Sport

Ultrașii Legiei Varșovia, război cu poliția pe stadionul din Leicester. A fost nevoie de intervenția trupelor speciale. Video

Cunoscuți drept unii dintre cei mai duri din Europa, ultrașii Legiei varșovia nu s-au dezmințit la meciul cu Leicester, din Europa League. Au aprins zeci de torțe și s-au răfuit cu forțele de ordine și poliția.
26.11.2021 | 01:07
Ultrasii Legiei Varsovia razboi cu politia pe stadionul din Leicester A fost nevoie de interventia trupelor speciale Video
Fanii ultras ai polonezilor de la Legia Varșovia s-au confruntat cu forțele de ordine și poliția la meciul de Europa League de la Leicester. Credit foto: twitter
ADVERTISEMENT

Într-o grupă de Europa League în care calificarea se va juca în ultima rundă, polonezii de la Legia Varșovia au venit să-și joace cartea la Leicester. Britanicii s-au impus cu 3-1, și au urcat pe primul loc, în timp ce oaspeții sunt pe 4.

Meciul a fost marcat de incidente între ultrașii Legiei și oamenii de ordine. Iar mai apoi, cu polițiștii sosiți să îi sprijine pe aceștia într-un moment în care fanii polonezi doreau să iasă din zona care le fusese rezervată.

ADVERTISEMENT

Ultrașii Legiei Varșovia au intrat în acțiune la jumătatea reprizei secunde

Incidentele au fost declanșate, potrivit Daily Mail, la jumătatea reprizei secunde. La acel moment, tabela de marcaj indica scorul de 3-1, toate golurile fiind marcate în prima parte.

Leicester a condus cu 2-0 (Dakka-11 și Maddison- 21). Oaspeții au redus din handicap prin Mladenovic (26). Acesta care a reluat în plasă mingea respinsă de Kasper Schmeichel la lovitura de pedeapsă executată de Emreli. Apoi, în minutul 33, Ndidi a stabilit scorul final.

ADVERTISEMENT

Ultrașii Legiei au aprins o mulțime de torțe. Iar apoi au încercat să ajungă la suporterii gazdelor, atacând liniile de oameni de ordine care-i despărțeau.

Au urmat mai bine de zece minute de confruntări. Timp în care, în ajutorul stewarzilor, au sosit și trupele speciale de poliție. Care au devenit și ele ținta atacurilor fanilor.

ADVERTISEMENT

Aceștia au folosit, potrivit primelor informații, inclusiv rachete de semnalizare. În cele din urmă, poliția a reușit să restabilească ordinea.

Nu sunt primele incidente la Leicester

Evident, incidentele urmează să fie analizate de către forul european, pe baza raportului obesrvatorului. Și este foarte probabil ca gruparea din Polonia să fie nu doar amendată, ci și obligată să dispute meciuri cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

Nici Leicester nu poate sta însă liniștită. Clubul britanic este recidivist. A primit deja o amendă de 17.000 de lire sterline după incidentele dintre suporterii săi și fanii lui Napoli, la meciul disputat în luna septembrie.

Teddy Boys 95, unul dintre cele mai notorii grupuri ultras

Confruntările cu poliția nu sunt o noutate pentru gruparea de ultras a clubului polonez. Cunoscuți pentru violența și politica lor de dreapta, Teddy Boys 95 de la Legia Varșovia reprezintă, de altfel, unul dintre cele mai notorii grupuri ultras din Europa de Est.

Istoria sa începe la mijlocul anilor 80, atunci când a fost format din tinerii care nu erau primiți în galeria numită Gitowcow. Sunt extrem de activi în acțiunile de tip hooligans. Și în bătăile pre-aranjate cunoscute sub numele de „Ustawka”.

Sunt anti-UEFA, fiind de notorietate acțiunea lor din Liga Campionilor, campania 2014-2015. Au o relație deloc cordială cu conducerea clubului. Divergențle au pornit în 2002, ca urmare a măririi prețului biletelor. Și au ajuns să fie o constantă a ultimelor două decenii.

ADVERTISEMENT