Fotbal intern

Ultraşii FCSB sunt gata de un protest de amploare: “Ne vom adresa în instanţă”

17.08.2020 | 17:43
Ultrasii FCSB sunt gata de un protest de amploare Ne vom adresa in instanta
ADVERTISEMENT

Ultraşii FCSB sunt pregătiţi de un protest de amploare. Totul a plecat de la solicitarea scrisă făcută de Asociaţia “Salvaţi Steaua!”, care susţine FCSB, echipa lui Gigi Becali din Liga 1 la adresa MAPN, în scopul punerii la dispoziţie a unor documente justificative la modul în care s-a format clubul CSA Steaua, a cărui echipă a reuşit acum să acceadă la nivelul celui de-al treilea eşalon.

Concret, s-au cerut actele înţelegerii din 1998, când CSA a trecut la AFC și ulterior la FC Steaua București. Ultrașii de la FCSB vor să știe de la MApN cum s-a efectuat trecerea, din punct de vedere juridic, dintre cele două entități MAPN și AFC și care au fost termenii tranzacției.

ADVERTISEMENT

S-a mai solicitat Regulamentul de organizare din 1998 și până astăzi. Mai precis actele care se demonstreze negru pe alb ce s-a întâmplat cu secția de fotbal, care în 2013 era fotbal amator și abia din 2014 trece ca fotbal profesionist. S-a mai solicitat decizia de înființare a secției de fotbal din cadrul CSA.

Ultraşii FCSB, iritaţi de atitudinea batjocoritoare a MAPN

Avocatul Asociaţiei, Virgil Boglea, a dezvăluit în exclusivitate la Radio Sport 1 faptul că MAPN a refuzat să coopereze în direcţia solicitată. „În primul rând, după primul termen de 10 zile, MAPN a solicitat, potrivit legii, un nou termen de 20 de zile pentru a pune la dispoziție actele solicitate.

ADVERTISEMENT

Ei bine, că în filme de comedie, MAPN a răspuns după alte 20 de zile și ne-au spus că actele solicitate nu au valoare de interes public. Astfel, MAPN a refuzat să ofere aceste acte. Recunosc, 95 la sută așteptăm acest răspuns.

Se va merge în instanţă împotriva MAPN

Ne vom adresa Instanțelor Judecătorești să oblige MAPN cu privie la informările solicitate și explicațiile refuzului de a le comunica. După un proces cu 2 sau 3 termene obținem decizia că MAPN să fie obligat să pună al dispoziție acele acte.

ADVERTISEMENT

Dacă s-ar putea interpreta că te prejudiciezi în vreun fel, te eschivezi. Mă așteptăm că din partea Armatei, că Instituție credibilă, să avem un răspuns bazat pe logică elementară”.

Liderul galeriei FCSB vrea să meargă la Ludovic Orban

Mult mai agresiv este comentariul făcut de Gheorghe Mustaţă, liderul galeriei FCSB, care promite că dacă va fi nevoie se va ajunge şi la organizarea unui miting în faţa sediului MAPN.

ADVERTISEMENT

„MAPN se ascunde și ne dăm seama de ce. Este revoltător că tocmai oameni din Armata să se comporte așa, ca lașii. Vom face o scrisoare de informare către premierul Orban și către ministrul Apărării. Noi, steliștii, suntem siderati și nu acceptăm ca o Instituție către care merge 2 la sută din PIB, din banii noștri, să nu ne răspundă franc în față.

MAPN ascunde lucruri necurate

Înseamnă că au ceva de ascuns. Dacă nu aveau, răspundeau cu subiect și predicat. Acum înțeleg toți despre ce e vorba. S-au dat de gol. Până și steliștii care sunt cu echipa lor din liga a treia își pun întrebări. De ce MApN nu ne răspunde? Înseamnă că e ceva necurat.

Nu mai vrem că banii noștri să meraga să le plătească lor salariile, iar ei să se comporte sfidător cu noi, cei care strigăm pentru echipa noastră și a lor o viață întreagă. Poate facem și un miting aprobat în față Ministerului. Să atragem atenția cum se comportă MAPN”.

Asociaţia “Salvaţi Steaua” se va implica şi în procesele cu Talpan

Avocatul Virgil Boglea promite viaţă grea lui Florin Talpan, omul care a generat acţiunea în instanţă în urma căreia echipa lui Gigi Becali a fost obligată în 2017 să îşi schimbe numele în FCSB.

„Nu avem emoții pe actele pe care le avem. Spre exemplu, CSA Steaua, prin comunicate oficiale, spunea la 5 decembrie 2014 că CSA va purta în continuare discuții cu reprezentanții celeilalte părți pentru identificarea unor soluții legale în vederea promovării valorilor sportive românești.

Se cer documente explicative

În 8 decembrie 2014 spuneau că la sediul CSA Steaua a avut loc o întâlnire între reprezentanții CSA Steaua și reprezentanții FC Steaua București.

Că la întâlnire au participat președintele clubului de fotbal, iar CSA a fost reprezentată de președintele clubului, George Boroi. Și că în urmă discuției au stabilit să nu afecteze activitatea clubului de fotbal. Și că după 15 decembrie 2014 vor continuă discuțiile și vor elabora termenii viitoarei colaborări”.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – FCSB: 2,40 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT