News

Ultimul tun dat de Dragnea PSD-ului. De ce nu își pot recupera social-democrații banii din campanie

29.08.2019 | 13:46
Ultimul tun dat de Dragnea PSD-ului. De ce nu își pot recupera social-democrații banii din campanie
PSD a pierdut banii din campania pentru europarlamentare *foto: facebook

Liviu Dragnea a lăsat o moștenire grea pentru PSD. Apropiații pe care i-a numit în funcții importante ale partidului s-au dovedit uneori a fi nu tocmai cele mai inspirate numiri. Acum, social-democrații încă mai trag ponoasele după administrația nu tocmai inspirată a partidului. Ultimul caz în acest sens este și cel al trezorierului PSD, Mircea Drăghici, cel care a depus greșit actele la Autoritatea Electorală Permanentă, motiv pentru care social-democrații nu au putut să „deconteze” suma cheltuită în campania pentru alegerile europarlamentare.

Fostul trezorieri Mircea Drăghici, motivul pentru care PSD nu își poate recupera banii de la AEP

Raportul AEP privind cheltuielile de campanie ale partidelor arată că PSD ar fi cerut să deconteze o sumă de 3,38 milioane de lei, adică aproximativ 720.000 de euro. Social-democrații nu au primit însă niciun bani înapoi fiindcă cererea depusă nu a fost făcută corespunzător. Cel care ar fi trebuit să se ocupe de acest lucru este fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici.

Acesta este un apropiat al lui Liviu Dragnea  și a fost trimis în judecată pentru delapidare, după ce ar fi cheltuit banii PSD în scopuri personale. Reamintim că procurorii anti-corupție susțin că Mircea Drăghici și-ar fi însușit 380 de mii de euro din subvențiile acordate pentru PSD, bani pe care i-a folosit pentru a-și plăti un imobil.

PSD a pierdut banii din campania pentru europarlamentare
Fostul trezorier Mircea Drăghici, cel care a pierdut banii PSD din campania pentru europarlamentare *foto: facebook

Câți bani au cheltuit cei de la PSD în campanie

Din Raportul AEP privind legalitatea veniturilor şi cheltuielile electorale pentru europarlamentare aflăm că PSD a cheltuit în campanie aproximativ 30 de milioane de lei, adică aproape 6,3 milioane euro. Cei mai mulţi dintre ei sunt din fonduri private, care nu pot fi decontate de stat.

Pe lângă donaţii, PSD a cerut AEP să deconteze 3,38 milioane lei, sumă care reprezintă banii primiţi din subvenţie de la bugetul de stat, care ulterior au fost cheltuiţi în campania electorală. Însă cererea de rambursare nu a respectat cerinţele din Legea finanţării partidelor politice, ceea ce a dus neacceptarea decontării nici măcar a unui leu de AEP, arată Adevărul.ro.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri