Fotbal intern

Ultrașii dinamoviști, împărțiți de pandemia COVID-19: ”Nu mergeți la proteste aberante! Faceți-vă vaccinul!”

30.03.2021 | 15:15
Ultrasii dinamovisti impartiti de pandemia COVID19 Nu mergeti la proteste aberante Facetiva vaccinul
ADVERTISEMENT

Protestele din ultimele zile, din București și din țară, au împărțit marea galerie a echipei Dinamo în mai multe grupuri. Facțiunea ”Front48 Dinamo București”, condusă de Elias Bucurică, îi îndeamnă pe români să se vaccineze.

Suporterii din grupul amintit se dezic de confrații lor din celelalte facțiuni care au participat în zilele de 28 și 29 martie la protestele anti-mască și împotriva noilor restricții impuse de Guvern și autoritățile sanitare pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

ADVERTISEMENT

Ultrașii din ”Front48 Dinamo București” le cer românilor să respecte regulile sanitare și să nu participe la acțiuni care pot aduce un prejudiciu de imagine fanilor echipei Dinamo.

Apelul grupării ”Front48 Dinamo București”

Adunați sub steagul pe care tronează chipul fotbalistului simbol al grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare, Cătălin Hîldan, o parte a ultrașilor ”câinilor roșii” au reacționat și au transmis un mesaj, după ce în presă au apărut articole care prezentau pe larg participarea fanilor dinamoviști la acțiunile de protest din ultimele zile.

ADVERTISEMENT

”Atunci a zis Domnul Dumnezeu către Cain: ’Unde este Abel, fratele tău?’ Iar el a răspuns: ’Nu știu! Au doară eu sunt păzitorul fratelui meu?’ și a zis Domnul: ’Ce ai făcut? Glasul sângelui fratelui tău strigă către Mine din pământ’”, citat din Biblie, Geneza 4.9-10.

”Nu mergeți la proteste aberante. Faceți-vă vaccinul. Respectați regulile sanitare. Cu cât mai mulți oameni vor fi vaccinați iar regulile sanitare vor fi respectate cu atât mai repede ne vom întoarce pe stadion. Rugăm presa să nu mai prezinte acțiuni individuale ca fiind colective”, au transmis fanii dinamoviști din facțiunea ”Front48 Dinamo București”.

ADVERTISEMENT

Reacții diferite pe tema restricțiilor

Acțiunea brigăzii ”Front 48 Dinamo București” nu în asentimentul tuturor suporterilor trupei din Ștefan cel Mare. Astfel, fanii din facțiunea ”Ultras Tei” au răspuns pozitiv la acțiunea organizată de liderul AUR, George Simion.

”Ultras Tei”, una dintre cele mai vechi brigăzi din Peluza Cătălin Hîldan, și-a anunțat prezența, și a participat la protestul anunțat în București, duminică, 29 martie.

ADVERTISEMENT

”Vreau să precizez că anumite facțiuni din galeria echipei Dinamo, precum Ultras Tei, vor fi prezente la protestele împotriva restricțiilor impuse de Arafat.

Galeria nu susține niciun partid politic sau politician, ci doar dorim să ne întoarcem pe stadion cât mai repede. Presa aservită, vă rugăm să nu ne asociați cu diferiți politicieni ’cocliți’”, a scris un fan dinamovist pe Facebook.

ADVERTISEMENT