Sport

Ultrașii care susțin naționala, acuze la adresa FRF și LPF. Mesaj de susținere pentru Peluza Sud 1997: „Nemulțumirea a crescut la cote alarmante”

Uniți Sub Tricolor, grupul ultras care susține naționala României a lansat un atac dur în urma scandalului de xenofobie și rasism de la meciul Sepsi - FC U Craiova 1948.
03.02.2023 | 16:52
Ultrasii care sustin nationala acuze la adresa FRF si LPF Mesaj de sustinere pentru Peluza Sud 1997 Nemultumirea a crescut la cote alarmante
Uniți Sub Tricolor, mesaj de susținere pentru galeria lui FC U Craiova 1948. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Ultrașii care susțin naționala au sărit în apărarea galeriei lui FC U Craiova 1948 și au lansat un comunicat extrem de dur la adresa tuturor decidenților din fotbalul românesc.

Uniți Sub Tricolor, mesaj de susținere pentru Peluza Sud Craiova 1997: „Au urmat trendul de a lovi în cei care au avut demnitatea să nu plece capul”

Principalul grup care susține naționala României a dorit să își prezinte poziția oficială în urma scandalului de xenofobie și rasism de la meciul Sepsi – FC U Craiova 1948„Comunicat Uniti sub tricolor referitor la meciul de la Sfantu Gheorghe, în solidaritate cu Peluza Sud 1997 și românii care încă mai țin la demnitatea lor, în vremuri în care expansiunea separatismului maghiar atinge cote alarmante.

ADVERTISEMENT


Încă de duminică, atunci când s-a disputat meciul cu cântec de la Sfântu Gheorghe, am urmărit îndeaproape și cu mare interes felul cum s-a dezvoltat și propagat subiectul care de câteva zile încoace ține capul de afiș în fotbalul românesc. Am amânat o reacție vizavi de acest subiect, tocmai pentru a rămâne în expectativă până la exprimarea unui verdict oficial venit de la Comisia de Disciplină din cadrul FRF, care urma să judece ieri aceasta speță, pe care finalmente a amânat-o cu o săptămână”, se precizează în startul comunicatului UST.

Ultrașii condamnă direcția în care se îndreaptă societatea și consideră că naționaliștii sunt arătați cu degetul în România: „Așteptând această decizie, am avut calitatea de a fi observat totalitatea reacțiilor atât a factorilor direct implicați și a întregului mediu fotbalistic autohton, dar și unele păreri din cadrul societății, să zicem. Înglobate, majoritatea acestor reacții ne-au confirmat scenariul la care ne și așteptam, respectiv atitudinea ipocrită și docilă a corectitudinii politice contemporane, în care dacă spui lucrurilor pe nume și te poziționezi contrar comportamentelor deviante ale oricărei minorități, ești stigmatizat și pus la zid, astfel că majoritatea ‘formatorilor de opinie’, în loc să sublinieze substratul real al problemei, au urmat trendul de a lovi în cei care au avut demnitatea să nu plece capul”.

ADVERTISEMENT

Uniți Sub Tricolor, scandalizată de meciul dintre o grupă de tineret a naționalei Ungariei și o selecționată a Ținutului Secuiesc”

Uniți Sub Tricolor aduce din nou în discuție celebra partidă de inaugurare a noii arene din Miercurea Ciuc„În urmă cu doar câteva luni, tot în inima țării noastre, avea loc un eveniment fotbalistic scandalos în care pentru inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc, fusese programat un meci amical între o grupă de tineret a naționalei Ungariei și o selecționată a așa-zisului ‘Ținut Secuiesc’, adică o echipă cu caracter propagandistic pur separatist care se voia o reprezentare sportivă a unui stat imaginar, o invenție a unei minorități care manifestă mereu gânduri secesioniste”.

Ba, mai mult, ultrașii consideră că Federația Română de Fotbal a fost batjocorită de comunitatea maghiară: „Pe lângă pericolul major la integritatea și securitatea țării noastre, acest eveniment era strict interzis și de regulamentele fotbalistice. Deși subiectul era cunoscut, a fost nevoie de un comunicat unitar al ultrașilor români pentru ca FRF să se sesizeze și să atragă atenția că acel meci nu e aprobat și nu se poate disputa. Finalitatea? FRF a fost umilită și desconsiderată de organizatori, care au ținut meciul așa cum îl programaseră, schimbând doar echipamentele echipei problemă și sfidând astfel întregul fotbalul românesc”.

