Fotbal international

Ultrașii care au ucis un suporter advers înainte de Inter – Napoli și-au aflat condamnările!

Autor: Alin Miu | 11.03.2019 | 17:46
Ultrașii care au ucis un suporter advers înainte de Inter - Napoli și-au aflat condamnările!
Ultrașii care au ucis un suporter advers înainte de Inter - Napoli și-au aflat condamnările

Pe 26 decembrie anul trecut, fotbalul italian a fost lovit de o dramă, un suporter al echipei Varese fiind ucis, după ce ultrașii lui Napoli l-au călcat cu mașina. S-a întâmplat înaintea derby-ului Inter – Napoli, galeria lui Varese fiind înfrățită cu cea a lui Inter.

Ultrașii care au ucis un suporter advers înainte de Inter – Napoli și-au aflat condamnările

Interesant este că tocmai fanii lui Inter au fost cei care au provocat scandalul, atacând cu bâte, lanțuri și ciocane o dubă în care se aflau suporteri ai lui Napoli. Totul a degenerat din acel moment, iar Danielle Belardinelli s-a trezit sub roțile unei mașini în care se aflau fani de-ai lui Napoli. Acesta a fost transportat de urgență la spital, dar nu a mai putut fi salvat.

Pedepsele cerute de procurori au fost făcute publice în Italia, cinci ultrași fiind condamnați penal. Nino Ciccarelli va sta cinci ani, opt luni și zece zile în închisoare, iar timp de opt ani nu va mai avea voie pe stadioane. Ciccarrelli este un ultras renumit în Italia, participând de-a lungul timpului la multiple bătăi organizate între suporteri.

Persoana ucisă, tot ultras
Persoana ucisă, tot ultras

Persoana ucisă, tot ultras

Alessandro Martinoli a primit patru ani, patru luni și 20 de zile în închisoare, în timp ce Marco Piovalli ar putea sta după gratii trei ani, opt luni și 20 de zile. Luca Da Ros, care a colaborat cu autoritățile, a primit o pedeapsă de un an și zece luni, iar Francesco Baj și Simone Tira au primit câte doi ani, 11 luni și zece zile de închisoare. De menționat însă faptul că pedepsele nu sunt definitive.

În total au fost anchetați nu mai puțin de 28 de ultrași prezenți la acel incident. Interesant este că și cel care a decedat era la rândul său implicat în acest fenomen, primind în trecut o interdicție de șase ani pe stadioanele din Italia.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!