Sport

Cszikszereda acuză FRF după scandalul de la inaugurarea stadionului: “I-am rugat de 3 luni să trimită o selecționată Under pentru un meci cu Ungaria”

Noul stadion din Miercurea Ciuc a fost inaugurat sub privirile premierului Ungariei, Viktor Orban, cu un meci test între Ungaria U18 și o selecționată U18 a Ținutului Secuiesc.
22.07.2022 | 21:13
Cszikszereda acuza FRF dupa scandalul de la inaugurarea stadionului Iam rugat de 3 luni sa trimita o selectionata Under pentru un meci cu Ungaria
Noul stadion din Miercurea Ciuc a fost inaugurat. FOTO: Eli Driu
ADVERTISEMENT
24-07-2022
10:04

Cszikszereda acuză FRF după scandalul de la inaugurarea stadionului: "I-am rugat de trei luni să trimită o selecţionată Under"

Szondi Zoltan, președintele de la Csikszereda, i-a acuzat pe cei de la FRF de scandalul creat la inaugurarea stadionului: 

„Noi ne-am rugat 3 luni la FRF să trimită o selectionată Under pentru a inaugura cu un meci România – Ungaria. Prima bază s-a deschis in 2014 cu un meci România U16 – Ungaria U16. De ce nu a vrut FRF, nu înțeleg. Au greșit că nu ne-au anuntat din timp.

Dacă ziceau de 3 luni, era altceva. Au tegiversat problema până in ultimul moment, iar in ulimele zile a zis că nu se poate. Ungaria a confirmat și le-a trebuit un adversar. Si am trimis echipa noastră. Pentru a fi un amical bun, ne-am chemat jucătroii de la Puskas, de la Sepsi. Cu cateva zile înainte, FRF ne-a zis că s-a consultat cu FIFA si nu putem juca cu numele de Ținutul Secuies. Așa că am decis să jucăm cu numele Csiksereda”, a declarat Zoltan la Pro Arena.

23-07-2022
18:11

Reprezentativa Ținutului Secuiesc a jucat în ciuda interdicției FRF

Noul stadion din Miercurea Ciuc a fost inaugurat sub privirile premierului Ungariei, Viktor Orban, cu un meci test între Ungaria U18 și o selecționată U18 a Ținutului Secuiesc, care a purtat echipamentul celor de la Csikszereda, pentru a fenta interdiciția FRF.

Conform Andreei Archip, jurnalist Libertatea, înainte de începerea partidei s-au intonat imnurile României, Ungariei și cel al Ținutului Secuiesc. De altfel, drapelul galben-albastru secuiesc a apărut pe gazon în dreptul echipei din Miercurea Ciuc, în momentul intonării imnurilor.

Steagul Ținutului Secuiesc în dreptul echipei Csikszereda U18 a fost primul semn că, de fapt, schimbarea anunțată de clubul din Miercurea Ciuc e de fapt o păcăleală. De fapt pe teren s-a aflat până la urmă echipa Ținutului Secuiesc, lucru confirmat de foaia de joc.

În echipa de start a echipei îmbrăcate în echipamentul lui Csikszereda apar de fapt toți jucătorii convocați inițial să joace pentru Ținutul Secuiesc. Lotul fusese anunțat în urmă cu două zile, pe site-ul ciucanilor.

Csikskereda U18: Matyas Becze (Csikszereda) – Kristof Dencsak (Csikszereda), Roland Vajda (Academia Pușkaș), Szilard Csedo (Csikszereda), Alex Gondor (Csikszereda) – Szabolcs Dusinszki (Academia Pușkaș), Szilard Balogh (Csikszereda), Roland Vajna (Sepsi), Gellert Karacsony (Csikszereda) – Tamas Birtalan (Csikszereda), Milan Orban (Csikszereda)

Rezerve: Lorand Menyhart (Sepsi), Flavius Colceriu (Csikszereda), Roland Mate (Sepsi), Lenard Szoke (Csikszereda), Tamas Bence (Csikszereda), Alex Ureche (Csikszereda), Balasz Buza (Csikszereda), Henrik Fazakas (Csikszereda), Szilard Feher (ACS Târgu Mureș), Otto Vura (Sepsi)

Amicalul s-a terminat cu succesul celor  de la Miercurea Ciuc, scor 1-0. Singurul gol marcat al meciului a fost marcat de Dusinszki, în minutul 31, din lovitură liberă.