ADVERTISEMENT

Mesaj clar din partea ultrașilor care susțin naționala: „Suntem solidari cu Peluza Sud 1997”

Suporterii care susțin doar naționala României au vrut să tranmită un mesaj pentru galeria lui FC U Craiova 1948„Suntem solidari cu Peluza Sud 1997, alături de care am semnat acel comunicat, o peluză care n-a făcut decât să respecte întocmai ceea ce și-a asumat atunci, alături de majoritatea grupurilor de suporteri din România, adică să ia atitudine la meciurile împotriva echipelor separatiste, atunci când indiferența statului și autorităților este strigătoare la cer.

Tocmai de aceea, deoarece ultrașii craioveni au dovedit consecvență și coerență în acțiuni și în toate protestele repetate pe care le-au avut contra acestui separatism etnic periculos statalității României, considerăm că la nivelul întregii scene ultras românești și a acelei părți a societății care încă are coloană vertebrală, ar trebui un semnal de unitate și solidaritate față de cei care acum sunt înfierați și scoși țapi ispășitori, într-o perdea de fum care să acopere problemele care au generat acest caz”.

ADVERTISEMENT

Uniți Sub Tricolor atrage atenția FRF și LPF: „Nemulțumirea în rândul populației majoritare a crescut la cote alarmante”

Uniți Sub Tricolor trage un semnal de alarmă și le aruncă mănușa celor organizatorilor și autorităților române: „Cu această ocazie, ținem să ridicam niște semne de întrebare către toți cei abilitați, Federația Română de Fotbal, Liga Profesionistă de Fotbal (SuperLiga Romania), presă, autorități, cât și toți cei care mai au minte să gândească”.

Ultrașii au enumerat în continuare mai multe momente considerate de ei derapaje ale comunității maghiare din România: „Ne amintim astfel și de niște exemple de provocări și derapaje foarte grave ale etnicilor separatiști, probleme care au fost mereu tolerate, trecute cu vederea și nesancționate, crescând la cote alarmante nemulțumirea în rândul populației majoritare.

– la acel meci de inaugurare al stadionului din Miercurea Ciuc, deși s-au încălcat grav regulamentele fotbalistice, s-a sfidat și provocat o țară întreagă, iar FRF chiar a subliniat că nu permite disputarea jocului, dar nu s-a ținut cont de nimic, iar nimeni nu a fost tras la răspundere, deși era imperios necesar să se facă atât fotbalistic, cât și la nivel statal. Unde au fost celebrele comisii ale FRF care amenințaseră cu măsuri din cele mai drastice? De ce subit au tăcut și acceptat umilința de a asista pasivi la acest episod? Cumva la comandă politică?

– chiar la sfârșitul sezonului trecut, în finalele de Cupa României la fotbal disputate la București (juniori și seniori), au avut loc mai multe episoade scandaloase provocare de cei care se victimizează acum. La imnul național al României, o parte dintre suporterii celor de la Sepsi s-au întors cu spatele la teren, arătând semne obscene, huiduind și scandând numele Ungariei. Acestea sunt fapte sancționabile penal, cu pedepse privative de libertate, așadar trec mult de sfera contravențională.

Tot la aceleași meciuri, Ministrul Sportului din România, etnic maghiar, a felicitat exclusiv echipele separatiste calificate în finale (Sepsi și Csikszereda), nu și pe oponenții lor (Voluntari), pentru a se înțelege că această tentă și favoritismul de care se bucură această minoritate este la cel mai înalt nivel. Evident, nimic din ce s-a întâmplat în acea zi nu a fost sancționat, totul s-a uitat. De ce autoritățile statului și organizatorii (FRF) nu au sancționat drastic acele repetate derapaje foarte grave?

