intre cu Suedia, pentru a fi băgat un atacant

Daniele De Rossi a fost mereu un exemplu de dăruire şi fair-play. Totdeauna i-a plăcut să fie în epicentrul bătăliei, nu să privească lupta altora, dar extrem de lucid. A demonstrat-o şi la returul barajului cu Suedia pentru CM 2018, când antrenorul Ventura a vrut să îl trimită pe teren, dar deşi ardea să fie acolo i-a spus să îl bage pe Insigne, pentru că e nevoie de atacanţi ca să se câştige meciul, terminat până la urmă cu eliminarea Italiei.

Şi suporterii marei rivale, Lazio, s-au plecat în faţa lui Daniele De Rossi, “Nordul salută pe De Rossi. Mândru şi ireductibil, adversar în teren” este mesajul galeriei laziale pentru cel care ani de zile a fost un adevărat coşmar în derbyuri.