23-07-2022
11:56

FRF a anulat meciul dintre naționala U18 a Ungariei și reprezentativa Ținutului Secuiesc

În această seară, de la ora 18:00, ar fi trebuit să se dispute amicalul dintre reprezentativa U18 a Ungariei și selecționata U18 a Ținutului Secuiesc, cu ocazia inaugurării stadionului din Miercurea Ciuc. Cele mai importante galerii din țară „au luat foc” și au încercat să boicoteze meciul. Mesajul ultrașilor a fost auzit de Federația Română de Fotbal.

FRF a anunțat că meciul care se va disputa pe noua arenă din Miercurea Ciuc nu a fost aprobat, iar naționala U18 a Ungariei ar trebui să joace cu FK Csikszereda U18 și nu cu reprezentativa Ținutului Secuiesc.

Conform gsp.ro, forul condus de Răzvan Burleanu a transmis un comunicat prin care a explicat de ce nu a aprobat desfășurarea meciului, dar și faptul că jocul va fi atent supravegheat pentru a exista niciun conflict. În plus, FRF a prezentat și câteva opțiuni propuse celor de la Csikszereda.

Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări: 

  • Meciul la care faceți referire nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal.
  • Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din  Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.
  • Totodată, Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:

                Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.

                Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie.

  • Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin.
  • De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară  de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată.
  • Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecționata Ungariei U18 și echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.
  • Federația Română de Fotbal urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc
    – comunicat FRF

Mai precis, Miercurea Ciuc își va inaugura stadionul cu un meci amical jucat între naționala Ungariei U18 și naționala „Ținutului Secuiesc”.

Ultraşii de la Steaua, Rapid, Dinamo şi Craiova, mesaj războinic înainte de inaugurarea stadionului din Miercurea Ciuc

Ultrașii lui FC U Craiova sunt inițiatorii unei scrisori, în care cheamă ultrașii tuturor echipelor de fotbal din România să li se alăture, pentru a-i face pe organizatori să regândească meciul de inaugurare al stadionului din Miercurea Ciuc.

ADVERTISEMENT

„Scrisoare deschisă către toți cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate și dragoste față de această țară.
Ne aflăm în fața unui nou moment zero.

Din păcate, gândurile separatiste ale populației minoritare din mijlocul țării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniță de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naționalele U18 ale Ungariei și ținutului secuiesc.

ADVERTISEMENT

Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă națională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă și că este doar începutul?”, și-au început oltenii scrisoarea.

Organizatorii evenimentului își doreau inițial un meci amical între naționala Ungariei U18 și naționala României U18, însă Federația Română de Fotbal nu a putut să accepte invitația.

ADVERTISEMENT

„Facem apel către FRF și Guvernul României!”

„Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federația Română de Fotbal și Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea țării noastre.

Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunțam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfășoare în “cele mai plăcute” condiții pentru dânșii.

ADVERTISEMENT

Dacă așa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile”, a continuat scrisoarea ultrașilor Craiovei.

„Știm, aveți nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstrați pentru cine luptați cu adevărat. Doar România!

Semnatari: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hîldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timișoara, Peluza Șepcile Roșii. Peluza Marină. ShadowS & Vacarm (Steaua).Grupul “Suntem Ultras Dinamo” din Peluza Sud Dinamo. Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iași. Peluza Nord Galați, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu, Fratii (Fc Argeș), Honor et Patria, Camarazii Romania, Uniți Sub Tricolor, Ploiești România, Dulce Românie, Ultra România”, s-a mai arătat în comunicatul emis de olteni.

ADVERTISEMENT