Ultrașii nu pot accepta că la meciurile de la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc se intonează imnul Ungariei și Ținutului Secuiesc

Intonarea imnului Ungariei și al Ținutului Secuiesc este pentru ultrași o amenințare la adresa României: – pe stadioanele din Sfantu Gheorghe și Miercurea Ciuc, în primele două ligi, sunt intonate atât imnul altui stat (Ungariei), cât și a unui ținut imaginar care se vrea separatist, fapte care încalcă flagrant legislația românească. Niciodată nu s-au dat sancțiuni în acest sens. E un pericol la securitatea statului, cum se poate trece cu vederea?

– în tribunele acelorași stadioane, sunt fluturate zeci și sute de steaguri ale Ungariei, cu harta Ungariei Mari (cu Ardealul sub stăpânire maghiară, pentru cine nu înțelege gravitatea), dar și steaguri ale acestui așa-zis Ținut Secuiesc. Lucruri deosebit de grave, dar autoritățile nu iau atitudine, protejând și menajând parcă în intenționată complicitate această minoritate.

În contrapartidă, au fost meciuri ale naționalei în care suporterilor le-a fost interzis de către autorități accesul cu steagul tricolor, ca să înțelegeți în ce țară trăim (de exemplu, în Slovacia au fost interzise total chiar și simplele drapeluri ungurești, deoarece erau provocative).

– suporterii acestor echipe, cântă exclusiv în limba maghiară (de exemplu, scandarea clasică ‘Ria, Ria, Ungaria’ e la ordinea zilei meci de meci), iar pe lângă încurajările dedicate echipei lor, sunt fel de fel de scandări și imnuri separatiste, dar și unele adresate direct populației majoritare, asta pe lângă tradiționalele jigniri și trivialități adresate românilor”.

Uniți Sub Tricolor, atac la suporterii lui Sepsi: „Cereau moartea românilor”

Galeria lui Sepsi Sfântu Gheorghe a fost de asemenea luată în colimator de grupul ultras naționalist: „Parcă tocmai la deplasarea fanilor lui Sepsi spre București, la ultima finală de cupă, se cântau pe drum, într-o parcare, lozinci care cereau ‘moartea românilor’. Dar se ia atitudine acum, se suspendă definitiv un meci și se naște un scandal monstru de la doar un cântec trivial adresat maghiarilor, iar la scandări, imnuri, mesaje, bannere și steaguri care atentează la securitatea țării noastre nu se întâmplă nimic niciodată, ce paradox enorm.

– ne amintim zeci de meciuri din cupele europene, dar și ale naționalei, în care jucătorilor și fanilor români le-au fost adresate pe stadion injurii și apelative descrise ca rasiste de regulamentele în vigoare. Toate auzite clar, răspicat și scandate de sute și mii de oameni, la atâtea meciuri încât nu le mai poți ține socoteala, inclusiv de către vecinii maghiari (care fie vorba între noi, au un procentaj mult mai mare de cetățeni romi față de țara noastră)”.

În opinia ultrașilor, toate aceste abuzuri și comportamente au fost girate de către conducerea fotbalului românesc: „De ce niciodată nu s-a luat atitudine? De ce nu s-au suspendat și anulat imediat meciurile? Unde erau moraliștii de serviciu, fie ei conducători ai FRF, LPF, moderatori tv, oameni de presă și alții, atunci când aceste scandări erau împotriva românilor? Ce făceau observatorii și arbitrii acelor meciuri, de ce nu judecau cu aceeași măsură ca la acest caz?

– să amintim și de incidentele repetate de la hochei, unde anual au loc episoade scandaloase, toate direct legat de etnicii maghiari. În ultimul an chiar am ajuns să vedem un ministru al României care îngenunchează la imnul așa-zisului Ținut Secuiesc, iar întreaga națională a României desconsideră simbolurile sfinte și jucătorii cântă imnul unui ținut separatist, în fata tribunei înțesată cu steaguri ale Ungariei Mari (cu Ardealul în componența ei) și alte steaguri separatiste. E inimaginabil unde s-a ajuns, fără a se lua atitudine”.

Uniți Sub Tricolor: „Mereu dinspre această minoritate etnică, aceste cluburi separatiste și suporterii lor au fost acte provocative”

În concluzie, suporterii consideră că minoritatea maghiară este cea care a provocat, a iritat și a creat aceste tensiune, care în cele din urmă au explodat: „Exemplele pot continua la nesfârșit, dar probabil s-a înțeles esența problemei. Mereu dinspre această minoritate etnică, aceste cluburi separatiste și suporterii lor au fost acte provocative, de atentare la intregritatea și securitatea țării, de a jigni și desconsidera populația majoritar românească.

