ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Ultrașii cer Guvernului să permită desfășurarea meciurilor cu public: ”Fotbalul se joacă pentru suporteri”

Autor: Traian Terzian | 28.08.2020 | 21:52
Ultrașii cer Guvernului să permită desfășurarea meciurilor cu public: ”Fotbalul se joacă pentru suporteri”
Ultrașii au adresat o scrisoare deschisă Guvernului prin care le cer autorităților să permită desfășurarea meciurilor de fotbal cu public. Sursă foto: Sport Pictures

Ultrașii au adresat o scrisoare deschisă Guvernului prin care le cer autorităților să permită desfășurarea meciurilor de fotbal cu public.

ADVERTISEMENT

În urmă cu două zile, fanii au cerut ca Universitatea Craiova să primească despăgubiri după ce autoritățile din România au decis ca suporterii să nu aibă încă acces pe stadioane din cauza pandemiei de coronavirus.

Suporterii olteni s-au arătat dezamăgiți de faptul că restaurantele ar putea fi redeschise de la 1 septembrie și în spațiile închise, dar fanii fotbalului nu vor avea acces pe arene.

ADVERTISEMENT

Guvernul, somat de ultrași să permită accesul publicului la meciuri

În aceste condiții, ultrașii mai multor grupări au adresat o scrisoare deschisă către Guvern în care cer permiterea accesului publicului la meciuri. Fanii sunt de acord ca o astfel de decizie să fie adaptată condițiilor de pandemie.

”Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilităţii ca partidele de fotbal din România să se desfăşoare cu public, bineînţeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19”, se arată în mesajul fanilor pentru guvernanți.

ADVERTISEMENT

”Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani şi nimeni nu-şi doreşte să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spaţiilor culturale şi a restaurantelor, credem că şi întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare şi, cu sprijinul tuturor factorilor implicaţi, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă.

Pentru suporteri, peluza este o familie şi întotdeauna vom fi apropiaţi, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranţa tuturor participanţilor şi a celor apropiaţi, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanţare fizică.

ADVERTISEMENT

În acest sens, vă aducem în atenţie câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât şi la continuarea susţinerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investiţiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor.

Aşadar, vă rugăm să aveţi în vedere următoarele idei:

  • Meciurile de fotbal se desfăşoară în aer liber, pe stadion, iar distanţarea se poate respecta uşor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;
  • Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranţă, respectând câteva condiţii generale acestor vremuri: purtarea măştii de protecţie, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât şi ieşirea să se producă treptat, nu în aglomeraţie;
  • UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl ştiam cu toţii.
  • În ţări precum Franţa, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistenţă în tribune, în vreme ce Spania şi Germania se pregătesc de această revenire.
ADVERTISEMENT

Suntem pe deplin conştienţi de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeaşi măsură, că viaţa ar trebui să îşi reia cursul, în condiţiile adaptate pandemiei şi că sportul are nevoie de susţinerea financiară şi morală a iubitorilor acestuia”, se mai scrie în cerere.

Scrisoare deschisă către Guvernul României, În atenția Guvernului României, Suporterii de fotbal din România vă…

Posted by Suporteri Gaz Metan Medias on Friday, August 28, 2020

Scrisoarea este semnată de Asociaţia Steliştilor 1947, Sud Steaua, Suporter Club UTA, Ultras Arad, Peluza Nord Rapid, Camarazii, Peluza Sud Craiova, Peluza Sud Timişoara, Asociaţia Nodul Petrolist, Peluza Latină, Grupul Ploieşti România, Asociaţia Suporterilor Corvinişti, Peluza Nord Hunedoara, Guardia Ultra Reşiţa, Ultras Galaţi, Peluza Marină Farul Constanţa, Nord Sibiu, Asociaţia D’acii Sibiu, Peluza Vişinie Cluj Napoca, A.I.S.C.P., Commando Mediensis, Peluza Nord Iași, Peluza Nord Piteşti, Liga Suporterilor Stegari, SR Braşov, Asociaţia Voluntarilor Olimpişti din Satu Mare, Commando Bulldogs Baia Mare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!