Fotbal international

Ultraşii germani se revoltă împotriva reluării primelor două divizii cu porţile închise. “Aţi fi în stare pentru bani să jucaţi şi pe Lună!”

26.04.2020 | 14:18
Ultrasii germani se revolta impotriva reluarii primelor doua divizii cu portile inchise Ati fi in stare pentru bani sa jucati si pe Luna
ADVERTISEMENT

Pe 30 aprilie cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se va pronunţa în privinţa acordului de reluare a Bundesligii sau dimpotrivă se va opune. Opinia este că Bundesliga va primi undă verde pentru a reporni motoarele.

Ultraşii germani sunt deosebit de nervoşi

Însă ultraşii germani se revoltă împotriva reluării priemelor două divizii cu porţile închise. Şi ameninţă cu nu vor sta deloc cu mâinile în sân, dacă meciurile se vor juca după programul stabilit, începând cu data de 8 mai.

ADVERTISEMENT

Rainer Wendt, președintele sindicatului de poliție german, a discutat problema cu Bild: „Nu se poate spune oamenilor să stea acasă, la televizor, în timp ce stadioanele sunt deschise”.

Sindicatul poliţiei germane avertizează

Ceea ce este îngrijorător este faptul că, în timpul meciurilor, se creează adunări în afara instalațiilor sportive. Poliția ar avea și mai multe de făcut. Eu personal am optat împotriva reluării fotbalului fără spectatori, pentru că nu este firesc şi atâta timp cât nu întruneşti toate criteriile pentru desfăşurarea optimă a unei eveniment nu e normal ca el să se joace fie ce o fi”.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții fanilor germani au făcut public o declarație aspră împotriva Ligii. “Ar fi o batjocură pentru comunitate să reînceapă să se joace. Fotbalul profesionist a fost bolnav mult timp și ar trebui să rămână în carantină.

Şi fanii lui Bayern Munchen sunt agresivi

Într-o perioadă în care cu toții renunțăm la drepturi și libertăți în numele binelui comun, nu ar trebui să ne gândim la reluarea campionatului. Nu ar trebui să existe un „Lex Bundesliga”. În plus, s-a vorbit de ceva timp despre dificultățile de a efectua teste adecvate pentru comunitate, absurd să crezi că se efectuează mii pentru jucători”.

ADVERTISEMENT

Club Nr.12, un grup din cercul Bayern Munchen, a comentat, de asemenea, acest lucru: „Criticăm soluția actuală de a juca în spatele ușilor închise și le cerem să se renunţe. La München, în apropiere de Allianz Arena, au fost afișate pancarte clare în acest sens: “Lăcomia voastră nu se oprește nici în fața unei pandemii. Nu există în spatele ușilor închise” sau chiar “Teste pentru grupurile cu risc în loc de păpuși milionari. Destul cu dictatura banilor “.

Ultraşii reprezintă doar 26 la sută din votul suporterilor

Ultimii, fanii lui lui Stuttgart au criticat și ei: “Fanii sunt doar un fundal, foarte drăguț, dar din punctul dvs. de vedere nu este necesar. Probabil că ați trimite echipe întregi pe Lună doar pentru a relua sezonul şi a face bani. DFL ar fi gata pentru orice nebunie”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, ultraşii nu reprezintă majoritatea. Dintr-un eșantion de 1350 de fani cărora li s-a cerut un aviz cu privire la reluarea campionatului, 74% dintre cei intervievați au declarat că sunt în favoarea jocurilor din spatele ușilor închise, cu condiția să înceapă din nou să joace.

Pericolul de a intra în faliment unele cluburi

Mai multe cluburi din Bundesliga (și divizia a doua) riscă insolvența dacă nu se întorc pe teren, motiv pentru care Christian Seifert, CEO al Bundesliga, a răspuns aspru protestatarilor: “Știu că mai multe grupuri s-au exprimat împotriva reluării campionatului.

“Pentru următoarele luni, Bundesliga dacă nu va fi acolo, veţi vedea toate consecințele care decurg din acest lucru. Dacă nu acceptați meciuri în spatele ușilor închise, Bundesliga nu va mai fi acolo”.

 

 

ADVERTISEMENT