Sport

Ultrașii lui FC U Craiova 1948, postare xenofobă la adresa lui Sepsi: „Reprezentanta triburilor asiatice, a minorității cu handicap psihic”. Foto

Ultrașii lui FC U Craiova 1948 au avut o postare xenofobă la adresa lui Sepsi, cu privire la finala Cupei României, pe care covăsnenii o joacă împotriva lui FC Voluntari.
19.05.2022 | 21:24
Ultrasii lui FC U Craiova 1948 postare xenofoba la adresa lui Sepsi Reprezentanta triburilor asiatice a minoritatii cu handicap psihic Foto
Ultrașii lui FC U Craiova 1948, postare xenofobă la adresa lui Sepsi. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Mesajul dur vine după duelul pierdut de olteni în fața lui Sepsi, scor 0-5, când arbitrul partidei a întrerupt de două ori meciul din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor.

Ultrașii lui FC U Craiova 1948, postare xenofobă la adresa lui Sepsi

Ultrașii lui FC U Craiova 1948 au avut o postare xenofobă la adresa lui Sepsi înainte de finala Cupei României cu FC Voluntari: „Azi se joacă finala Cupei ROMÂNIEI. Una dintre participantele acestei finale este nimeni alta decât reprezentanta triburilor asiatice, a minorității cu handicap psihic – sepsi.

ADVERTISEMENT

Steaguri secuiești, versuri într-o limbă odioasă, bannere și fulare cu texte indescifrabile “animă” peisajul, meci de meci, când această echipă joacă pe teren propriu. Ura etnică și-a găsit epicentrul pe stadioanele din Sfântu Gheorghe și Miercurea-Ciuc”.

„Care vor fi repercursiunile după meciul de luni? Probabil clubul va fi amendat usturător, câteva interdicții și, de ce nu, stadionul va fi suspendat.

ADVERTISEMENT

„Ce pățesc mongolii care înjură românii meci de meci și afișează mesaje separatiste? Absolut nimic! Ba chiar aceste lucruri s-au întâmplat și azi, la finala Cupei ROMANIEI U19, în fața patriotului răzvan burleanu, și se vor repeta și la meciul de la 20:30, și în prima etapă, și la fiecare meci dacă nu se vor lua măsuri”, a început postarea oltenilor.

Postarea Peluzei Sud 1997. Sursă foto: Captură Facebook
Postarea Peluzei Sud 1997. Sursă foto: Captură Facebook

„Ori luați voi măsurile, ori le luăm noi!”

„Ori le luați voi, ori le luăm noi! Cu astfel de situații nu este de glumit! Facem apel public către autoritățile competente (?) să ia măsurile necesare sancționarii și opririi mișcării separatiste din centrul ROMÂNIEI.

ADVERTISEMENT

Noi vom continua ceea ce am început la meciul de săptămâna aceasta și nu ne vom opri până la soluționare. Ba chiar vom deveni din ce în ce mai radicali”, au continuat fanii lui FC U Craiova postarea.

„Vă invitam public, la următorul meci al Universității Craiova din deplasare la Sfântu Gheorghe, ca să vedeți cu ochii voștri, dragi “apărători de patrie”, cum reacționează acel stadion la intonarea Imnului de stat, la vederea steagului tricolor sau chiar la simplu strigăt “ROMÂNIA!”. Dar probabil știți despre toate acestea deja și stați cu mâinile în sân.

ADVERTISEMENT

Vi se pare normal? “No to racism” se aplica unidirecțional? Vreți repetarea unor evenimente istorice?
Doar România! Ca Avram Iancu suntem toți!”, au încheiat oltenii.

ADVERTISEMENT