Sport

Ultrașii lui Dinamo Kiev îl contestă pe Mircea Lucescu și pe timp de război: „E un mercenar!” Răspunsul tehnicianului român

Ultrașii lui Dinamo Kiev, au lansat un nou atac dur la adresa antrenorului Mircea Lucescu, și a conducerii clubului și acuză că sabotează pregătirea naționalei Ucrainei pentru meciul de baraj cu Scoția.
18.04.2022 | 16:48
Ultrasii lui Dinamo Kiev il contesta pe Mircea Lucescu si pe timp de razboi E un mercenar Raspunsul tehnicianului roman
7 săptămâni mai are la dispoziție naționala Ucrainei pentru a pregăti meciul de baraj cu Scoția
ADVERTISEMENT

„Il Luce” a fost contestat de ultrașii lui Dinamo Kiev din prima zi în care a semnat cu echipa din capitala Ucrainei, iar antrenorul român nu este iertat de aripa dură a suporterilor nici pe timp de război.

Acuzații grave la adresa lui Mircea Lucescu: „Mercenarul român nu poate înţelege esenţa sancţiunilor sportive împotriva Rusiei”

Galeria lui Dinamo Kiev contestă în termeni duri conducerea lui Dinamo Kiev și pe Mircea Lucescu și consideră că meciurile amicale nu ar trebui să fie mai importante decât cele ale naționalei Ucrainei: „În acest moment dificil pentru ţara noastră, considerăm că poziţia ruşinoasă a conducerii FC Dinamo provoacă încă o dată pierderi de imagine clubului din Kiev şi este contrară intereselor Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Recent, au fost anunţate actualizări privind datele meciurilor naţionalei Ucrainei pentru Cupa Mondială. Inutil să spunem că participarea Ucrainei la astfel de competiţii mondiale este un prestigiu pentru ţară, iar în condiţiile actuale este o altă consolare pentru populaţia noastră. Pentru publicul larg, naţionala de fotbal a Ucrainei este principala echipă a ţării.

Ultrașii acuză conducerea clubului, în frunte cu Mircea Lucescu că pun pe primul plan meciurile amicale ale lui Dinamo Kiev, în detrimentul naționalei Ucrainei care luptă pentru calificarea la Campionatul Mondial:

ADVERTISEMENT

„Cu toate acestea, ultima declaraţie a conducerii Dinamo este surprinzătoare. Oamenii s-au confruntat cu o situaţie în care patronii de la Dinamo au pus clubul mai presus de naţională, iar propriul interes mai presus de oameni, sub masca regulamentului FIFA şi a părerii mercenarului român Lucescu, care nu poate înţelege esenţa sancţiunilor sportive împotriva Rusiei”.

Ucraina trebuia să susțină un meci de baraj cu Scoția pentru calificarea la Campionatul Mondial

Ucraina avea șanse mari să se califice la Campionatul Mondial, fiind calificată semifinalele barajului, unde va întâlni Scoția, însă acesta a fost amânat din cauza invaziei ruse.

ADVERTISEMENT

„Într-un moment în care naţionala Ucrainei are toate şansele să meargă la Cupa Mondială, iar antrenorul său principal anunţă cantonamentul, conducerea lui Dinamo insistă că meciurile amicale care nu au nicio semnificaţie sunt mult mai importante decât pregătirea primei reprezentative.

Echipa considerată o comoară naţională refuză să se supună intereselor echipei naţionale, exact aşa arată pentru publicul larg, iar asta se întâmplă într-un moment în care întreaga lume se uită la Ucraina!”, au transmis ultrașii printr-un amplu comunicat.

ADVERTISEMENT

Mircea Lucescu răspunde la atacurile ultrașilor lui Dinamo Kiev: „Tot ce am făcut a fost să ajut naționala să se califice la Mondial”

Mircea Lucescu le-a răspuns ultrașilor prin intermediul gsp.ro și neagă faptul că Dinamo Kiev nu dorește să lasă jucătorii să meargă la echipa națională a Ucrainei: „Nu e adevărat. E doar un alibi pe care îl caută unii. Încă de la început, eu am afirmat că obiectivul principal al fotbalului ucrainean este acum calificarea echipei naționale la Campionatul Mondial. Tot acest program, clar, de pregătire, pe care l-am făcut este pentru Mondial, pentru că nu eu am nicio competiție, niciun obiectiv. Acesta este obiectivul nostru comun. Naționala.

După ce jucătorii străini s-au întors în țările lor, Mircea Lucescu are în acest moment doar 12 jucători la antrenamente: „Tocmai de aceea, mi-am asumat responsabilitatea de a-i pregăti pe jucători pentru fi gata de meciurile de baraj din iunie. Era imposibil în Ucraina. Eu am fost inițiatorului planului de a-i ajuta să iasă din țară, împreună cu familiile, de a locui și de a se antrena în cele mai bune condiții. Și mai era un alt scop al acestui plan.

Am insistat în același timp să organizăm un turneu în Europa. Nu erau doar meciuri de pregătire, ci mai ales umanitare, pentru a atrage atenția tuturor asupra situației din Ucraina. Prezența lui Dinamo Kiev în Europa generează simpatie, iar câștigurile ajung la cei care au nevoie, mai ales la copii. Iată două aspecte importante. Umanitar și al pregătirii jucătorilor pentru națională”.

Antrenorul lui Dinamo Kiev a explicat că a avut și o discuție cu Andri Pavelko, președintele Federației Ucrainene de Fotbal, despre acest subiect: „Naționala e formată din Dinamo, Șahtior și stranieri. Am avut o discuție cu președintele federației, Andri Pavelko, în care i-am spus ce doresc să fac și l-am invitat pe selecționerul Petrakov să vină aici, să urmărească și el pregătirea jucătorilor. La fel, să meargă la Șahtior.

Din punctul meu de vedere, nu e nicio problemă. Selecționerul poate să ia jucătorii și mâine, dacă vrea, dacă se consideră că astfel ajută la calificare. E responsabilitatea selecționerului, a federației. Dar e nevoie de acordul președinților de club, pentru că ei plătesc jucătorii”. 

ADVERTISEMENT