Fotbal international

Ultimul scenariu UEFA, avantaj pentru granzii din Europa în Liga Campionilor! Care sunt echipele defavorizate + cine ar merge direct în grupe

22.04.2020 | 16:27
Ultimul scenariu UEFA avantaj pentru granzii din Europa in Liga Campionilor Care sunt echipele defavorizate  cine ar merge direct in grupe
ADVERTISEMENT

Englezii au prezentat ultimul scenariu UEFA pentru finalizarea sezonului, dacă pandemia de coronavirus nu va permite reluarea competiţiilor. FANATIK îţi prezintă motivul pentru care planul va avantaja granzii din Europa în sezonul viitor al Ligii Campionilor şi care sunt formaţiile care ratează potul cel mare.

Granzii din Europa, avantajaţi de ultimul scenariu UEFA. Ce se întâmplă în Liga Campionilor

Ultimul scenariu pe care UEFA îl ia în calcul, dezvăluit de presa din Anglia, este acela prin care echipele calificate în cupele europene vor fi decise în funcţie de coeficient. Totul se va întâmpla dacă ligile din Europa nu vor putea să fie reluate din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Planul UEFA va stârni furie, mai ales că multe dintre echipele care au coeficient bun nu ocupă în prezent poziţii care să le permită calificarea în Liga Campionilor, respectiv Europa League. În cazul grupelor Champions League, mai multe echipe ar fi afectate dacă această decizie va fi luată de forul continental.

Care sunt echipele din cele cinci mari campionate ale Europei care s-ar califica în grupele Ligii Campionilor

Chelsea, ratează de puţin grupele

În prezent, Liverpool, Manchester City, Leicester City şi Chelsea ocupă primele patru locuri în Premier League, care asigură calificarea în grupele Ligii Campionilor în 2020-2021. “Cormoranii” ar fi singurii, conform noului scenariu UEFA, care ar obţine biletele pentru Champions League.

ADVERTISEMENT

Manchester City a primit o suspendare de doi ani din cupele europene, însă decizie nu este una definitivă, în timp ce Leicester şi Chelsea nu ocupă primele patru locuri în clasamentul coeficienţilor UEFA în Anglia. Astfel, pe lângă Liverpool, în grupele Ligii Campionilor s-ar mai califica Manchester United, Arsenal şi Tottenham.

Atletico Madrid, salvată de coeficientul UEFA

Situaţia în La Liga este cu mult diferită faţă de cea din Premier League. Barcelona, Real Madrid, Sevilla şi Real Sociedad sunt echipele care ocupă în prezent locurile care duc în grupele Ligii Campionilor. Bascii ar fi dezavantajaţi de noul scenariu UEFA, locul acestora fiind luat de Atletico Madrid, echipă care are al doilea cel mai bun coeficient în Spania. Madrilenii ocupă în prezent locul 6, care duce în Europa League.

ADVERTISEMENT

Inter şi Atalanta, revelaţia sezonului în Liga Campionilor, out din grupe

Juventus şi Lazio, ocupantele primelor două poziţii din Serie A, ar fi sigure de prezenţa în grupele Ligii Campionilor. Scenariul UEFA ar scoate de la masa bogaţilor pe Inter şi Atalanta, echipe care sunt pe locurile 3, respectiv 4. AS Roma şi Napoli ar fi avantajate de clasamentul coeficienţilor europeni.

RB Leipzig, calificată în sferturi în actualul sezon, ar putea să rateze grupele

Alături de Atalanta, RB Leipzig s-a numărat printre revelaţiile sezonului în Liga Campionilor, după ce a obţinut calificarea în sferturile de finală. Echipa lui Julian Nagelsmann ocupă locul 3 în Bundesliga, însă nu este în primele patru echipe în clasamentul coeficienţilor UEFA din Germania. Conform noului scenariu, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen şi Schalke 04 ar obţine calificarea.

ADVERTISEMENT

Lyon îi poate lua faţa lui Marseille

Ligue 1 are două locuri asigurate în grupele Ligii Campionilor, iar una dintre poziţii e ocupată de PSG, lider în campionat şi în clasamentul coeficienţilor UEFA. Marseille este pe 2 în Franţa, însă Lyon are un coeficient mai bun, astfel că i-ar putea lua locul.

Lista echipelor care s-ar califica în grupele Ligii Campionilor, conform noului scenariu UEFA

  • Anglia: Liverpool, Manchester United, Arsenal, Tottenham
  • Spania: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Sevilla
  • Italia: Juventus, AS Roma, Napoli, Lazio
  • Germania: Bayern Munchen, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Schalke 04
  • Franţa: PSG, Lyon
  • Rusia: Zenit Sankt Petersburg, ŢSKA Moscova
  • Portugalia: FC Porto
  • Belgia: Gent
  • Ucraina: Şahtior Doneţk
ADVERTISEMENT
Tags: