Sport

Ultraşii au făcut haos în startul sezonului din SuperLiga! Două meciuri au fost întrerupte din cauza torţelor şi petardelor

Noua ediție de SuperLiga oferă unul dintre cele mai spectaculoase începuturi de sezon. Din păcate, fanii creează și incidente pe stadioane, iar numărul meciurilor întrerupte de aceștia a crescut.
22.08.2022 | 19:52
Ultrasii au facut haos in startul sezonului din SuperLiga Doua meciuri au fost intrerupte din cauza tortelor si petardelor
Ultraşii au făcut haos în startul sezonului din SuperLiga! Două meciuri au fost întrerupte din cauza torţelor şi petardelor
ADVERTISEMENT

U Cluj – Sepsi nu a fost doar penultimul meci al etapei a 6-a din SuperLiga. Primul meci al sezonului pe Cluj Arena s-a înscris totodată și pe lista meciurilor întrerupte de arbitri în actuala ediție de campionat.

U Cluj – Sepsi, întrerupt din cauza suporterilor. Ce alte partide din SuperLiga au mai avut soarta meciului de pe Cluj Arena

În minutul 26 al confruntării de pe Cluj Arena, „centralul” Sebastian Colțescu i-a trimis la vestiare pe fotbaliștii de la Universitatea Cluj și pe cei de la Sepsi OSK. Arbitrul craiovean a luat această decizie după ce fanii gazdelor au aruncat cu petarde pe pista stadionului și au avut scandări rasiste și xenofobe la adresa maghiarilor.

ADVERTISEMENT

Inițial, căpitanul Romario Pires a încercat să îi liniștească pe fanii Universității Cluj, dar fără sorți de izbândă. Ultrașii „șepcilor roșii” au continuat derapajele, astfel că Sebastian Colțescu a fost nevoit să întrerupă partida timp de aproximativ zece minute.

Duelul de pe Cluj Arena n-a fost însă singurul din acest start de sezon care a fost întrerupt din cauza manifestărilor suporterilor. Derby-ul Craiovei, FC U 1948 – Universitatea, a fost oprit de două ori, după ce fanii gazdelor au aruncat torțe și alte obiecte pe teren. Atunci, Istvan Kovacs a întrerupt partida de două ori, într-una dintre situații fotbaliștii fiind trimiși la cabine pentru aproximativ zece minute.

ADVERTISEMENT

Ultrașii și-au dat în petec și la alte meciuri în acest sezon de SuperLiga. Din peluză au fost aruncate petrade și torțe inclusiv la o partidă din etapa a 6-a. Este vorba despre FC U Craiova 1948 – Petrolul Ploiești 0-1, care s-a disputat la Tg. Jiu. Tot oltenii au fost cei i-au forțat mâna arbitrului, care, totuși, n-a fost nevoit să întrerupă jocul.

Fanii lui FC U Craiova, la meciul cu Petrolul, de la Tg. Jiu. FOTO: sportpictures.eu

Atmosferă incendiară a fost și în două meciuri în care au fost implicați cei de la Rapid. Este vorba despre derby-urile cu Petrolul și FCSB. Și partida din Giulești a fost arbitrată de Istvan Kovacs, dar „centralul” din Carei n-a ajuns atât de departe încât să trimită jucătorii la cabine. Cu toate acestea, Rapid – FCSB 2-0 a fost întrerupt nu mai puțin de două ori în primele șase minute!

ADVERTISEMENT

Show pirotehnic a fost și la Ploiești, acolo unde, în etapa a 5-a, Petrolul a învins-o pe Rapid cu 1-0. Meciul a fost arbitrat de Cătălin Popa, care a întrerupt partida imediat după fluierul de start. Nu s-a jucat timp de aproximativ opt minute, după ce galeriile celor două echipe au „inundat” terenul cu torțe și fumigene. La un moment dat a izbucnit un mic incendiu în dreptul unei peluze, când un banner publicitar a luat foc.

Atmosferă Petrolul – Rapid 1-0. FOTO: sportpictures.eu

CFR Cluj – CS Mioveni, întrerupt după ce a picat nocturna în Gruia

CFR Cluj – CS Mioveni 4-2 s-a jucat în etapa a 3-a și a fost întrerupt 40 de minute! Nu suporterii au fost cei care au creat probleme, ci instalația de noctură de la stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

ADVERTISEMENT

În repriza a doua, becurile au început să se stingă rând pe rând, iar arbitrul Bogdan Dumitrache a trebuit să oprească meciul în minutul 62. Organizatorii au încercat să restarteze de mai multe ori nocturna, dar fără sorți de izbândă.

Conform regulamentului, echipa gazdă avea la dispoziție o oră pentru a remedia problema, astfel risca să piardă meciul la masa verde. În cele din urmă, lucrurile s-au rezolvat, iar Dumitrache a dat din nou drumul meciului după o întrerupere de aproximativ 40 de minute.

  • 6 etape s-au jucat până acum în SuperLiga, cea de-a 105-a ediție a Campionatului de Fotbal al României
ADVERTISEMENT