Niciodată, dar niciodată, autoritățile nu au luat atitudine, acceptând tacit toate aceste probleme grave, atât la nivel de societate, cât și în mediul sportiv și fotbalistic. Iar atunci când românii majoritari dau cel mai mic semn de reactivitate și repulsie, sunt stigmatizați și li se pune pumnul în gură, de cei care ar fi trebuit să ia atitudine în primul rând.

Punctual, la acest meci, ne-au surprins câteva aspecte. Dinspre presă și toți neaveniții care au ținut să emită o părere, inclusiv la nivel de FRF și LPF, s-a tot enunțat termenul de ‘rasism’. Poate reușește să ne lumineze cineva: unde a fost rasism la acest meci? Poate din partea suporterilor gazdă, cu celebrele scandări ‘țig….’. În momentul suspendării definitive a meciului, se intona un cântec strict trivial, nu rasist. Un cântec auzit uzual la zeci de meciuri în Romania, dar la care niciodată nu s-a luat atitudine”.

Despre incidentele de la Sepsi – FC U Craiova 1948: De ce s-a luat o măsură așa strictă tocmai acum? De ce arbitrul parcă venise cu temele făcute”

Ultrașii aduc acuzații grave și consideră că s-a vrut cu orice preț ca meciul dintre Sepsi și FC U Craiova 1948 să fie oprit: „De ce s-a luat o măsură așa strictă tocmai acum? De ce dintr-o dată? De ce arbitrul parcă venise cu temele făcute să ia această decizie și a fluierat exact în aceeași secundă când s-a auzit primul termen ofensator dintr-un cântec, când nicăieri în Europa nu s-a suspendat vreodată un meci pentru așa ceva și pentru scandări poate mult mai ofensive? De ce nu s-a luat vreodată o măsură la derapajele acestei minorități, când acestea sunt deosebit de dese și grave?

De ce manifestările separatiste și jignirile acestei minorități către români sunt permise, ca fapte mult mai grave, iar doar pentru niște cântece ofensive ale românilor se taie în carne vie? De ce doar meciurile celor de la Sepsi sunt întrerupte și mai nou suspendate definitiv, toate în favoarea lor, iar niciun meci în care românii sunt cei cărora li se adresează cântecele rasiste/jignitoare/triviale, nu au aceeași soartă? De ce această minoritate este atât de protejată, iar mereu românii majoritari sunt puși la zi când provocările vin primordial din partea primei categorii?

Răspunsurile sunt în mare parte știute și țin de clasa politica trădătoare și complice, țin de conducerile forurilor fotbalistice care sunt aservitate la rândul lor factorilor politici, țin de ‘formatorii de opinie’ și presa care în mare măsură este vândută și doar susține interesele stăpânilor (de exemplu Digi, principala televiziune de sport, e de origine maghiară, ca să înțelegeți de ce mereu moderatorii de acolo răcnesc exclusiv în apărarea separatiștilor)”.

Uniți Sub Tricolor: „Ar cam fi vremea ca românii să nu mai tolereze și să nu-și mai terfelească demnitatea”

„Totuși, ar cam fi vremea ca românii să nu mai tolereze și să nu-și mai terfelească demnitatea, cât nu este prea târziu. Iar în cazul unei decizii pro-separatiste la acest meci, s-ar putea ca acesta să fie un moment zero în a mai fi tolerată orice trădare și dublu standard.

Meciuri vor mai tot urma, atât în competițiile interne unde sunt atâtea peluze ale unor echipe de tradiție, cât și la națională, așa că vom fi cu toții cu ochii pe voi, sperând să nu se ajungă la suspendarea etapă de etapă a meciurilor daca provocarile separatiștilor mai sunt acceptate.

Solidari până la capăt cu cei alături de care suntem de aceeași parte a baricadei. Capul sus, Craiova, fruntea sus România! Deșteaptă-te, române! Uniți Sub Tricolor. 2 februarie 2023”, se mai arată în amplu comunicat al ultrașilor care susțin naționala României.

ADVERTISEMENT